Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 14/11 οι εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε χτες η ψηφοφορία στο εργοτάξιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Συνεχίζονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε χώρους δουλειάς και στα παραρτήματα. Για δεύτερη μέρα, χτες, η κάλπη βρέθηκε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο Φάληρο, όπου συνεχίστηκε η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες.
Οι οικοδόμοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) και στα εξής παραρτήματα: Κυψέλη (Πατησίων 252), Αιγάλεω (Ελλης και Αδριανουπόλεως 5), Βόρεια - Βορειοανατολικά (Λεωφ. Μαραθώνος 96), Βύρωνας (Κύπρου 111 - 113), Ζωγράφου (Περιάνδρου 18, Ιλίσια), Ηλιούπολη - Γλυφάδα (Στρ. Σαράφη 40), Μπραχάμι (Καλλιθέας 6), Ιλιον (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος), Καλλιθέα (Αριστείδου 92), Μενίδι (Δεκελείας 42), Ν. Ιωνία - Ηράκλειο (Νισύρου 20), Πειραιάς (Ομηρίδου Σκυλίτση 17), Περιστέρι (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20).
Την πείρα από τη συμμετοχή των ανέργων στις εκλογές μεταφέρει ο Τάσος Τασιούλας, μέλος της απερχόμενης διοίκησης του Συνδικάτου και γραμματέας του παραρτήματος Ιλίου. Οπως εξηγεί, η ανεργία και οι συνέπειές της σε όλες τις πτυχές της ζωής τους είναι το «υπ' αριθμόν ένα» πρόβλημα που απασχολεί τους οικοδόμους. Το παράρτημα Ιλίου έχει αναπτύξει σημαντική δράση με αιχμή την αλληλεγγύη στους ανέργους και τις οικογένειές τους, που έχει συμβάλει στο ανέβασμα του κύρους του, στην πιο πλατιά αναγνώρισή του.
Αρκετοί από τους ανέργους που ανταποκρίθηκαν από τις πρώτες μέρες στο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές έχουν ενισχύσει τους δεσμούς τους με το Συνδικάτο και μέσα από τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Χαρακτηριστικά, αναφέρει το παράδειγμα των μαθημάτων που γίνονται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς της Λαϊκής Επιτροπής για τα παιδιά των ανέργων. Το «Λαϊκό Διδασκαλείο» στεγάζεται στα γραφεία του παραρτήματος, ενώ τα μαθήματά του τα παρακολουθούν και παιδιά άνεργων οικοδόμων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: