Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το Υπουργείο Πολιτισμού


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την στάση του Υπουργείου Πολιτισμού προσπαθώντας να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Τρόικας και της ΕΕ προχώρησε στις συγχωνεύσεις των Εφοριών Αρχαιοτήτων σε Περιφερειακές, πιστεύοντας ότι θα «εξοικονομηθούν κονδύλια» για τον πολιτισμό.
Αυτό που κατάφερε το Υπουργείο Πολιτισμού είναι να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή πρόοδο των Αρχαιολογικών Ανασκαφών, αλλά και στη ροή των χρημάτων για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων – συναδέλφων στις Αρχαιολογικές Ανασκαφές.
Γιατί πολλοί συνάδελφοι ενώ προσλήφθηκαν από τις Εφορίες έχουν μείνει ξεκρέμαστοι με αυτή την συγχώνευση κι ενώ έχουν απολυθεί, παραμένουν απλήρωτοι 2-3 μήνες χωρίς να ξέρουν τι μέλη  γενέσθαι.
Καλούμε το ΥΠΠΟ να πάρει τώρα απόφαση για τον απεγκλωβισμό των χρημάτων και την άμεση καταβολή τους στους συναδέλφους. Από το  να στήνει φιέστες στην Αμφίπολη στο αξιόλογο κατ’ άλλα εύρημα, ως ένδειξη πολιτισμού απέναντι στους συναδέλφους.
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να παλέψουν για την λύση των προβλημάτων τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: