Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Όλοι μαζί... «μπορούμε»! ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Τζήμερος-Μαντούβαλος απέκλεισαν το ΚΚΕ από το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ!

"― Ποτέ το ΚΚΕ!!"

«Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε», χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (που διοικεί πλέον την Περιφέρεια) και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, του Θ. Τζήμερου, και του Π. Μαντούβαλου.
Σε πλήρη συμφωνία, παρά τις όποιες διαφορές στη μοιρασιά, κατέληξαν στην εκλογή των 24 συμβούλων που θα συμμετέχουν στο 60μελές ΔΣ του ΕΔΣΝΑ (του συνδέσμου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια). Μετά από ένα εξάωρο «κομπρεμί» μεταξύ τους, απέκλεισαν τους συμβούλους του ΚΚΕ (!). Τελικά, στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, από την πλευρά της Περιφέρειας θα εκπροσωπούνται οι 16 του ΣΥΡΙΖΑ, και οι 8 από τις άλλες, πλην ΚΚΕ, δυνάμεις. 

Από τον σημερινό Ριζοσπάστη
(Τίτλος και επιλογή φωτογραφίας από τον Οικοδόμο)

8 σχόλια:

TRASH είπε...

"15 κόμματα-2 πολιτικές"!

-Μήπως πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που δικαιώνουν περίτρανα το ΚΚΕ ακόμα και στους αφελείς που επηρρεάζουν;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έπρεπε το ΚΚΕ να δεχθεί την πρόταση της Δούρου για ενιαίο ψηφοδέλτιο με 16 από την παράταξή της και 8 από όλη την αντιπολίτευση?
Μήπως έπρεπε να συμμετέχει τελικά στο ξεχωριστό ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης και να λάβει μέρος στην ψηφοφορία ?
Εκτός και αν ήθελε μόνο να αποκλειστεί και να καταγγείλει τον αποκλεισμό του.

Οικοδόμος είπε...

Σωστόοος!!... «Έπρεπε» δηλαδή να συνεργαστεί με την συμπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Τζήμερους και Μαντούβαλους)… ή, με την «αντιπολίτευση», (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-Τζήμερους και Μαντούβαλους)…όπως έκανε δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Συνεργασία» να ’ναι κι ό,τι να ’ναι, αρκεί να πιάσουμε καρέκλα. Τι και αν ξεπλένουμε ό,τι πιο αντιδραστικό, ό,τι πιο σάπιο, ό,τι πιο δηλητηριώδες ξερνάει το σύστημα. Πρέπει να αποδείξουμε στα αφεντικά ότι εμείς είμαστε οι «καταλληλότεροι»!… Εύγε!!

Το ΚΚΕ δεν καταγγέλλει τον «αποκλεισμό» του (όπως τον αντιλαμβάνεσαι εσύ ανώνυμε), αποκαλύπτει και τεκμηριώνει για μια ακόμα φορά την ωμή και αδιάψευστη πραγματικότητα που περιγράφηκε στο προηγούμενο σχόλιο: "15 κόμματα-2 πολιτικές"!

Λουστείτε τους τώρα… και όταν… «Σαλτάρουν»… και σας πάρουν οι ξώφαλτσες, βγάλτε δελτία τύπου «δεν ήξερα» και «καταγγείλτε» τους…

Ανώνυμος είπε...

Απλά τα πράγματα αγαπητέ οικοδόμε.Θα το κάνουν όπως έκαναν και με τον Δήμο Δάφνης - Υμηττού που κατέβασαν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο τον ρουφιάνο διευθυντή και μετά θα λένε δεν ξέραμε, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε. Σαράντα χρόνια και βάλε οπορτουνιστές. Έχουν σπείρει αυταπάτες.

Οικοδόμος είπε...

Βλ. «Σαλτάρουν»…

Οικοδόμος είπε...

Σε κοινή δήλωσή τους οι πέντε Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρουν:

«Η χθεσινή (13/11/2014) διαδικασία - κωμωδία του Περιφερειακού Συμβουλίου για την "εκλογή" των 24 αντιπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο 60μελές ΔΣ του ΕΣΔΝΑ είναι άκρως αποκαλυπτική.

Για άλλη μια φορά έπεσαν οι μάσκες και οι "αντιμνημονιακοί" του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά έλεγαν "στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν", τα συμφώνησαν με τους μνημονιακούς της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τις άλλες παρατάξεις "δορυφόρους" τους και αυθαίρετα απέκλεισαν τους συμβούλους του ΚΚΕ από την εκλογή των αντιπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής στο ΔΣ του ΕΣΔΝΑ.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν "υπερασπιστές" της απλής αναλογικής από κοινού με τους "μνημονιακούς" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ, τον Θ. Τζήμερο και τον Π. Μαντούβαλο, χωρίς να δεσμεύονται από καμία διάταξη, επέλεξαν για την συγκεκριμένη εκλογή μια αυθαίρετη και αντιδημοκρατική διαδικασία - παρωδία χωρίς ψηφοδέλτιο, αποκλείοντας τους Περιφερειακούς Συμβούλους του ΚΚΕ, ορίζοντας με συμφωνία τους αντιπροσώπους και απαγορεύοντας στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ να καταθέσουν ψηφοδέλτιο και να γίνει ψηφοφορία.

Το γεγονός, επίσης, ότι το ΔΣ του ΕΣΔΝΑ ασκεί διαχείριση στον τομέα των απορριμμάτων, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει τους αντιπροσώπους σε αυτό το όργανο μ’ εκείνες τις παρατάξεις, που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων, και τις οποίες μέχρι χθες κατήγγειλε.

Επιβεβαιώθηκε ότι παρά τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις και κατηγορίες, που εκτοξεύονται εκατέρωθεν, για "νόμιμες" και "παράνομες διαδικασίες", μόλις τα βρουν στη μοιρασιά όλα αυτά σβήνονται.

Έτσι και στη χθεσινή διαδικασία, μετά τις απειλές των άλλων παρατάξεων για "αποχώρηση" από τη διαδικασία, μετά τις αλληλοκατηγορίες, τις αλλεπάλληλες διακοπές και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, μόλις τα βρήκαν στη μοιρασιά όλα αυτά ξεχάστηκαν και όλα μέλι γάλα, μέχρι …την επόμενη μοιρασιά.

Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει από την αντιλαϊκή πολιτική και από τέτοιες διαδικασίες που τη "νομιμοποιούν", να βγάλει τα συμπεράσματα του».

http://902.gr/eidisi/politiki/55301/perifereiako-symvoylio-attikis-syriza-kai-nd-pasok-ta-vrikan-sti-moirasia-ton

Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα έπρεπε το ΚΚΕ ή να συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο της κας Δούρου ή με το ψηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης; Δεν μπορούσε να κατεβάσει δικο του ψηφοδέλτιο; Απαγορεύεται; Πολύ μεγάλο άγχος διακρίνω στην κα Δούρου και τα τσιράκια της για να αποδείξουν ότι το ΚΚΕ είναι σαν τα μούτρα τους και τελικά συνεργάζεται κι αυτό μαζί τους. Και μαλιστα για τις καρέκλες. Και για ποια αντιπολίτευση μας μιλάτε;;; Αφού ολοι μαζί ψηφίσατε και τον προϋπολογισμό του Σγουρού εκτός απ' το ΚΚΕ. Αν είναι έτσι οι αντιπολιτεύσεις τύφλα να έχουν οι συμμαχίες για το μοίρασμα της καρέκλας.

Οικοδόμος είπε...

Για το κομπρεμί στην Περιφέρεια Αττικής, που οδήγησε στον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του ΚΚΕ από τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (το σύνδεσμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών), γράψαμε χτες. Μ' αφορμή αυτό αναγνώστης του «Ρ» μας έστειλε το σχόλιό του και για την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. «Με βάση τα εκλογικά ποσοστά των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στην Περιφέρεια, η παράταξη "Δύναμη Ζωης" (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε το 23,8%. Στον ΕΔΣΝΑ έστειλε 16 αντιπροσώπους. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" πήρε 10.66% και κανέναν αντιπρόσωπο. Και εις ανώτερα...» Προσυπογράφουμε ...

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8195947&publDate=15/11/2014