Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μοίρες Ηρακλείου: Νεκρός οικοδόμος από ηλεκτροπληξία

Φωτό Αρχείου

Ένα ακόμα εργατικό δυστύχημα σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στις Μοίρες Ηρακλείου αναδεικνύει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Συγκεκριμένα το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ο 47χρονος οικοδόμος, πατέρας δύο παιδιών, χρησιμοποιώντας τη μάνικα που ρίχνει το μπετόν ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο χτυπημένος από το ηλεκτρικό ρεύμα.
«Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του οικοδόμου στις Μοίρες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.
«Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτήν την κατάσταση κερδισμένο θα συνεχίσει να βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και καλεί τους οικοδόμους «να καταγγέλλουν περιστατικά όπου στους χώρους δουλείας δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργάτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: