Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Διευθυντής Γυμνασίου (υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ) : «Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) θα χτυπηθεί αμείλικτα»…


Λόγια και πράξεις για 15χρονους που δεν συνάδουν με εκπαιδευτικό. Μια απαράδεκτη κατά τη γνώμη μας -για παιδαγωγό και εκπαιδευτικό- επιστολή έστειλε στους γονείς και κηδεμόνες ο Διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Δάφνης κ. Κ. Σάλτας με αφορμή απόπειρα κατάληψης που έγινε από μαθητές του σχολείου. Με γραφή και ύφος που θυμίζει άλλες εποχές ο κ. Κωνσταντίνος Σάλτας ενημερώνει τους γονείς του σχολείου ότι κάλεσε την Αστυνομία και δόθηκαν ονόματα 10 μαθητών που θεωρούνται υπαίτιοι. Χαρακτηρίζει τους μαθητές αυτούς τουρίστες και αποφασίζει "ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους".

Η στάση αυτή του κ. Σάλτα συνδέεται με ένα νήμα και με τη γλώσσα και τς εκφράσεις που χρησιμοποιεί για ανήλικους μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λέει για 15χρονους: Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) ... θα χτυπηθεί αμείλικτα"!

Ο κ. Κ. Σάλτας ανήρτησε την επιστολή προς τους γονείς στο δικτυακό τόπο του σχολείου. Η στάση αυτή έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική ΕΛΜΕ ενώ ήδη υπάρχουν εναντίον του καταγγελίες από οργανώσεις νεολαίας. Ο ίδιος μάλιστα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με δημοτικό συνδυασμό (Πολίτες σε Κίνηση) του Δήμου Δάφνης - Υμηττού που αναφέρεται στην Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ).

Όπως ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση του, λόγω πληροφοριών που είχε ότι θα γίνει κατάληψη στο σχολείο στις 3/11, απειλεί τους μαθητές πως: "Με το που θα κλείσουν(εαν κλείσουν το σχολείο) παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (Δημόσιας Υπηρεσίας), έχουν εξ ορισμού 3 έως 5 μέρες αποβολή και αποκλεισμό απο οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα του σχολείου, με απώτερες συνέπειες............... την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος" ενώ τονίζει  πως θα ασκηθει " ποινική δίωξη των μαθητών και των γονέων τους για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκου και σύλληψη απο την αστυνομία για κλοπή κλειδιών και άλλων αντικειμένων που αποτελούν περιουσία του σχολείου"

Η Επιστολή του Γυμνασιάρχη

"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μετα λύπης μου, σας γνωστοποιώ ότι σήμερα το βράδυ και περί ώρας 21.00 μ.μ έγινε απόπειρα κατάληψης του σχολείου (Δημόσια Υπηρεσία) απο μαθητές του σχολείου μας.
Εκλήθη η Αστυνομία (Άμεσος Δράση + Ομάδα Δίας), ελήφθησαν φωτογραφίες απο τις εξώπορτες του σχολείου μας, στις οποίες είχαν τοποθετηθεί διάφορα υλικά για να δυσχεραίνουν την πρόσβαση των υπόλοιπων μαθητών στο σχολείο τους,  τη Δευτέρα 3/11/2014 και κατεγράφη το συμβάν στο ημερολόγιο των κληθέντων περιπολικών τις Αμέσου Δράσεως.
Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) που στρέφεται κατά των υπόλοιπων μαθητών που σέβονται και εκτιμούν το σχολείο τους, θα χτυπηθεί αμείλικτα.
Στην Αστυνομία εδόθησαν περίπου 10 ονόματα μαθητών, που συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση. Τα ονόματα αυτών των μαθητών εδόθησαν απο άλλους συνεργούς μαθητές οι οποίοι θέλησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους απο τις περαιτέρω συνέπειες που περιμένουν τους οιονεί καταληψίες.
Οι λόγοι για τους οποίους προέβησαν σε αυτή την ενέργεια είναι 1. Ότι δεν έχουμε κυλικείο και 2. Υγιεινή.
Κυλικείο δεν έχουμε γιατί ο προηγούμενος ενοικιαστής κύριος Νεοχωρίτης Λεωνίδας, μου παρέδωσε την παραίτησή του το καλοκαίρι γιατί είχε μπεί μέσα και χρωστάει στο Δήμο γύρω στα 8.000 έως 10.000 Ευρώ και αυτό γιατί δεν αγόραζαν οι μαθητές απο το κυλικειο. Είναι οι ίδιοι μαθητές που κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουμε κυλικείο, βέβαια ο πραγματικός λόγος είναι ότι αυτοί οι 10-15 μαθητές δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, γιατί είναι τουρίστες στο σχολείο.
  
Περισσότερα αύριο στο σχολείο. Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους.

Δάφνη, 3/11/2014
Ο Διευθυντής
Σάλτας Κωνσταντίνος"Σε προηγούμενη επιστολή του σε γονείς και κηδεμόνες του σχολείου ο κ. Κ. Σάλτας αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

"Εκείνα που έχω να πώ είναι τα εξής:
1. Με το που θα κλείσουν(εαν κλείσουν το σχολείο) παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (Δημόσιας Υπηρεσίας), έχουν εξ ορισμού 3 έως 5 μέρες αποβολή και αποκλεισμό απο οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα του σχολείου, με απώτερες συνέπειες............... την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
2. Ποινική δίωξη των μαθητών και των γονέων τους για πλημμελή επιμέλεια ανηλίκου και σύλληψη απο την αστυνομία για κλοπή κλειδιών και άλλων αντικειμένων που αποτελούν περιουσία του σχολείου δηλαδή του Ελληνικού Λαού (όλων ημών) που με θυσίες στέλνουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο σχολείο γιατί δεν περισσεύουν χρήματα για να τα στείλουμε στα "ΚΑΛΆ" Ιδιωτικά Σχολεία, που όλως περιέργως σ΄ αυτά δεν γίνονται καταλήψεις.
3. Δημιουργία σοβαρότατου προβλήματος στην αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση της σχολικής μονάδας απο το Υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα τη χαμηλή βαθμολογία και με αλόγιστες συνέπειες για το σχολείο.
4. Δυσφήμηση του καλού ονόματος που έχει το σχολείο μας στην ευρύτερη περιοχή της Δάφνης-Υμηττού-Ηλιούπολης κ.λ.π με αποτέλεσμα να χάσουμε μαθητές που θα ήθελαν να έλθουν σε εμάς, που αυτό θα σήμαινε συρρίκνωση του σχολείου και συγχώνευση με άλλη σχολική μονάδα.
4. Ενεργώντας σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ, θα γίνει  περικοπή όλων των σχολικών περιπάτων, μονοήμερων εκδρομών και πολυήμερων εκδρομών (αφορά κυρίως τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που θέλουν να πάνε 4ήμερη, παράταση του σχολικού έτους ή μάθημα της μέρες των Χριστουγέννων ή του Πάσχα.
5. Οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις που προβλέπονται απο την κείμενη νομοθεσία περί σχολικών καταλήψεων.
6. Κατόπιν τούτων, ας το σκεφτούν καλύτερα όποιοι αποπειραθούν μία τέτοια κατάπτυστη ενέργεια. Είμαι σίγουρος ότι θα το σκεφτούν καλύτερα.

Δάφνη, 1/11/2014 ώρα 17.30 μ.μ

Ο  Διευθυντής
Σάλτας Κωνσταντίνος

alfavita

Προσθέτουμε και εικόνα της επιστολής του κ. Γυμνασιάρχη:
"Απόπειρα κατάληψης του σχολείου μας από μαθητές"...

("κλικ" στην εικόνα για μεγέθυνση)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

από υποψήφιος συνδιασμου που υποστηριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως τον τιτλο
<>, απεχει οσο το κοκκινο από την κιτρινιλα.

Οικοδόμος είπε...

@ Ανώνυμος (7 Νοεμβρίου 2014 - 8:17 μ.μ.) :

Παίξτε όσο θέλετε με τις λέξεις, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, όμως…

…αφήστε την “κιτρινίλα” και ασχοληθείτε με το “κόκκινο”. Μπας και κοκκινίσετε μια στάλα από ντροπή για την ξεφτίλα σας…

Ανώνυμος είπε...

Κυλικείο ο εν λόγω κύριος εξήγησε γιατί δεν έχουν. Για την υγιεινή όμως κουβέντα. Ούτε είπε ότι είναι ανυποστατες αυτές οι καταγγελίες... Κατά τα αλλα τον ενδιαφέρει η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Κι η θεσούλα του. Γι'αυτό συνεργάζεται με την αστυνομία. Είναι το καινούριο που φέρνει ο συριζα. Εκτός κι αν τον απέπεμψε ο σύριζα αν και δεν το νομίζω. Χρειάζεται πολλούς τέτοιους τώρα που θα γίνει κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος δ/ντης που θυμίζει σχολάρχη της μεταξικής δικτατορίας τόσο με την φρασεολογία του, αλλά και με την προσήλωσή του στο Δόγμα Νόμος και Τάξη, μάλλον επίλεχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της πλατειάς συμμαχίας. Τόσο πλατειάς που να χωράει στο ίδιο ψηφοδέλτιο ακόμα και φασίστες της Χρυσής Αυγής μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως στον Δήμο Νίκαιας -Ρέντη, με τον ''ανεξάρτητο'' (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ(ανεπισήμως)& Χ.Α).
Τόσο πλατειάς που να στηρίζει την Δήμαρχο Λιβαδειάς (πρώην Πατσόκαρο, και ολίγην ΝΔ) που διοργανώνει Λευκές Νύχτες για να ξεφαντώσουν ''πλατειά'' οι μάζες ψωνίζοντας μέχρι τις 3 τα ξημερώματα(...
«Καλά, δεν έχουν καταλάβει ότι "νηστικό αρκούδι δε χορεύει";
Τόσο πλατειάς που χώραγε και τον Οδυσσέα Βουδούρη ,μέχρι που γελούσαν οι πέργκολες και τίναζαν τα πέταλα τα γιασεμιά(...)
& δεν αξιώθηκε να χωρέσει στο πλατύ μέτωπο της αριστεράς...
Τόσο πλατειάς που η Δούρου και κάμποσοι άλλοι ψηφοεπαιτούσαν τα ψηφαλάκια των χρυσαύγουλων...
Αυτή η πλατειά συμμαχία είναι τόσο ξεχειλωμένη που χωρά και φασίστες, (βλέπε Συνδικάτα και συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ με ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)...
Σκέφτομαι κι εγώ και λέω:
Άμα έχεις τέτοιους πλατειούς συμμάχους τι να τους κάνεις τους φασίστες;
Μαρία του 19ου

Οικοδόμος είπε...

Προς «ξαφνιασμένους» και… θιγμένους συριζαίους:

“Για την ανακοίνωση των "Πολιτών σε Κίνηση" σχετικά με την υποψηφιότητα του Κ. Σάλτα”
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html

Μια μικρή προκαταβολή:

“[…] Η ιστοσελίδα του 4ου γυμνασίου Δάφνης φιλοξενεί τα κείμενα του διευθυντή, και μάλιστα ήταν και αντικείμενο παραπομπής στην αρθρογραφία για το θέμα. Ας γυρίσουμε λοιπόν το ημερολόγιο πριν τις δημοτικές εκλογές και ας δούμε τι έγραφε πριν τον δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κος Σάλτας: […]” ….

….Ακολουθούν «αποδείξεις και ονόματα» (ακολουθήστε τον παραπάνω σύνδεσμο και διαβάστε)… Κοινώς, δεν υπάρχει δεν ήξερα κύριε ανώνυμε… της «βιβεχρώμ»…

Και αυτό το θεματάκι με την «πλατειά συμμαχία», μήπως να το κοιτάζατε λιγάκι;… Σα να έγινε πιο πλατειά και από… την πλατεία Συντάγματος (ξέρετε, που χωρούσε όλα τα "χρώματα", αλλά…. όχι τα κόμματα)…

Και κάτι ακόμα:

Το αφήνιασμα για εξουσία δεν «αγιάζει» όλα τα «μέσα». Μπορεί οι «Πόπωτες» να είναι γραφικοί και να προσφέρουν γέλιο μέσα από την τιβί, στην πραγματική ζωή όμως συμπεριφορές «τύπου Σάλτα» είναι επικίνδυνες, χύνουν δηλητήριο και προμηνύουν μόνο συμφορές…

Αλεξάτος Μπάμπης δημοτικός σύμβουλος Δάδνης Υμηττού είπε...

Ανακοίνωση για το θέμα του 4ου γυμνασίου Δάφνης

Με κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου γυμνασίου Δάφνης και την ανακοίνωσή του προς τους γονείς του σχολείου.
Είναι απαράδεκτο να καλεί την αστυνομία απέναντι σε μαθητές γυμνασίου 13, 14, 15 χρόνων και να επαίρεται μάλιστα στην ανακοίνωσή του ότι “Στην Αστυνομία εδόθησαν περίπου 10 ονόματα μαθητών”.
Είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό να χαρακτηρίζει τους μαθητές που προσπάθησαν να κάνουν κατάληψη “τουρίστες” και να δηλώνει "ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του 4ου Γυμνασίου Δάφνης. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους". Να απειλεί ότι κάθε ενέργεια για κατάληψη “θα χτυπηθεί αμείλικτα” με ύφος αξιωματικού χωροφυλακής παρά διευθυντή σχολείου απέναντι σε ανήλικους μαθητές.
Σε ορισμένα μέσα (ιστοσελίδες), έγινε αναφορά στη συμμετοχή του συγκεκριμένου διευθυντή στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ, στις δημοτικές εκλογές. Είναι αλήθεια ότι ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη μας, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο δήμο Δάφνης - Υμηττού. Προφανώς δεν υπήρχε τέτοιου είδους συμπεριφορά ή κάποιες καταγγελίες σε βάρος του τότε. Δεν είχε αναφερθεί από οποιονδήποτε το παραμικρό σε βάρος του.
Κυρίως όμως η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιό μας, δεν μας εμποδίζει να τοποθετηθούμε καθαρά και με σαφήνεια σήμερα.
Αποδοκιμάζουμε απερίφραστα την ανακοίνωση και τη συμπεριφορά του διευθυντή του 4ου γυμνασίου Δάφνης ως αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική.
Ως εκ τούτου κάθε περαιτέρω προσπάθεια σύνδεσης της ανακοίνωσης του συγκεκριμένου διευθυντή με την δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ -ΥΜΗΤΤΟΥ και τον ΣΥΡΙΖΑ που την υποστήριξε γίνεται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δάφνη
7/11/2014
Η Συντονιστική γραμματεία της δημοτικής παράταξης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

Οικοδόμος είπε...

@Αλεξάτος Μπάμπης:

«Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε»;;; Όχι κ. Αλεξάτο!
Δεν «καθαρίζετε» έτσι απλά, με μια «αποδοκιμασία». Ούτε πρόκειται εδώ για μια απλά «ατυχή» επιλογή. Οι «συνεργασίες» που το κόμμα σας συστηματικά στήνει σε δήμους, συνδικάτα και αλλού, προκειμένου να βγαίνουν τα ψηφαλάκια και παράλληλα να ορθώνονται εμπόδια στη δυναμική του ταξικού κινήματος, σας διαψεύδουν. Όχι βέβαια πως δεν το γνωρίζετε, αλλά, μάλλον, έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε κουτοχορτοφάγους… Ατυχής (αυτή) η προσπάθειά σας.

Γράφετε: «…Προφανώς δεν υπήρχε τέτοιου είδους συμπεριφορά ή κάποιες καταγγελίες σε βάρος του τότε…». Έτσι λέτε; Μάθετε λοιπόν (αφού δεν γνωρίζατε) για τη συμπεριφορά του υποψηφίου σας, πριν τον δεχτείτε στην αγκαλιά σας, και λύστε τις όποιες «απορίες» σας:
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/11/blog-post_18.html

Αντί να κατηγορείτε αυτούς που ανέδειξαν τα «κατορθώματα» του υποψηφίου σας, για… «δημιουργία εντυπώσεων», πιο συνετό θα ήταν από μέρους σας, τώρα που σας πήρανε χαμπάρι, να μην τα «ανακατεύετε» άλλο. Ο λαός μας λέει «όσο αυτά τα ανακατεύεις, τόσο περισσότερο βρωμάνε».