Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

“Βομβαρδίστε τη Γάζα”, το «παιχνίδι» που απέσυρε η Google...


Πόσο απέχει η πραγματική ζωή από ένα video-game; Όσο διαρκεί το πάτημα ενός κουμπιού. Όσος χρόνος δηλαδή χρειάζεται για να αλλάξει «πίστα» στην οθόνη του υπολογιστή του ένας παίκτης-δολοφόνος, ή οι  βόμβες των Ισραηλινών δολοφόνων για να σβήσουν από τον χάρτη ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο, μια παιδική χαρά, μια ολόκληρη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας, και να στείλουν στον άλλο κόσμο «αληθινές» ανθρώπινες ψυχές αμάχων γυναικών και αθώων παιδιών.

Η είδηση που ακολουθεί (από τον Ενικό) δεν προξενεί εντύπωση. Ο καπιταλιστής θα είναι πρόθυμος να σου πουλήσει ακόμα και το φέρετρό σου, όσο είσαι ζωντανός, αν από αυτό πρόκειται να κερδίσει. Εννοείται, για όσο θα τον ανέχεσαι…
 
"Η Google ανακοίνωσε ότι απέσυρε από το Play Store το παιχνίδι “Bomb Gaza”, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και «εμπνεύστηκε» από τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από τους Ισραηλινούς. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν ο παίκτης, ο οποίος είναι υπεύθυνος των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ, να χτυπήσει όσο το δυνατόν περισσότερους στόχους πιλοτάροντας ένα πολεμικό αεροσκάφος.Το παιχνίδι προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και χιλιάδες χρήστες καταδίκασαν τη δημιουργία του. Η Google ανακοίνωσε την απόσυρση του παιχνιδιού τη Δευτέρα."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουν πού στοχεύουν αυτοί. "Βομβαρδίζουν" τα μυαλά των μικρών παιδιών με τη μισαλλοδοξία τους και χύνουν σιγά σιγά το δηλητήριό τους κατά των λαών όλης της γης. Αυτο γίνεται χρόνια τώρα.