Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στο Ανοιχτό σχολείο μεταναστών Πειραιά


Επίθεση στο Ανοιχτό σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά πραγματοποίησαν χρυσαυγίτες χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές ενώ στο κτίριο γράφτηκαν και συνθήματα.Το ΑΣΜΠ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος 14ου & 15ου Γυμνασίων Πειραιά (Αγίων Αναργύρων & Κω, Παλιά Κοκκινιά).

Στο ανοιχτό σχολείο Μεταναστών Πειραιά προσφέρονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, εκμάθησης χρήσης η/υ καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών.  Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο και για την ενίσχυσή του, οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, με σκοπό την κοινωνικοποίηση των μαθητών και την επαφή τους με τα ήθη και τα έθιμα του αλλά και με τον ίδιο τον τόπο. Παρέχεται, επίσης, μερική νομική κάλυψη στους μαθητές μέσω εθελοντών δικηγόρων.

Στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του σχολείου οργανώνονται σε ετήσια βάση δύο ανταλλακτικά παζάρια όπου προσφέρονται είδη ένδυσης και υπόδησης. Επίσης, διοργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη, την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού κ.ά. Τέλος, η παρουσία των μελών του ΑΣΜΠ σε πορείες (αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, κατά της βίας) είναι έντονη και συνεχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eίμαστε σίγουροι; Υπάρχουν τα στοιχεία ότι το έκανε η χρυσή αυγή; Να ρωτήσουμε τον κ. Βούτση του Σύριζα. Μη βγαίνει πάλι και μας μαλώνει ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία για την εγκληματική δράση της χρυσής αυγής. Ψηφαλάκια είναι αυτά. ΄Εστω και ναζιστικά.