Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Οι χαλυβουργοί συνεχίζουν ν' αντιστέκονται στις δικαστικές αποφάσεις και τη συκοφάντηση του ηρωικού αγώνα τους από τα αστικά ΜΜΕ



Ενώ τα αστικά ΜΜΕ και πολλά μπλογκς-δορυφόροι τους δεκάρα δεν έδιναν μέχρι χτες για τους χαλυβουργούς, από όταν έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει την απεργία τους «παράνομη», ξεκίνησε ένα όργιο παραπληροφόρησης με πρωτεργάτη το ΣΚΑЇ που σκοπό έχει να συκοφαντήσει τον ηρωικό αγώνα τους.

Χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις μιας δήθεν εκπροσώπου των εργαζομένων, ο ΣΚΑЇ, μαζί και μια σύντομη δήλωση  γνωστού αντικομμουνιστή "μπουμπούκου", έδωσε το σύνθημα σε δεκάδες ενημερωτικά και «ενημερωτικά» μπλογκς για αναπαραγωγή μιας "είδησης" που στόχο έχει να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους.

Πως δήθεν μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζουν τους εργάτες που θέλουν να εργαστούν, να περάσουν στο εργοστάσιο. Λίγο νωρίτερα η ανακοίνωση του σωματείου των Χαλυβουργών έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, απαντώντας ουσιαστικά στην συκοφάντηση του αγώνα τους.

Την ανακοίνωση αυτή όμως δεν θα την «παίξει» ούτε ο ΣΚΑЇ ούτε οι δορυφόροι του:

«Το ΔΣ του σωματείου καταγγέλλει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να βγάλει παράνομη μια ηρωική απεργία 220 ημερών. Μια απεργία σύμβολο για όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Την έβγαλε παράνομη με το σαθρό επιχείρημα της εργοδοσίας, ότι η απόφαση για την έναρξη της απεργίας στις 31/10/2011 πάρθηκε χωρίς μυστική ψηφοφορία και χωρίς να ειδοποιηθεί 24 ώρες πριν την έναρξή της η επιχείρηση. Την έβγαλε παράνομη ως προς το τυπικό της διαδικασίας χωρίς να τολμήσει να αμφισβητήσει το δίκαιο των αιτημάτων της. Η Δικαιοσύνη απέδειξε για άλλη μια φορά το ταξικό της πρόσωπο. Εβγαλε μια δίκαιη απεργία παράνομη και νομιμοποίησε τις παρανομίες του Μάνεση, το αντεργατικό του σχέδιο για 180 απολύσεις.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν με τα δικαστήρια να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες. Ιδιαίτερα να σταματήσουν τον αγώνα των ηρωικών Χαλυβουργών, που όχι μόνο έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και διεθνώς αλλά τον έχουν κάνει δικό τους αγώνα. 

Εμείς συνεχίζουμε τώρα πιο αποφασιστικά και ενωμένα την απεργία μας. Με την τελευταία απόφαση της συνέλευσής μας έχουμε στείλει στα σκουπίδια και το τελευταίο επιχείρημα της εργοδοσίας, ψηφίζοντας με μυστική ψηφοφορία, όπου 204 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και 42 κατά. Τώρα το επιχείρημά τους για παράνομη απεργία δεν ισχύει πλέον. Τα αντίθετα που υποστηρίζει η εργοδοσία με ανακοίνωσή της δεν ισχύουν, είναι ψέματα και στόχο έχουν να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ο Μάνεσης δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, είναι υποχρεωμένος να καθίσει να συζητήσει και να δώσει λύση στα αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Χαλυβουργούς τώρα να συσπειρωθούν πιο πολύ γύρω από το σωματείο μας και ενωμένοι να συνεχίσουμε τώρα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Να τον περιφρουρήσουμε από τις προσπάθειες του πληρωμένου απεργοσπαστικού μηχανισμού της εργοδοσίας να στήσει τις επόμενες μέρες πιθανές προβοκάτσιες σε συνεργασία με ανθρώπους από τα ΜΜΕ, για να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.

Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας, δυναμώνοντας την υλική και ηθική συμπαράσταση και αλληλεγγύη.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, όλους τους μαζικούς φορείς να καταγγείλουν το γεγονός, να πάρουν μέτρα, να οργανώσουν την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε, στις θύελλες που έρχονται, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνουμε όλοι Χαλυβουργοί.

Η νίκη των χαλυβουργών είναι νίκη όλων των εργατών».

Η ΗΡΩЇΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πως μπορούμε να βοηθήσουμε ?

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα.
Προφανώς πηγαίνοντας μέχρι εκεί, στην πύλη.
Δεν γνωρίζω άλλον τρόπο.
Καλή δύναμη!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων και της καθεστωτικής τρομοκρατίας.

Ίσως θα πρέπει το κίνημα της αλληλεγγύης να δραστηριοποιηθεί περισσότερο και πιο ενεργά...

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα Ευρυτάνα Ιχνηλάτη.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Καλή δύναμη φίλε!