Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Αλλά μην το πιείτε! Λουστείτε!


Καθαρό και πόσιμο το νερό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Καθαρό και πόσιμο είναι το νερό ύδρευσης του Νεοχωρίου Χαλκιδικής και σύμφωνα με ανακοίνωση της νέας δημοτικής αρχής Αριστοτέλη, που ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου και υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι χημικές αναλύσεις για βαρέα μέταλλα και τοξικά στοιχεία στο νερό με το οποίο υδρεύεται το χωριό έδειξαν ότι τα επίπεδα αρσενικού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Με όριο καταλληλότητας τα 10 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, στα τρία δείγματα από διαφορετικές περιοχές του νερού ύδρευσης οι συγκεντρώσεις ήταν μόλις στο ένα μικρογραμμάριο. Σε άλλα πέντε δείγματα από πέντε πηγές που υδροδοτούν το χωριό οι αναλύσεις έδειξαν σε δύο από αυτές συγκεντρώσεις μόλις στο ένα μικρογραμμάριο, σε δύο στα δύο μικρογραμμάρια και σε μία στα 3 μικρογραμμάρια.
Επίσης προστίθεται ότι και η νέα γεώτρηση στη θέση «Ραφτάδικο» διαθέτει κατάλληλο-πόσιμο νερό και σύντομα θα αξιοποιηθεί.

Η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γιάννη Μίχο, που εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο με ποσοστό 51,13% και διαδέχτηκε αυτήν του Χρήστου Πάχτα, είχε θέσει ως θέμα προτεραιότητας τον έλεγχο της ποιότητας του νερού του Νεοχωρίου, αμφισβητώντας τις προηγούμενες αναλύσεις, όπως είχε κάνει και κατά την προεκλογική περίοδο.

Ετσι, δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε, ζήτησε και πάρθηκαν δείγματα νερού προκειμένου να γίνουν αναλύσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης Ομάδων Αντιρύπανσης Χαλκιδικής, ενώ ακόμη και στη λήψη των δειγμάτων νερού από τα 9 σημεία ζητήθηκε και ήταν παρόντες εκπρόσωποι της παράταξης της πλειοψηφίας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 29-9-2014 από τον Δήμο Αριστοτέλη και υπογράφεται από τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιο Ζάπρη, στα δείγματα νερού έγιναν φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις καθώς και χημικές αναλύσεις για βαρέα μέταλλα και τοξικά στοιχεία.

Το θέμα της ποιότητας του νερού ύδρευσης του Νεοχωρίου έχει γίνει εδώ και πάνω από έναν χρόνο αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού συνδέθηκε με τη μεταλλευτική δραστηριότητα της «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή, ενώ κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ κ.ά. είχαν στραφεί κατά της πολιτείας και της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Χρ. Πάχτα.

Υστερα από επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Π. Καμμένος υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου υδρεύονται με νερό-δηλητήριο, ενώ κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προέτρεπε μάλιστα τους κατοίκους να λιντσάρουν τον τότε δήμαρχο.

Μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το νερό του Νεοχωρίου, κάνοντας λόγο για σοβαρές επιπτώσεις από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, ενώ έναν χρόνο πριν, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Μανώλη Γλέζο, Ρένα Δούρου, Αλέξη Μητρόπουλο, Θοδωρή Δρίτσα κ.ά. είχαν κάνει πάλι ερώτηση, κάνοντας λόγο για υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού και ακαταλληλότητα του νερού και κατηγορούσαν την τότε δημοτική αρχή και την πολιτεία...
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
Έθνος


Lenin Reloaded

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βουλευτές του σύριζα κάναν ερώτηση στη βουλή πριν ένα χρόνο για το νερό στο Δήμο Αριστοτέλη;;; Πριν ένα χρόνο;;;; Περσινά ξινά κι αμετροεπή σταφύλια. Ο κ. Γλέζος έφυγε για τας Βρυξέλλας και προτιμά το νερό Βρυξελλών όπως και τα λαχανάκια Βρυξελλών, η κα Δούρου προσέχει την σιλουέτα της οπότε δε θα πιει τιποτ' άλλο πέρα από νερό των πλημμυρών της Αττικής γι' αυτό άλλωστε και ψήφισε με όλους αυτούς που βριζόταν πριν τις εκλογές τον προϋπολογισμό αυτού που έβριζε πριν τις εκλογές,φροντίζοντας να υπάρξουν πλημμύρες και του χρόνου, ο κ. Δρίτσας ακόμη ψάχνει την ψήφο του κ. Μαρινάκη ο οποιος Μαρινάκης ακόμη ψάχνει την κα Δούρου να της ξεπληρώσει το γεύμα που είχαν πριν τις εκλογές και το νερό που ήπιαν, κι ο κ. Μητρόπουλος θα σας πει ότι όλα αυτά που έλεγαν πριν ένα χρόνο ήταν απλώς αμετροέπειες. Οι καιροί μας χρειάζονται ευελιξία, σοσιαλδημοκρατική ευαισθησία για τους ανθρώπους του ΣΕΒ και για τους επιχειρηματίες σαν την "Ελληνικός Χρυσός", κι εθελοντές εργαζόμενους γιατί δεν βγαίνουν οι πλούσιοι σ' αυτόν τον τόπο.

Οπότε αφήστε τις αμετροεπειες κυρίες και κύριοι.