Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έκλεψαν την προτομή του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας!

Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη τη νύχτα που μας πέρασε. Ένα  ακόμα σημάδι στα πολλά  που μας προειδοποιούν πως η ελληνική κοινωνία βαδίζει  ολοταχώς σε μια «άλλη»  εποχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αρτινής εφημερίδας «η γνώμη» «άγνωστοι» έκλεψαν (!) την προτομή  του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη από την κεντρική πλατεία του χωριού  Μεσούντα, του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, χωριό όπου άφησε την τελευταία του πνοή η θρυλική μορφή της Εθνικής μας Αντίστασης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, όπως ανακοίνωσε η  Ελληνική Αστυνομία, οι  έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των «αγνώστων» δραστών. Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου, χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.


Το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα

Αν και το πιο πιθανό είναι  να μην μάθουμε ποτέ ποιοι είναι οι «ένοχοι», δεν μπορούμε να μην συσχετίσουμε το γεγονός αυτό με το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στη χώρα. Να σημειωθεί επίσης πως οι "άγνωστοι" χτύπησαν τρεις μέρες πριν από την επέτειο του θανάτου  του πρωτοκαπετάνιου. Τυχαίο;...
Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και μας δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο. Όσο κι αν δεν θέλουν να  το καταλάβουν, αυτοί που τον εκτρέφουν ή όσοι σπεύδουν να συμπαραταχτούν μαζί του, αηδιασμένοι από τη μπόχα που αναδύει η σαπίλα του συστήματος... 


Το βίντεο είναι από την περσινή εκδήλωση του ΚΚΕ προς τιμή του Άρη,  στη Μεσούντα:




5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι και να κάνουν τα διάφορα οργανέτα και τα υποπόδια του φασισμού, δεν θα τους περάσει. Τα Τζουμέρκα έχουν ιστορία και οι Τζουμερκιώτες έχουν φιλότιμο και πολιτική συνείδηση.

Ο Άρης Βελουχιώτης, η ψυχή της Εθνικής Αντίστασης, έγινε πλέον σύμβολο αγώνα και ελευθερίας, όχι μόνο για τον Έλληνα, αλλά -γενικά- για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο με φιλότιμο και πολιτική σκέψη.

Η προτομή του αρχικαπετάνιου συμβολοποιεί την ελεύθερη ψυχή του Έλληνα. Για το λόγο αυτό θα αποκατασταθεί. Έτσι, τόσο απλά.

Με αγανάκτηση

Ο Τζουμερκιώτης

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν....
τι άλλο θα δούμε;;;
Ειλικρινά έχει αρχίσει να με τρομάζει το σύντομο μέλλον όπως προδιαγράφεται...
Και δυστυχώς το κίνημα δεν είναι έτοιμο για όσα έρχονται...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Και νεκρό τον φοβούνται ΑΚΟΜΑ τον Άρη.

spiral architect είπε...

Τα βάζουν με μετανάστες, με γυναίκες, τώρα και με αγάλματα!
Οι (φανατικοί) άντρες ...

Παρτε τη ρε την προτομή και κάντε τη ότι θέλετε. Τα λόγια του όμως δεν τα σβήνετε:

Μας κατηγορούν επίσης, ότι εμείς επιβουλευόμαστε την τιμή. Βλέπετε, όλοι αυτοί οι «ηθικοί», που όταν περπατάνε μπερδεύουνται τα κεφάλια τους στα σύρματα, μιλάνε για τιμή!

Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής. Με αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευση του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια που τιματε δολοφονους του κοινου ποινικου δικαιου.

Δολοφονος παιδιων και γυναικων. Τελειως ανισορροπος