Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κι ύστερα «τσαμπουνάνε» τα «περί συνεργασίας»...



"Οικοδόμε, Καλημέρα. Άλλοτε η επικοινωνία με το Θεό γινόταν με το εικόνισμα. Αντικαταστάθηκε  από το καρτοτηλέφωνο. Τώρα έχουμε και το κινητό. Γι’ αυτό «έχασαν τις δουλειές τους και οι παπάδες». Ανεργία πλήττει τον κλάδο. Απαιτούνται άμεσα μέτρα. Μην εκπλαγείς, αν ασχοληθεί και μ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ύστερα «τσαμπουνάνε» τα «περί συνεργασίας».

Ας μάθουν ότι: ο λαός δεν ξεγελιέται.

«Και για μούντζα ο λαός και για λιβάνι.
Ο λαός είναι το τίποτε και είν’ όλα,
είναι του εκδικητή το γιαταγάνι».  Κ. Παλαμάς

Εμείς που:

«Μάθαμε τι θα πει να βγάζεις το σφουγγάρι ματωμένο απ’ το
αίμα σου, μες απ’ τα δόντια της θάλασσας
κι άλλοι με το αίμα σου και το σφουγγάρι σου το βιος τους ν’
αυγαταίνουν». Γ. Ρίτσος

Απαντάμε:

«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας έχει
πολλή ξηρασία»! Μιχ. Κατσαρός

Χρίστος Α. Τούμπουρος
Αγναντίτης - Τζουμερκιώτης"

13 σχόλια:

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Οικοδόμε, αν επιτρέπεις: το τρίτο παράθεμα δεν είναι του Ρίτσου, αλλά του Μιχάλη Κατσαρού.

Οικοδόμος είπε...

@Νίκος Σαραντάκος:
Καλημέρα.
Έχεις δίκιο. Το έψαξα μετά το σχόλιό σου, πρόκειται για απόσπασμα από το ποίημά του:"Θα σας περιμένω". Θα ενημερώσω και τον φίλο Χρίστο για την "επέμβαση" στο κείμενό του.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

το έχουμε διαπιστώσει,εχθρός του ΚΚΕ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.Ας απολογηθεί στα μέλη του γιατί αυτό θα βγάλει(ΑΝ) τη Ν.Δ.
Κάτι άλλο όμως.Στις αποφάσεις του συνεδρίου του δεν αναφέρεται ρητά η συνεργασία με άλλες δυνάμεις?ποιες είναι αυτές?
Το μεγάλο πρόβλημα του ΚΚΕ είναι ότι θεωρεί ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.
caps

Οικοδόμος είπε...

@caps:
"Το έχουμε διαπιστώσει"
Είστε πολλοί που υπογράφετε το σχόλιο ή μήπως εκπροσωπείς το ΣΥΡΙΖΑ;

"Ας απολογηθεί στα μέλη του γιατί αυτό θα βγάλει(ΑΝ) τη Ν.Δ."

Μην νομίζεις πως απευθύνεστε (αφού είστε πολλοί) σε ηλίθιους. Μην κάνετε δηλαδή αυτό για το οποίο κατηγορείτε το ΚΚΕ ότι κάνει.
Από που κι ως που δηλαδή θα "βγάλει" το ΚΚΕ τη ΝΔ; Δεν το κατάλαβα αυτό; Πρόκειται για πολιτικό επιχείρημα, καινούργιο; Του ΣΥΡΙΖΑ είναι; Γιατί εμένα μου θυμίζει κάτι παλιά διλήμματα του Α. Παπανδρέου για "χαμένη ψήφο" κλπ. Τον αντιγράφετε βλέπω πιστά...

Και το ΚΚΕ; Γιατί ασχολείστε μαζί του; Τι σας ενοχλεί; Μήπως ξεσκεπάζει την πολιτική σας; Μήπως επειδή ξεσκεπάζει τις αυταπάτες που σπέρνεται στο λαό;

Εσείς θα μιλήσετε για τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΚΚΕ; (!!!) Νοιάζεστε για το καλό του ΚΚΕ εσείς; Ή μήπως για το καλό του λαού;

Ακουμπήστε λίγο στη γη. Βάλτε λίγο τα μυαλουδάκι σας να δουλέψει, βρείτε πολιτικά επιχειρήματα αν μπορείτε, να συζητήσουμε, αφήστε τον Αντρέα Παπαντρέου στην ησυχία του και μην ξεπατικώνετε τις πρακτικές του ... (Άκου ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά)!!!

Μπορεί να κοροιδέυετε κάμποσους αλλά δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι.

ΒΑΓΓΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 2.26 Μ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ Ν ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ ,ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΟ ,ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟ ΚΚΕ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΑ.ΚΙ ΕΧΩ ΑΗΔΙΑΣΕΙ Μ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ Η ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ .ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΣΚΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ο πληθυντικός είναι ο "ευγενείας"-αντί του εγώ,όπως το "εσείς" αντί του εσύ.Αρα είμαι ένας όχι πολλοί.
Τα υπόλοιπα είναι περιττό να τα σχολιάσω
caps

Οικοδόμος είπε...

@caps:
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
Για τα "υπόλοιπα" συμφωνώ μαζί σου...

re-la-re είπε...

Ακουσε Ανώνυμε που κόπτεσαι για το ΚΚΕ.

Εγω είμαι ένα φίλος του ΚΚΕ, δεν είμαι μέλος. Εγω όμως που ψηφίζω μια ζωή ΚΚΕ απαγορεύω στην ηγεσία του να με πουλήσει ερχόμενη σε επαφή με το δεκανίκι της ΕΕ και του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Το λάθος σας είναι που νομίζετε ότι εμείς θα ακολουθήσουμε τυφλά μια ηγεσία που θα μας πουλησει συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ. Το λάθος σας είναι που νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι η ηγεσία. Το πρόβλημα σας είμαστε εμείς που όταν όλα τα ρεμάλια φύγανε το 92 για πιο αστικά και ενωματεωμένα στο σύστημα κόμματα μείναμε να ψηφίζουμε και να υπερασπίζουμε αυτό που πιστεύουμε.

Δεν κάναμε πισω όταν όλα φαίνονταν χαμένα, τώρα που αρχίζουμε να δικαιωνόμαστε θα κάνουμε πίσω; Γελαστήκατε.

Scorpion49 είπε...

Ένας ακόμη ωμός εκβιασμός, αυτή τη φορά από τους καβαλαραίους του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 31-05-12, στις 11 το βράδυ, στην εκπομπή της ΝΕΤ - ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ Χ 2 παρακολούθησα τις πολιτικές θέσεις των εκπροσώπων των κομμάτων που ήσαν προσκεκλημένοι των δημοσιογράφων Γιάννη Πολίτη και Πηνελόπης Γαβρά.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας δεν έχω σημειώσει το όνομα, ήταν άκρως αλαζονική με τη συμπεριφορά της και γενικά με το ύφος της (1000 καρδιναλίων θα έλεγα), «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βγάλαμε». Απευθυνόμενη δε κάποια στιγμή προς το Νίκο Σοφιανό του είπε πάνω κάτω ότι θέλει δε θέλει το ΚΚΕ θα εξαναγκαστεί να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά θα είναι υπόλογο στο λαό. Πήρε βέβαια την απάντηση που της άρμοζε από το σύντροφο Σοφιανό.
Το ΚΚΕ αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των εργαζομένων. Τώρα πια, βάλλεται πανταχόθεν, και παρά το γεγονός ότι λέει αλήθειες πολεμιέται λυσσαλέα. Ο λαός για μια ακόμη φορά αρέσκεται στα υπερφίαλα λόγια που χρησιμοποιεί ο «Εκλεκτός», λόγια "υπερδύναμης" που θα συντρίψει το μεταλλικό εχθρό.

Παρόλα αυτά, του ευχόμαστε και με τη νίκη!

Υ.Γ.: Με το ΚΚΕ, και το εργατικό κίνημα δεν ξεμπερδεύουνε τόσο εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ - ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚΕΝΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ- ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΚΚΕ.

Οικοδόμος είπε...

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:
Ας προσέχουμε λίγο τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε.
Κατανοητή και δεκτή η όποια αγανάκτηση, όμως δεν υπάρχει λόγος να βρίζουμε.
Οι βρισιές δεν βοηθούν κάποιον ακόμα κι αν έχει τα χίλια δίκια με το μέρος του.
Τα σχόλια είναι ο καθρέφτης, ο δικός μας, έστω κι αν "υπογράφουμε" σαν Ανώνυμοι, αλλά και του ιστολογίου.
Καλή δύναμη!

ΒΑΓΓΟΣ είπε...

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΕΣ. .ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΩΛΟΔΟΥΛΕΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ. .ΚΡΙΜΑ.

Οικοδόμος είπε...

@ΒΑΓΓΟΣ:
Καλησπέρα.
Θα μπορούσες να διευκρινήσεις σε ποιον απευθύνεσαι και τι εννοείς σχετικά με την "υποτίμηση" και το "κρίμα";
Διαισθάνομαι πως κάτι έχει παρεξηγηθεί.