Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αυριανισμός updated


Το έργο είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο. Το έχουμε ξαναδεί πολλάκις, το είδαμε και σήμερα στην πρωινή εκπομπή του «Μega» και στα ευφάνταστα ρεπορτάζ των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν το ΚΚΕ κάνει εμπεριστατωμένη και σαφή κριτική στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι συγκλίνει με τη ΝΔ σε βασικά ζητήματα (π.χ. ότι κανένας από τους δύο δεν εγγυάται την ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες όλα τα προηγούμενα χρόνια), τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνει στο τσάμικο. Αναπαράγει τα γνωστά ΠΑΣΟκικά, ότι τάχα το ΚΚΕ, ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει τη ΝΔ. Αυριανισμός updated δηλαδή.
Βέβαια κάνουν την «πάπια» στα ουσιαστικά ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ. Όπως: Είναι μήπως ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόταση νόμου για τα 751 ευρώ, έχει «ξεχάσει» την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, όπως αντίστοιχα και της 13ης και της 14ης σύνταξης; Είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια πρόταση νόμου δε λέει κουβέντα για τα χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και γυναίκες, που δουλεύουν με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους κτλ;
Επί του συγκεκριμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει και διάφορες λαθροχειρίες και ψέματα. Να σημειωθεί ότι το σχετικό ρεπορτάζ στο site της Αυγής αναφέρει σε υπότιτλο: «Συγχαρητήρια από τη ΝΔ στην αξιοπιστία του ΚΚΕ».
Πλέον, στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τη μονταζιέρα επιστρατεύουν και τη μυθοπλασία και γράφουν στα ρεπορτάζ των κομματικών τους ΜΜΕ πράγματα που δεν ειπώθηκαν και δεν έγιναν ποτέ, όπως ότι ο Θ. Πλεύρης (βουλευτής της ΝΔ) «χειροκρότησε το ΚΚΕ… ενώπιον του τηλεοπτικού φακού ως το μόνο αξιόπιστο κόμμα». Για το ΚΚΕ, ο Πλεύρης είπε ότι ο δρόμος που προτείνει είναι καταστροφικός, παραδεχόμενος αυτό που ξέρουν και οι πέτρες, ότι είναι ο μόνος διαφορετικός από αυτόν που προτείνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί αξιοπιστίας κτλ βρίσκονται μόνο στα μυαλά των μοντέρ του ΣΥΡΙΖΑ και πουθενά αλλού.
Τέλος, επειδή το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια, ο παρουσιαζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ ως «χειροκροτητής» του ΚΚΕ, Θ. Πλεύρης, στη συνέχεια της εκπομπής επιτέθηκε στα ταξικά συνδικάτα της Ν/Ε Ζώνης του Περάματος με φρασεολογία Χρυσής Αυγής. Ενώ κοκορεύτηκε μάλιστα ότι τα έλεγε πριν τη Χρυσή Αυγή. Απέναντι σε αυτές τις ύβρεις απάντησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ που βρισκόταν στο πάνελ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε κάτι ψιθύρους… Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
ΥΓ: Αναφερθήκαμε στη λαθροχειρία του ρεπορτάζ του ιστότοπου της Αυγής. Την επόμενη φορά, πάντως, ας μοντάρουν και το βίντεο μπας και τους πιστέψει κανείς, γιατί το βίντεο που φιλοξενούν στη σελίδα τους αποκαλύπτει τη λαθροχειρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: