Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σωματεία "μαϊμού" στήνει η ΠΑΣΚΕ στην Πάτρα για να ελέγξει τις εκλογές για νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου


Πάτρα: Μαϊμουδιές στο Εργατικό Kέντρο
Έφτιαξαν σωματείο φάντασμα για να κερδίσουν τις εκλογές

Σε καζάνι που βράζει έχει μετατραπεί  το σύνολο της αντιπολίτευσης στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιεί η «πλειοψηφία» της Διοίκησης που πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ, προκειμένου στις επερχόμενες εκλογές να εμφανιστεί πως πλειοψηφεί.

Στο πλαίσιο των όσων γίνονται πλέον καθημερινά στην Γεροκωστοπούλου, πολλά από τα οποία χρίζουν επέμβασης των εισαγγελιών αρχών, η δημιουργία με συνοπτικές διαδικασίες σωματείου που αφορά στους εργαζόμενους στα τεχνικά γραφεία.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία σε μια περίοδο που στα τεχνικά γραφεία της Πάτρας  τα μολύβια σχεδίασης έχουν αραχνιάσει και τις δουλειές τις βλέπουν με τα κιάλια, μέλος της πλειοψηφίας κατόρθωσε να «γεννήσει» σωματείο με 600 και πλέον μέλη το οποίο βαφτίστηκε «σωματείο εργαζομένων στα τεχνικά γραφεία».

Εκτός από το γεγονός πως στα τεχνικά γραφεία της Πάτρας έχουν μείνει ελάχιστοι εργαζόμενοι – άρα προκύπτουν ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν και γράφτηκαν εκατοντάδες μέλη - τίθεται θέμα και για τον τρόπο εκλογής αντιπροσώπων .

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από επίσημα στοιχεία ,  η διαδικασία στήθηκε σε ξενοδοχείο της Πάτρας και όχι στο Εργατικό Κέντρο όπου χρόνια τώρα γίνεται η
ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων κάθε σωματείου.

Ερωτήματα υπάρχουν για το αν και πόσοι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, ενώ το νεοσύστατο και με συνοπτικές διαδικασίες σωματείο εξέλεξε 7 αντιπροσώπους οι οποίοι κατά ένα περίεργο τρόπο πρόσκεινται στην απερχόμενη διοίκηση.

Τα όσα συμβαίνουν στην Γεροκωστοπούλου αναμένεται τις επόμενες ώρες να καταγγελθούν επίσημα στην εισαγγελία της Πάτρας,  από την οποία θα ζητηθεί να διερευνήσει τη νομιμότητα τόσο της σύστασης του σωματείου όσο και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την εκλογή των αντιπροσώπων.

Κόβουν και ράβουν

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, την ώρα που από το πουθενά η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας γεννά σωματεία και ελέγχει αντιπροσώπους , προσπαθεί  με κάθε τρόπο να μειώσει τον αριθμό των αντιπροσώπων που δεν ελέγχει και ξέρει πως δεν θα την ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζουν να εξαφανίσουν ακόμα και αποφάσεις ορισμού αντιπροσώπων από σωματεία,  οι οποίες τους είχαν διαβιβαστεί πριν δύο και τρία χρόνια και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ, ενημερώνοντας τους πως η θητεία τους έχει λήξει, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει τεταμένο κλίμα στις τάξεις των εργαζομένων, με την προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα απολογιστική Συνέλευση, να εκτιμάται πως θα συνοδευτεί από ένταση.

Σε αυτό συντείνει και το γεγονός, πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να αποφύγει την κριτική και την αντιπαράθεση αποφάσισε μονομερώς πως η συνέλευση θα διαρκέσει μόλις μια ώρα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής.

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: