Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΠΑΜΕ: Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχθεί τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων του


Με αφορμή την κατάργηση των επιδομάτων γάμου και τέκνων μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις, που υπογράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα σε διάφορους κλάδους, το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Η υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων αυτές τις μέρες σε δύο επιχειρήσεις, του τουρισμού και security που έσβησαν μονοκοντυλιά τα επιδόματα γάμου και τέκνων δείχνουν πως η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα δεν έχει τελειωμό.
Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν την οργάνωση της πάλης και αντίσταση ανά κλάδο και τόπο δουλειάς ώστε να μην περάσουν οι νέες μειώσεις στους μισθούς που επιδιώκουν κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και Ε.Ε. Να οργανωθούν στα συνδικάτα τους
Να παραμεριστεί ο επικίνδυνος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που καλλιεργούσε την αναμονή και πανηγύριζε για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αναφέροντας πως κατοχυρώθηκε ο θεσμός και τα επιδόματα, αφήνοντας παράλληλα στην άκρη και εκτός διαπραγμάτευσης το ύψος του άθλιου κατώτερου μισθού. Σήμερα αυτά τα επιδόματα πέφτουν σαν χάρτινος πύργος.
Κανείς εργαζόμενος να μην αποδεχτεί τα σφαγιασμό των δικαιωμάτων του.
Να μην υποκύψουμε.
Να απαντήσουμε συλλογικά για να σπάσει η τρομοκρατία και οι απειλές της εργοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: