Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αντάμα ποινικοποίηση των αγώνων και αντεργατική επίθεση. Διώκουν ναυτεργάτες γιατί απήργησαν!

Στις 20 Φλεβάρη του 2013, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας έγινε μεγάλη διαδήλωση στο λιμάνι του Πειραιά ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα των ναυτεργατών.
Μία ακόμα δικαστική δίωξη σε βάρος ναυτεργατών εξελίσσεται αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο της βιομηχανίας ποινικοποίησης των αγώνων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τις επιστημονικοφανείς εκθέσεις οργανισμών του κεφαλαίου, δηλώνει έτοιμη να εντείνει την επίθεση για το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων του κλάδου.
Πριν λίγες μέρες, οι 48 ναυτεργάτες του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRY II» κλήθηκαν να απολογηθούν στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά το Φλεβάρη του 2015, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη του 2013 και ενώ τους είχαν επιδοθεί φύλλα επίταξης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν την πανελλαδική απεργία το σύνολο των ναυτεργατών είχαν πραγματοποιήσει πολυήμερη απεργία ενάντια σε νομοσχέδιο που συνέθλιβε τα δικαιώματά τους. Για να τους αντιμετωπίσει η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευσή τους.
Καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα με τη δίωξη, παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη Εκθεση του ΙΟΒΕ για την ενίσχυση των εφοπλιστών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα. Στην εκδήλωση μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, εξαγγέλλοντας την κατάργηση του ΠΔ 1973/74, που αφορά τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων.
Απαντάμε με απεργιακό αγώνα

Με κοινή ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ενωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Ε.Ν. (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ) καταγγέλλουν τις «μεθόδους βίας και τρομοκρατίας των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, σε βάρος των 48 ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ "SURERFERRY II"». Σημειώνουν ότι ψευδώς αναφέρεται στην κλήτευση ότι το πλοίο ήταν στον Πειραιά, ενώ ήταν στην Ραφήνα. Και υπενθυμίζεται ότι «με απόφαση της ΓΣΣΕ, της ΠΝΟ, απεργούσαν το σύνολο των πλοίων στην Ελλάδα, γιατί η απεργία στις 20/2/2013 ήταν Πανελλαδική - Πανεργατική».
Τα σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολο του να καταδικάσει και να απαντήσει σε αυτές τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων με οργάνωση - ενότητα - αγώνα, σημειώνοντας ότι «στις 27 Νοέμβρη απαντάμε με απεργιακό αγώνα και στις 26/2/2015 τη μέρα εκδίκασης θα μας βρουν μπροστά τους».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε, τι θα διώκουν; Εφοπλιστές που δεν πληρώνουν τους ναυτεργάτες;; Ειστε με τα καλά σας; Να κυνηγήσουν τον κοινωνικό ιστό της μπόχας τους;;;