Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε. (Αποχαιρέτα το σοσιαλισμό που ξέχασες)



Από εσωτερική ανάγκη ορμώμενος,  καταγγέλλω την παρακάτω ανάρτηση ως παλαιομοδίτικη και προβοκατόρικη. Διαποτισμένη από τα βαθιά κομπλεξικά, κομμουνιστικά αδιέξοδα, του συγγραφέα της, έχει σαν μοναδικό στόχο της, τον αποπροσανατολισμό τμήματος του Ελληνικού λαού, που ονειρεύεται την άφιξή του στην Γη της… Καταγγελίας (του μνημονίου…), την 18η του Ιούνη.

Τςτςτςτς... Αυτά, είναι κακοήθειες σύντροφε... Δεν έχουμε χρόνο τώρα για τέτοια...θεωρητικά. Ο πολύπαθος λαός μας «έχει ανάγκη από άμεσες λύσεις». Τώρα! Μέσα στην ΕΕ (εννοείται), «από κοινού» με τους δημίους του («δεν υπάρχει άλλη λύση»…),   για να «ανακουφιστεί»... Τώρα! Όχι στη... δευτέρα παρουσία! Αυτά τα «σοσιαλιστικά», τα λένε κάποιοι άλλοι... και τώρα τρώνε την εκλογική  σκόνη… των αριστερών με… πρόγραμμα!

Υπάρχουν αλήθεια, ακόμα, κάμποσοι λέει (χαμένοι στο…διάστημα) κολλημένοι, που επιμένουν ακόμα... κομμουνιστικά, τόσο τους κόβει… (αλλάξανε οι εποχές βρε), αλλά που θα πάει... (σου λένε οι «αριστεροί»), πες πες, αργά ή γρήγορα «θα τους ενσωματώσουμε κι αυτούς»...

Κούνια που σας κούναγε... λεβεντόπαιδα! (Οικοδόμος)


""Όχι ότι κάνει εντύπωση αλλά όταν ένας πρόεδρος αριστερού κυβερνητικού πλέον κόμματος και γραμματέας του ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος κάνει παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος και σε αυτήν απουσιάζει έστω και ως αναφορά η λέξη "σοσιαλισμός", έστω και ως βήχας βρε αδερφέ, έστω και ψιθυρίζοντας την, καταλαβαίνουμε τι έχει να ακολουθήσει.

Δηλαδή αυτό το αριστερό πρόγραμμα διακυβέρνησης τι πρόγραμμα είναι;
Ρητορική ερώτηση!

* Μα ούτε λίγο ως γαρνιτούρα; Έστω και ως σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία. Ούτε έτσι;

Πηγή: RED RIVER""

7 σχόλια:

Δημήτρης Μ είπε...

να μας κάνει εντύπωση τι; το οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφαιρέσει από το λεξιλόγιο του τις λέξεις, σοσιαλισμός και καπιταλισμός; αναμενόμενο ήταν. Ας δούμε κάποιοι κομμουνιστές, γιατί έχει και ορισμένους που αυτο-ορίζονται ως κομμουνιστές τι θα πουν στη συνέχεια.
(Αυτό δεν αναιρεί τα τεράστια λάθη του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών του 2012)

resistencia-desobediencia είπε...

προκαλεί εντύπωση πως στις ομιλίες του αλέξη ή στο πρόσφατο πρόγραμμα του σύριζα, δεν υπάρχουν παραδοσιακά αριστερές - ριζοσπαστικές λέξεις και αναφορές??
όμως δεν θα έπρεπε.....
παρακάτω παραθέτω μερικές λέξεις που αναφέρονται ή που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα της ενωμένης ισπανικής αριστεράς για τις εκλογές του 2011 (izquierda unida) στην οποία συμμετέχει το κομμουνιστικό κόμμα ισπανίας το οποίο όμως καμιά σχέση δεν έχει με το ελληνικό αφού εκεί μετά τη διάσπαση υπερίσχυσαν οι δυνάμεις τύπου σύριζα)
El programa tiene 83 páginas:
(το πρόγραμμα αποτελείται από 83 σελίδες στις οποίες αναφέρονται):
Capitalismo/Καπιταλισμός: 11 veces φορές
Oligarquía/Ολιγαρχία: 0
Proletariado/Προλεταριάτο: 0
Marxismo/Μαρξισμός: 0
Aristocracia/Αριστοκρατία: 0
Clase trabajadora/Εργατική Τάξη: 1
Monarquía/Μοναρχία: 0
Ateo/Αθεϊστής : 0
lucha de clases/Πάλη των τάξεων: 0
dictadura del proletariado/Δικτατορία του προλεταριάτου: 0
centralismo democrático/Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός: 0
comunismo/Κομμουνισμός: 0
imperialismo/Ιμπεριαλισμός: 2
burguesía/Αστική Τάξη: 0
Democracia participative/Συμμετοχική Δημοκρατία: 7 veces
Socialismo/Σοσιαλισμός: 1
Nacionalización/Εθνικοποίηση : 1
medios de producción/Μέσα Παραγωγής: 3 (no en el sentido que pensamos-αλλά όχι με την έννοια που φανταζόμαστε)….
αυτή είναι η νέα αριστερά, μεταλλαγμένη και χωρίς κομμουνιστικά κατάλοιπα....
http://izquierda-unida.es/sites/default/files/doc/Programa_Electoral_IU_2011_0.pdf
(το πρόγραμμα ολόκληρο στα ισπανικά!) με φιλικούς χαιρετισμούς....

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι τα λαθη ρε δημητρη

Ανώνυμος είπε...

τι ενοουμαι λαθος την αδυναμια απο το φλεβαρη εχουμαι μια συντονισμενοι επιθεση για εκλογικη συρωκνωση μεχρη και συντριβη πρεπει μεχρη της 18 ιουνη να τελειωνουν με το κκε αυτη θα ειναι η προσφωρα του συριζα στο συστημα μετα εκτος νομου και ολικη περιθωποιηση αφου θα υπαρχη η ριζοσπαστικη αριστερα τι χριαζεται το κκε αυτη ειναι η στρατηγηκη τους τωρα πως απαντα το κκε

Οικοδόμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε όλους.

@resistencia-desobediencia:
Πολύ πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το σχόλιό σου. Και κατατοπιστικό για να βλέπουν μερικοί σε ποια μονοπάτια βαδίζει και τμήμα της ευρωπαϊκής "ριζοσπαστικής αριστεράς"...
Αυτή που μαζί με τον Αλέξη θα χτίσει την Ευρώπη των...λαών!

Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε σταχυολογώ κάποια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητώντας παράλληλα την ανοχή σου:

«Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη βιώσιμη αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της χώρας θα αναζητήσει ευρωπαϊκή λύση.
I. θα θέσει σε εφαρμογή τρεις άμεσους στόχους:

1.την υλική ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής,
2. τη σταθεροποίηση της οικονομίας για την αποτροπή ακόμη πιο μαζικής και ακόμη μεγαλύτερης οικονομικής καταστροφής,
3.την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας και ελπίδας, με τον περιορισμό της γενικευμένης ανασφάλειας και τη διαμόρφωση ορατών θετικών οικονομικών και κοινωνικών προσδοκιών και προοπτικών.

(1, 2, 3 = άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε)

σε άλλο σημείο:
II. η Εθνική Προγραμματική Συμφωνία, με τον κλάδο της ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο, που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.

(να το δούμε κι’ αυτό και τι άλλο στον κόσμο)

σε άλλο σημείο:
• Να αναπροσανατολίσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη της ανεργίας, των χαμηλών εισοδημάτων, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και άλλων δομών και υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας

(πάλι με ευρωπαϊκούς πόρους θα κάνουμε κοινωνική πολιτική; Bitte! Frau Merkel!)

Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες, ως μέρος της συνολικής πολιτικής μας για ένα δίχτυ ασφαλείας για τον κόσμο της υπαίθρου.

(εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η υπερήφανη αγροτιά «Τσοβόλα δώστα όλα»)

• Την ουσιαστική «επανένταξη» της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με τρόπο αξιόπιστο και με όρους αμοιβαίου σεβασμού, ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.

(Σε πόσα χρόνια από σήμερα θα γίνει άραγε αυτή η «επανένταξη» με τους όρους που ονειρεύεται ο πρώην σεβαστός σύντροφος Δραγασάκης;)»

Η ρήση του πάνσοφου λαού ταιριάζει γάντι: «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι»

Και όλα αυτά και πολλά, πάρα πολλά άλλα θα γίνουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το κυριότερο με Ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου θα διαπραγματευτούν σκληρά και θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο όλα όσα δικαιούται η υπερήφανη Αριστερή Ελλάς. Παιδιά όσο και καλές προθέσεις και αν έχει το εν λόγω κόμμα, ενιαίο πλέον κόμμα χάριν του bonus, προβλέπω ότι το τσουκάλι την επόμενη μέρα θα είναι άδειο, και η πραγματικότητα θα είναι σκληρή και ανελέητη για όλον αυτόν τον κόσμο που παγιδεύεται σε εφήμερες λύσεις, οδηγημένος από την απελπισία του, από τα αδιέξοδα του, και γιατί δυστυχώς δεν είναι ακόμη έτοιμος να κάνει το επαναστατικό βήμα!

Ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει, μετά όμως τις 17-06-2012 τα σπουδαία!

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλημέρα.
Ενδεικτικά όσα μας παρουσιάζεις των θέσεων των επίδοξων κυβερνητών μας. Αοριστολογίες κι ευχολόγια και κάποιες καλά κρυμμένες "ασάφειες".
Ο λαός, ναι, να κρατάει μικρό καλάθι σε όσα ακούει, σε αντίθεση με το μεγάλο που κρατούν αυτοί που προσπαθούν να τον ξεγελάσουν (και τα καταφέρνουν αρκετά καλά απ' ότι βλέπουμε), περιμένοντας να το γεμίσουν ψήφους...
Καλή δύναμη φίλε!