Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης: ΟΛΟΙ Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Πλατεία Αριστοτέλους



Συνάδελφε

Το συνδικάτο οικοδόμων θες/νικης είχε προειδοποιήσει για τα σχέδια όσων μας θυσίασαν για χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τα κέρδη των λίγων, των εργοδοτών, που μας μιλάνε για « καλύτερες μέρες», όμως με τους ίδιους κερδισμένους και με τους εργάτες πάλι χαμένους. Είχε προειδοποιήσει για τα κόμματα που μαλώνουν ποιο θα κυβερνήσει, για να φέρει την «άσπρη μέρα», με εσένα στον καναπέ να περιμένεις τον «σωτήρα», που τόσες και τόσες φορές σου έταξαν και σε απογοήτευσαν.

ΔΕΣ ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ:

Από 1/7/2014 μείωσαν ακόμα 2,9% τις εργοδοτικές εισφορές στο επικουρικό ταμείο που έμεινε άδειο από την ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία, τα μεροκάματα – ξεφτίλα και τα χαρίσματα στους εργοδότες. Να γιατί από 1/1/2015 καταργείται το οικογενειακό επίδομα του ταμείου.

Από 1/7/2014 μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις και πάνε για νέα μείωση το επόμενο διάστημα. Το χειρότερο είναι ότι κάθε τρεις μήνες θα ελέγχεται η περιουσία του ταμείου ( που φαγώθηκε από τους εργοδότες, τα χρηματιστήρια και τις κυβερνήσεις) και θα αποφασίζεται ΑΝ θα δίνεται και ΠΟΣΗ σύνταξη. Με τον υπολογισμό αυτό και με την ανεργία που δέρνει τον κλάδο οι συντάξεις( αν υπάρχουν) θα κατρακυλήσουν στα τάρταρα.

Αλλάζουν τον κανονισμό ασφάλισης και η οικοδομή θα θεωρείται μια κοινή δουλειά.

Ετοιμάζουν νέο ασφαλιστικό νόμο με νέα αύξηση στα όρια ηλικίας και νέα μείωση των συντάξεων για όλους.

`           Την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση, ξέροντας που το πάει και προβλέποντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων, σχεδιάζει να καταργήσει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία. Όσα δεν μπόρεσε να καταφέρει σε συνεργασία με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, που έβαλε πλάτη στις κυβερνήσεις ενάντια στους εργαζόμενους και τώρα αλλάζει χρώμα και στρατόπεδο για να κάνει την ίδια δουλειά «υπό νέα διεύθυνση», με μια άλλη κυβέρνηση αλλά με την ίδια πολιτική, σχεδιάζει να το πετύχει με νέο χτύπημα των Συνδικάτων, γιατί η κυβέρνηση και οι εργοδότες ξέρουν ότι η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων για τα συμφέροντα της δικής τους τάξης είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση.

Συνάδελφε, σκέψου και κρίνε.

Πιστεύει κανείς ότι σύντομα θα γυρίσουμε σε όσα ξέραμε πριν την κρίση και την ανεργία; Ότι θα απορροφηθούν σε δουλειές οι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι οικοδόμοι; Και με τι μεροκάματα, με τι ένσημο και για πόσο καιρό;

Πιστεύει κανείς ότι η « ανάπτυξη» τους δεν θα συνοδεύεται από εκατομμύρια ανέργους, από μισθούς και συντάξεις πείνας, γιατί αλλιώς δήθεν δεν θα επενδύσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι;

Θα αρκεστούμε στις δουλείες του ποδαριού για μια ζωή, στα πεντάμηνα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης χωρίς κανένα δικαιωμα, γιατί αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα στην οποία ΟΛΟΙ ορκίζονται;

Θα δεχθούμε να μην έχουμε κανένα δικαίωμα στην υγεία και στην παιδεία επειδή οι οικοδόμοι δεν έχουν να πληρώσουν;

Στο όνομα της «κινητικότητας» τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δεχτείς να ξεριζωθείς, να μεταναστεύσεις εκεί που σε χρειάζεται σαν φθηνό χέρι η εργοδοσία;



Συνάδελφε

Όσοι τρέχουν να κρατήσουν ή να αναλάβουν την κυβέρνηση, πριν μοιράσουν ψεύτικες υποσχέσεις σε σένα, έχουν δεσμευθεί στους εργοδότες, τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

Διαγωνίζονται για το ποιος μπορεί καλύτερα να σε κρατήσει στο περιθώριο χωρίς φωνή και δύναμη, μια ζωή υποζύγιο για τα συμφέροντα των άλλων.

ΣΚΕΨΟΥ: Η απογοήτευση, η αδιαφορία, η αδράνεια, ο ατομισμός, η αναμονή ενός ακόμα «σωτήρα» μας έφεραν σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση; ΠΟΤΕ δεν υπήρξε κατάκτηση των εργαζομένων χωρίς ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ και ούτε τώρα μπορεί να υπάρξει.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων, με όσες δυνάμεις του έδωσες εσύ, κατάφερε αρκετές μικρές νίκες. Σήμερα τα σπίτια αρκετών άνεργων οικοδόμων, που δεν είχαν να πληρώσουν το λογαριασμό, έχουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα μετά από δυναμικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου. Πολλοί νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία ενώ ήταν «κομμένοι» σαν ανασφάλιστοι, χάρη στις ίδιες παρεμβάσεις.  



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ να εμποδίσουμε να στήσουν νέες κρεμάλες για την εργατική τάξη διεκδικώντας:

Δουλειά για όλους. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση με δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη στα 55 με 4.050 μέρες δουλειάς. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου και αναγνώριση  των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, των οικογενειών τους των μερικά απασχολούμενων, των μεταναστών.

Υπάρχει λύση: Αν τα κατασκευαστικά έργα δεν γίνονται με κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, αλλά τις ανάγκες του λαού, μπορούν να ανοίξουν οι δουλειές στον κλάδο, με προγράμματα στέγασης, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κλπ και όλα αυτά με Δημόσιο Κατασκευαστικό Φορέα. Αυτή είναι η μοναδική λύση για τον κλάδο και όχι οι «υποσχέσεις» όσων λιβανίζουν τους μεγαλοεργολάβους, τους τραπεζίτες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα αυτά θα γίνουν αν καταλάβουμε την δύναμη μας, αν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αν ξεπεράσουμε την απογοήτευση, την αδράνεια και την αδιαφορία, αν πάψουμε να αναθέτουμε την ζωή μας σε κάποιους «σωτήρες» που γρήγορα μας απογοητεύουν.

Συνάδελφε.

Το Συνδικάτο σε καλεί να κάνεις το βήμα που φοβούνται η κυβέρνηση και τα αφεντικά. Να γραφτείς, να συσπειρωθείς, να οργανωθείς, να παλέψεις μαζί με το Συνδικάτο, γιατί σχεδιάζουν χειρότερα μέτρα και πρέπει να τους σταματήσουμε.



ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ





Επικοινώνησε με το Συνδικάτο σου στα τηλέφωνα:



2310.529-907 (γραφεία Συνδικάτου -  ΣΟΥΡΗ 2)

6978339896 Γ. Παπαεπαμεινώνδας ( Πρόεδρος)

6984664915 Π. Παπαϊωάννου  (Γ. Γραμματέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: