Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Δείγμα μιας κοινωνίας σάπιας ως το μεδούλι

Μια 21χρονη Ταϊλανδέζα, της οποίας η οικογένεια ήταν καταχρεωμένη, δέχτηκε να γίνει παρένθετη μητέρα και να πάρει 8.000 ευρώ που έγιναν 9.200 ευρώ όταν διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε δίδυμα. Εξετάσεις εντόπισαν ότι το ένα από τα δύο μωρά είχε σύνδρομο Ντάουν και οι (Αυστραλοί) γονείς τής ζήτησαν να κάνει «επιλεκτική άμβλωση». Οταν γεννήθηκαν τα μωρά, το ζευγάρι - που είχε δώσει το γονιμοποιημένο ωάριο που τοποθετήθηκε στη μήτρα της Ταϊλανδέζας - πήρε το γερό κορίτσι και εγκατέλειψε το άρρωστο αγόρι.

Ισως οι πλευρές της συγκεκριμένης ιστορίας να μην έγιναν όλες γνωστές. Αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι αποκαλυπτικό του χαρακτήρα που παίρνει στον καπιταλισμό μέχρι και η απόκτηση ενός παιδιού. Ο μικρός ούτε λίγο - ούτε πολύ «απορρίφτηκε» σαν μια ...παραγγελία, που «δεν ήταν αυτό που ζητήσαμε». Φρικιαστική ή όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Εκεί έχει φτάσει η «δημοκρατία» της «ανεπτυγμένης κοινωνίας». Σε λίγο καιρό, μπορεί να δημιουργηθούν και «δειγματολόγια» παιδιών, που ανάλογα με το πόσο «γερά» ή «έξυπνα» θα είναι, θα βρίσκουν και αντίστοιχη μεταχείριση... Σενάρια επιστημονικής φαντασίας; `Η «εναλλακτικές» μιας κοινωνίας σαπισμένης ως το μεδούλι;

Ριζοσπάστης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα την κάνουμε ακόμη πιο ανατριχιαστική; Δυστυχώς. ΄Ακουσα σήμερα στην τηλεόραση ότι ο Αυστραλός πατέρας έχει καταδικαστεί παλιοτερα σε τριετή φυλακιση για την σεξουαλική επίθεση ενάντια σε μικρά κορίτσια. Αυτός είναι ο καλύτερος κόσμος που υπόσχονται σε ένα παιδάκι που πουλιέται για υιοθεσία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. ΄Εχουμε ελεύθερη αγορα ακόμη και στα μωρά. Και δεν πάει να είναι όποιος θέλει αυτός που τα αγοράζει.

Ανώνυμος είπε...

Μωρά που πουλιούνται, εργαζόμενοι που ενοικιάζονται, συνειδήσεις που ξεπουλιούνται στην μαύρη αγορά του κέρδους. Λαοί που ρημαζονται. Ζωή χωρίς μέλλον. Καπιταλισμός.