Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «παλεύοντας για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της ανεργίας, του εισοδήματος, της παιδείας, της υγείας και όλων των άλλων αναγκών των εργατικών οικογενειών, ανακοινώνει ότι για τρίτη συνεχή χρονιά παίρνει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να οργανώσει δωρεάν μαθήματα σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου, παιδιά ανέργων. Είναι κατανοητό ότι ούτε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, γιατί ούτε σχολείο ούτε φροντιστήριο είναι.
  • Η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα περιορισμένο αριθμό μαθητών γυμνασίου-λυκείου στα μαθήματα (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και πιθανόν και άλλα μαθήματα).
  • Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και για να λυθούν μια σειρά πρακτικά θέματα, χρειάζεται να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014.
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – στο 2ο όροφο) μέχρι την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη, από τις 8 π.μ. έως τις 3 το μεσημέρι. Για πρόσθετες πληροφορίες στα τηλέφωνα του ΕΚΝΛ 2410 250708, 532459.
  • Η δήλωση για συμμετοχή, πρέπει να συνοδεύεται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων (του ενός ή και των δυο γονέων αν είναι άνεργοι)».

Δεν υπάρχουν σχόλια: