Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Γιάννης Μπουτάρης: «Οι διαδηλώσεις της ΔΕΘ καταστρέφουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης»


Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης  Μπουτάρης και ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Βέβαια τα ζητήματα της ανασφάλιστης εργασίας, του κλεισίματος χιλιάδων επιχειρήσεων και της καταστροφής των μικρομεσαίων εμπόρων δεν ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης αλλά αντίθετα τους δύο άνδρες απασχόλησαν οι "καταστροφικές" διαδηλώσεις της ΔΕΘ και η δημιουργία open mall.

Μάλιστα σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Παντελής Φιλιππίδης εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι μεγάλες διαδηλώσεις της ΔΕΘ «καταστρέφουν την εικόνα τόσο της εκθεσιακής διοργάνωσης όσο και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το κέντρο απροσπέλαστο και την πόλη αφιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες».

Ακόμη ανακοίνωσαν ότι «τόσο ο Δήμος όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος συμφώνησαν να ενώσουν τη φωνή τους προς την κατεύθυνση αυτή». Φανταζόμαστε πως εννοούν ότι θα κάνουν έκκληση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να μην αποκλείουν όλο το κέντρο και προσάγουν "προληπτικά" εκατοντάδες ανθρώπων.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Χιονίδη, υπευθύνου Επιτροπής Συλλόγου για θέματα πόλης, συμφωνήθηκε κατ αρχήν η σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου για τη δημιουργία open mall στην πόλη.

Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές και συμφωνήθηκε να μην πεζοδρομείται η Λεωφόρος Νίκης κατά τις Κυριακές που η αγορά λειτουργεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: