Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι δολοφόνοι ξαναγυρνούν στον τόπο του εγκλήματος. Προκλητική μάζωξη χρυσαυγιτών στο Πέραμα


Συγκέντρωση στα γραφεία της στην οδό 25ης Μαρτίου 7, στο Πέραμα, έκανε χτες βράδυ η Χρυσή Αυγή με αφορμή, όπως η ίδια ανακοίνωσε, το ότι βρέθηκε στα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της «ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό κι ένα γκαζάκι».
Σαν έτοιμοι από καιρό οι νεοναζί επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα και επιδόθηκαν σ' αυτό που έχουν εκπαιδευτεί: Την προβοκάτσια, τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και τον αντικομμουνισμό. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκαν ότι το «γκαζάκι» είναι η απόδειξη πως «έχουν αφηνιάσει οι εργατοπατέρες» για τη δημιουργία του σωματείου που στήθηκε από τους χρυσαυγίτες στη Ζώνη με την άμεση υποστήριξη των εργολάβων!

Αμεση ήταν η απάντηση που έδωσε η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ξαναοργάνωσε μια μάζωξη φασιστοειδών στο Πέραμα και επιδόθηκε στις γνωστές σε όλους δραστηριότητές της: Την προβοκάτσια, τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και τον αντικομμουνισμό.

Είναι προκλητική η εμφάνισή τους στις εργατογειτονιές του Περάματος, περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία, τη φτώχεια, προβλήματα μεγάλα που οφείλονται στην πολιτική και το σύστημα που αυτοί υπηρετούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο χοντροκομμένα φτιαγμένο προβοκατόρικο παραλήρημά τους δε λένε κουβέντα για τους εφοπλιστές. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι κηφήνες, που κερδίζουν δισεκατομμύρια, που ναυπηγούν εκατοντάδες πλοία στο εξωτερικό, που απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές, είναι αυτοί που έχουν ευθύνη για την κατάσταση. Των εφοπλιστών και του κεφαλαίου συνολικά είναι τσιράκια η Χρυσή Αυγή. Και αυτό την ώρα που στους εργάτες ξηλώνονται δικαιώματα, που η πολιτική του κεφαλαίου τούς καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δολοφόνοι του Φύσσα επιτέθηκαν στο Συνδικάτο Μετάλλου για το θέμα της ανεργίας στη Ζώνη του Περάματος, σε μια περίοδο που ξεκινούν οι εκλογές στο συνδικάτο, εκλογές που πολεμά με λύσσα η εργοδοσία. Δρουν στο πλευρό της.

Επιβεβαιώνεται ότι είναι μια επικίνδυνη συμμορία που πρέπει η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία να της γυρίσουν την πλάτη. Απαιτείται επαγρύπνηση και δράση. Ολες οι δυνάμεις να πέσουν στην οργάνωση της πάλης για τα καυτά προβλήματα του λαού, στη συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από το ΚΚΕ για να ανοίξει προοπτική για λύση των προβλημάτων του λαού. Σε αυτή τη γραμμή συνεχίζουμε ακούραστα τη δράση μας».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: