Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Έχουν πιάσει στασίδι στο «φιλόξενο» ΣΚΑЇ τα τσιράκια του Μάνεση. Απειλούν ακόμα και για…νεκρό!«Να ξεκουμπιστεί το δικαστήριο να ανοίξει την πύλη! Πρέπει να υπάρχει νεκρός δηλαδή; Γιατί στο τέλος θα υπάρχει νεκρός...», ούρλιαζε χτες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η γνωστή απεργοσπάστρια Ελένη Καταβάτη, σταθερό μέλος της «ομάδας» του Μάνεση που φανερώνει με την καθημερινή της υπονομευτική δράση πόσο έχουν σκυλιάσει και ο συγκεκριμένος μεγαλοβομήχανος και συνολικά η τάξη του από την απεργία στον Ασπρόπυργο.

Δεν είναι και λίγο άλλωστε να έχει αποτύχει κάθε προσπάθειά τους να σταματήσουν το σκληρό αγώνα παρά το ότι έχουν καταφύγει σε κάθε μέσο που υπάρχει και δεν υπάρχει για να «σπάσει» η ενότητα και η αλληλεγγύη που τροφοδοτούν τον ηρωισμό των χαλυβουργών... Πάντως, το γεγονός ότι τα τσιράκια του Μάνεση έχουν πιάσει στασίδι στα (πάντα «φιλόξενα» γι' αυτούς) αστικά ΜΜΕ, καταφεύγοντας σε ψευτιές, βρωμιές, συκοφαντίες και άκρατο αντικομμουνισμό (όπως έγινε και στη χτεσινή εκπομπή) φανερώνει πόσο η εργοδοσία πιέζεται από τον περήφανο και ανυποχώρητο αγώνα των χαλυβουργών.

Θέλουν να «στραπατσάρουν» έναν από τους πιο ηρωικούς εργατικούς αγώνες που έχει αναδείξει την ανεξάντλητη δύναμη με την οποία μπορεί να οπλίζει τους εργάτες μόνο η οργάνωσή τους ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Θέλουν να «ξεπαστρέψουν» το σωματείο των χαλυβουργών που συνεχίζει και συσπειρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατών γιατί διατηρεί σταθερή συνεπή ταξική στάση χωρίς να έχει προδώσει κανέναν εργαζόμενο. «Χτυπάνε» στη συνείδηση των χαλυβουργών αλλά και όλων των εργατών, πασχίζοντας να κρύψουν την αλήθεια: Οτι δηλαδή τα συμφέροντα των εργατών και των εργοδοτών είναι αντίθετα.

Να ξέρουν όμως ότι δε θα τους περάσει. Μέσα στο «καμίνι» του πολύμηνου αγώνα «ψήνονται» και ατσαλώνονται και οι χαλυβουργοί και χιλιάδες ακόμα εργάτες. Ετσι ώστε όχι μόνο να μη λυγίζουν όσο και να γαβγίζουν τα «εργοδοτικά σκυλιά», αλλά και να μαθαίνουν να ξεχωρίζουν εχθρούς από φίλους. Τυχαίο είναι ότι όσοι καταγγέλλουν την απεργία δέχονται τους επαίνους κομμάτων του κεφαλαίου; Αυτή που χτες μίλαγε στο ΣΚΑΪ είχε εισπράξει τους προσωπικούς επαίνους του προέδρου της ΝΔ (στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του για την ανεργία) για την «ευαισθησία» της για την επιχειρηματικότητα, ενώ άλλα μέλη της «παρέας» της έχουν ζητήσει και την «αλληλεγγύη» της «Χρυσής Αυγής»...

Από το Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: