Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Αποτελέσματα εκλογών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, με 2.877 οικοδόμους να έχουν ψηφίσει στα παραρτήματα και στα εργοτάξια όπου στήθηκε κάλπη.
Στις προηγούμενες εκλογές, το 2011, είχαν ψηφίσει 2.951 οικοδόμοι. Το ψηφοδέλτιο του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού», που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ήταν το μόνο που συμμετείχε στις εκλογές. Εκλέγει 29 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία (από 30) και 38 (από 39) στο ΕΚΑ.

Το επίπεδο της συμμετοχής, που άγγιξε αυτό των προηγούμενων αρχαιρεσιών, σε συνθήκες στις οποίες ο κλάδος έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και τα θηριώδη ποσοστά ανεργίας των οικοδόμων, στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα. Ο αριθμός των ψηφισάντων υπολείπεται μόλις κατά 74 από τον αντίστοιχο του 2011, ενώ στα χρόνια που μεσολάβησαν πολλοί οικοδόμοι στράφηκαν σε άλλους κλάδους αναζητώντας μεροκάματο, αρκετοί μετανάστες επέστρεψαν στις πατρίδες τους, ενώ στην οικοδομή στρέφονται πολύ λιγότεροι νέοι.

Ριζοσπάστης 

Τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, ΕΔΩ.

2 σχόλια:

faros είπε...

... και κάποιοι θα συνταξιοδοτήθηκαν !

Στις σημερινές συνθήκες, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα !

Έχει γερές ρίζες το Ταξικό Κίνημα στους Οικοδόμους !

Μπράβο !

Ανώνυμος είπε...

Ουτε του παπα να μην το πεις λενε στο χωριο μου. Αφου ψηφισαν κ τοσοι !!!