Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Στην Ελλάδα της ανάπτυξης: Γίνε κι εσύ νηπιαγωγός για 320 ευρώ - Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας


Το αφεντικό…τρελάθηκε!  Όχι, δεν πρόκειται για αστείο αλλά για την ελληνική κατάντια. Όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, στα περισσότερα ιδιωτικά νηπιαγωγεία εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί αμείβονται με μισθούς πείνας.


Συγκεκριμένα, για 5ωρη εργασία λαμβάνουν 210 ευρώ ενώ για 8ωρη το τεράστιο ποσό των 320 ευρώ. Υποθέτουμε στο όνομα της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

«Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη.

"Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Επισημαίνει ακόμη πως μπορεί ο νόμος 682/77 να ορίζει πως η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να καταβάλλεται μέσω τράπεζας, εντούτοις σε αρκετές περιπτώσεις ο μισθός δίνεται "στο χέρι".

"Καρφώστε τους… συναδέλφους σας"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χρηστόπουλος, μιλώντας στο "Ποντίκι", τόνισε η οργιώδης αυθαιρεσία έχει προκληθεί κατά κύριο λόγο από την ουσιαστική απουσία κρατικού ελέγχου στην ιδιωτική εκπαίδευση.

"Μαύρη και αδήλωτη εργασία και παράνομες, εξευτελιστικές αμοιβές δυστυχώς τείνουν να αποτελέσουν τον κανόνα στο χώρο. Σύμφωνα με το νόμο, οι τοπικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να ελέγχουν κάθε μήνα τις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων, άρα και των νηπιαγωγείων. Αν και η ΟΙΕΛΕ ζητά από τις αρμόδιες Διευθύνσεις να ελέγξουν, ως οφείλουν, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που ανήκουν στην περιοχή τους, η πρωτοφανής απάντηση που παίρνουμε από ορισμένους αρμόδιους είναι: ‘’πείτε μας ποιοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν για να ερευνήσουμε’’. Μήπως ‘’κάποιοι’’ τους ζητούν να καταγράψουν τους καταγγέλλοντες, ώστε να ακολουθήσει η απόλυση και η τοποθέτηση στην περίφημη «black list» των ανεπιθύμητων;», αναρωτιέται ο Γιώργος Χρηστόπουλος. Και συνεχίζει: «Το μεσαιωνικό αίσχος στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν είναι μόνο έργο των αυθαιρετούντων ιδιοκτητών. Είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας που, πριμοδοτώντας όσους θησαυρίζουν εις βάρος των κορόιδων, κάνει τα στραβά μάτια και ανέχεται να ισχύουν κανόνες ζούγκλας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ζητούμε άμεσα από τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η νομιμότητα".



Πηγή: topontiki.gr
Από: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: