Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

69 χρόνια από το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ― Την Πέμπτη 7 Αυγούστου τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια της ΕΕΔΥΕ στην Ακρόπολη και της ΕΔΥΕΘ στο άγαλμα Βενιζέλου


Συγκέντρωση στη Ακρόπολη στις 7 το απόγευμα διοργανώνει την Πέμπτη 7 Αυγούστου η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για να τιμηθούν τα θύματα του ολοκαυτώματος σε Χισορίσμα - Ναγκασάκι αλλά και στη Λωρίζα της Γάζας με ένταση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα με αίτημα καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η σφαγή των λαών της Παλαιστίνης - Συρίας - Ουκρανίας. Να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:

«Για να τιμήσουμε τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

  • 100 χρόνια μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • 69 χρόνια μετά το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε σε περίοδο πολέμου από τις ΗΠΑ, με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και τους 300.000 ανθρώπους που έγιναν ολοκαύτωμα.
  • 69 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, οι ιμπεριαλιστές οξύνουν την επιθετικότητά τους. Συνεχίζουν αδιάκοπα να δολοφονούν τους λαούς στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και να εδραιώνεται η εξουσία τους:
  • Με το συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης του Ισραήλ , σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η σφαγή που διεξάγει ο ισραηλινός στρατός από τις 8 Ιουλίου, έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους από 1000 νεκρούς και 5000 τραυματίες.
  • Με την εξελισσόμενη επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπου η Ελλάδα έχει επιτελικό ρόλο.
  • Με την ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία όπου παλιές και νέες ιμπεριαλιστικές χώρες συγκρούονται, όπως παντού , για το μοίρασμα των αγορών , τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων ενέργειας.
  • Με την καταστροφή των χημικών της Συρίας στα ανοιχτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου, με τη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως για τους ιμπεριαλιστές το περιβάλλον και οι ανθρώπινες ζωές τόσο στην ιμπεριαλιστική ειρήνη, όσο και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν έχουν απολύτως καμιά αξία, όταν πρόκειται για τα συμφέροντά και τους ανταγωνισμούς τους.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα στρατευμένα παιδιά του λαού τους προοδευτικούς ανθρώπους και τους φίλους της Ειρήνης , να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος και μαζί με το υπόλοιπο ταξικό - λαϊκό κίνημα να εντείνουμε τη δράση μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το φασισμό.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η σφαγή των λαών της Παλαιστίνης - Συρίας - Ουκρανίας!
  • Να ακυρωθούν από την ελληνική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με το Ισραήλ!
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες και να καταργηθούν τα νατοϊκά στρατηγεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης!
  • Καμία ελληνική συμμετοχή και καμία διευκόλυνση για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι Έλληνες ένστολοι, που βρίσκονται εκτός συνόρων!
  • Αποδέσμευση της χώρας μας απ’ όλες τις λυκοσυμμαχίες και έξοδο από ΝΑΤΟ  - ΕΕ.
  • Να μην παραχωρηθεί ούτε αέρας , ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 7μμ στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 07/08 ΏΡΑ 8:00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ
 Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς!
ΟΙ ΗΠΑ και η ΕΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όταν δεν τάσσονται ανοικτά υπέρ των δολοφόνων, περιορίζονται σε υποκριτικές δηλώσεις, οι οποίες εξισώνουν το θύμα με το θύτη.

Οι μόνοι που μπορούν να προσφέρουν την αλληλεγγύη τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης είναι οι λαοί και πρέπει να το κάνουμε άμεσα!



Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση για τα 69 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η οποία εκ των πραγμάτων θα μετατραπεί σε συλλαλητήριο κατά της ισραηλινής κτηνωδίας, κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας χθες και σήμερα.


Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό σ' αυτήν τη βαρβαρότητα είναι οι λαοί και οι κοινοί αντιιμπεριαλιστικοί τους αγώνες ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννάει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τους πολέμους. Όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε συνεργασία – στρατιωτική, πολιτική, οικονομική – με το κράτος του Ισραήλ.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 07/08 ΏΡΑ 8:00μμ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΥΕΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια: