Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εκβιασμοί της «Coca Cola 3Ε» για να σπάσει η πολύμηνη απεργία


Εκβιάζει η διεύθυνση της «Coca Cola 3Ε», και μάλιστα συστηματικά, απεργούς - εργαζόμενους να διαγραφούν από το Σωματείο του εργοστασίου εάν θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ζητάει ακόμα και υπογραφή που να βεβαιώνει ότι θα διαγραφούν από τα μητρώα του.

Το γεγονός καταγγέλλει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας.
«Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκβιαστική συμπεριφορά που καταστρατηγεί βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που διασφαλίζουν οι νόμοι περί ελεύθερου συνδικαλισμού (ν. 1264)», υπογραμμίζει, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες «αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές και παράνομες».
Τονίζει ακόμα  ότι «με την εκβιαστική “απαίτηση” να υπογράψουν οι εργαζόμενοι που “θέλουν” να επιστρέψουν στην εργασία τους “δήλωση αποχώρησης” από το Σωματείο τους, η διεύθυνση της πολυεθνικής προσπαθεί, κατά τη διεστραμμένη εκτίμηση της κατάστασης από τα στελέχη της, να σκυλεύσει υποτιθέμενα κοινωνικά πτώματα και να “σπάσει” την πολύμηνη απεργία. Αλλά πέφτουν έξω».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ Η COCA COLA ΜΕ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ Η COCA COLA ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΚΟΒΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ (ΚΥΡΙΟΙ) ΤΗΣ COCA COLA.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΥΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΤΕ.Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΙΛΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.
Φωτογραφία του χρήστη Tom Jery.