Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εργαζόμενοι "PHONE MARKETING": Ογδόντα μέρες απεργία για μισθούς και δικαιώματα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Phone Marketing» (τηλεφωνικό κέντρο) στη Ν. Ιωνία που σήμερα συμπληρώνουν 80 μέρες απεργιακού αγώνα. Οι εργαζόμενοι με το κλαδικό τους συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, δίνουν ένα σπουδαίο αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας που επιχειρεί να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση του ενός 8ωρου τη βδομάδα και των 140 ευρώ μισθού το μήνα.

Στο πλευρό των απεργών έξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν και χτες εκπρόσωποι των φορέων και των σωματείων που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας. Ακόμα, αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΓΕ, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, εκπρόσωποι της παράταξης ΔΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ν. Ιωνίας και πολλών ακόμα σωματείων και φορέων.

Η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ δήλωσε στο «Ρ»: «Μπροστά στη συντονισμένη επίθεση της άρχουσας τάξης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων το μαζικό λαϊκό κίνημα, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα κάνουν ασπίδα - και οφείλουν να την κάνουν και την κάνουν - ταξικής αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους και σε κάθε κινητοποίηση που κάνουν. Γι' αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος είναι σήμερα εδώ, σε αυτή τη διαμαρτυρία και την επόμενη βδομάδα θα βρεθούμε και στο χώρο δουλειάς για να εκφραστεί η έμπρακτη αλληλεγγύη».

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία των απεργών ο υπουργός Εργασίας Χρ. Ρουπακιώτης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή και δεν μπορεί να κάνει κάτι, προτρέποντας τους απεργούς να ζητήσουν τριμερή συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και ο ίδιος. Στο αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον διοικητή του ΟΑΕΔ για να εξετάσει το αίτημα. (Ριζοσπάστης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: