Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη

(φωτο αρχείου)

Την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ν. Άρτας και καλεί το λαό της Άρτας να δώσει το αγωνιστικό παρόν την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη στις 8.30 το βράδυ στο συλλαλητήριο που οργανώνει στην πλατεία Κιλκίς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Άρτας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την εγκληματική επίθεση του Ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ αποθρασυνόμενο από την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν ΗΠΑ και ΕΕ έχει εξαπολύσει αεροπορικές και χερσαίες πολύνεκρες πολεμικές επιχειρήσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ γιατί εξισώνει τους θύτες με τα θύματα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές - εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές, από κοινού με την Ελλάδα.

Μετά από 50 μέρες ισραηλινών φονικών, ισοπεδωτικών βομβαρδισμών και αιματοκυλίσματος του Παλαιστινιακού λαού που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 2.136 Παλαιστινίων, τον τραυματισμό άνω των 11.000, τεράστιες καταστροφές σε πάνω από 17.000 κτίρια με συνέπεια να βρεθούν πάνω από 100.000 οικογένειες άστεγες, μπορεί να επήλθε η εκεχειρία. Αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα αρθεί ο δολοφονικός ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας, που έχει ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση, τη φτώχεια και τη μαζική ανεργία των Παλαιστινίων. Η βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων δεν τελειώνει!

Ταυτόχρονα, οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσ. Χέιγκελ, στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στον ελληνικό λαό, καθώς σηματοδοτούν την παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Το ΝΑΤΟ αποτελεί εχθρό για την Ειρήνη. Η επέκταση του ΝΑΤΟ και οι προκλήσεις του -όπως στην πρόσφατη κρίση στην Ουκρανία- ευθύνονται άμεσα για την αποσταθεροποίηση,τη βία και τον πόλεμο.

Η διάλυση του ΝΑΤΟ πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους υπερασπίζονται την Ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, μαζί με το δικαίωμα να παλεύει κάθε λαός για την αποδέσμευση από αυτό.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Άρτας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και καλεί το λαό της Άρτας να δώσει το αγωνιστικό παρόν την Τρίτη 2 Σεπτέμβρη  στις 8.30 το βράδυ στο συλλαλητήριο που οργανώνει στην πλατεία Κιλκίς απαιτώντας:

  • Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ-Ισραήλ.
  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.
  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
  • Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
  • Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστνίων προσφύγων στις εστίες τους.
  • Τη διάλυση του ΝΑΤΟ».
  • 902

Δεν υπάρχουν σχόλια: