Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Θυμήθηκαν... τον Πλουμπίδη


Απόφαση να οργανώσει εκδήλωση τιμής στον Νίκο Πλουμπίδη πήρε η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ. Τη σχετική πρόταση έκανε ο πρώην ΠΑΣΚίτης Θ. Μπαλασόπουλος (νυν επικεφαλής της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής»)!

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μιλώντας γι' αυτήν την πρόταση, σημείωσε τα εξής: «Είναι δικαίωμα κάθε συνδικαλιστικού φορέα να οργανώνει εκδηλώσεις και να τιμά πρόσωπα και λαϊκούς αγωνιστές. Αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να το αφαιρέσει κανένας. Ομως, ο φορέας που παίρνει μια τέτοια απόφαση, πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά σε έναν ξεχωριστό λαϊκό αγωνιστή, θα πρέπει να σταθμίζει αν και κατά πόσο ο ίδιος υπηρετεί τα οράματα, τις αξίες και το δρόμο του Νίκου Πλουμπίδη. Η ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν τα υπηρετεί αλλά καθημερινά συκοφαντεί και υπονομεύει τους λαϊκούς αγώνες. Οσες εκδηλώσεις και αν κάνει δεν μπορεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της και να συγκαλύψει το ρόλο που παίζει σε βάρος των εργαζομένων».

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, γιατί θυμήθηκαν τον Πλουμπίδη κι όχι το Γληνό ή τη Ρόζα Ιμβριώτη; Αν θυμήθηκαν τον Πλουμπίδη δεν είναι για να τον τιμήσουν. Που πράγματι θα άξιζε τις τιμες. Είναι για να ρίξουν λάσπη στο ΚΚΕ και για τα όσα συνέβησαν στη δίκη του Πλουμπίδη. Φαίνεται ότι βλέπουν πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν στο χέρι και ετοιμαζονται τώρα για χτυπήματα κάτω απ' το τραπέζι. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Ανώνυμος είπε...

Θα θυμηθούνε και ποιοι ήταν στην εξουσία και τον εκτέλεσαν; ΄Η άλλα λόγια να αγαπιόμαστε;