Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τόνι Μπεν: «Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Οικοδόμε, εσείς εκεί στην πρωτεύουσα το βάλατε για τα καλά να μας παρασουλίσετε. Ο Τόνι Μπεν, αυτός ο Άγγλος μουρόχαβλος, έγινε τώρα και αριστερός επαναστάτης; Αλήθεια, μιλάει για Δικομματισμό αυτός που τον υπηρέτησε στη χώρα του τόσα χρόνια; Καλά αυτός. Οι άλλοι που δημοσιεύουν (μάλλον εκμαιεύουν) τέτοιες δηλώσεις από τέτοια σιέρπετα και σιαπατελά, ξέφ’γαν ντίπ κατά ντιπ; Κι άμα θέλει να μάθει τα αίτια της κρίσης να διαβάσει το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου: Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε! Αυτός και οι άλλοι. Ξέρεις, αυτοί που «τάζουν» την επανάσταση του Τόνι Μπεν.

«Ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, πρώην υπουργός και βουλευτής από το 1950 ώς το 2001, ο Τόνι Μπεν στέλνει μήνυμα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑστις εκλογές της Κυριακής. «Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού. Οι πολιτικές της τρόικας, που ακολουθούνται από τα κόμματα του παλιού κατεστημένου, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, καταστρέφουν και τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στην Ελλάδα.
Μαζί, καταστρέφουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού κοινωνικού συστήματος. Θέλω να εκφράσω την εντονότερη πολιτική, ηθική και ιδεολογική υποστήριξή μου προς τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το δικομματικό διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό από την τρόικα και τους τραπεζίτες. Αυτή η κρίση δεν έχει καμιά σχέση με τον ελληνικό λαό. Αυτή η κρίση οφείλεται στην ασωτεία των τραπεζών και τον λανθασμένο σχεδιασμό της νομισματικής και 'πολιτικής' αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστε γιαΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Άντε, να καταλάβω εγώ για ποια αγκάθια μιλάει ο ποιητής.

«Εδώ τ' αγκάθια είναι πολλά -
αγκάθια, καστανά, κίτρινα αγκάθια,
σ' όλο το μάκρος της μέρας, ως μέσα στον ύπνο.
Όταν περνούν το συρματόπλεγμα οι νύχτες
αφήνουν μικρά κουρέλια απ' τη φούστα τους.
Τα λόγια που μας φάνηκαν όμορφα κάποτε
χάσαν το χρώμα τους σαν το γιλέκο του γέρου στο σεντούκι
σαν ένα λιόγερμα σβησμένο στα τζάμια. (…)»

Γιάννης Ρίτσος ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΞΟΡΙΑΣ, 27 Οκτωβρίου 1948


Από τα ορεινά και χωρίς οσφυοκαμψία Τζουμέρκα,

Ο Τζουμερκιώτης

5 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Με την ποιητική ματιά του φίλου Τζουμερκιώτη.

ένας στρατολάτης είπε...

Ναι αλλά ο Τόνι Μπλερ στηρίζει ΔΗΜΑΡ...

Οικοδόμος είπε...

Και οι δυο "ΜΠ" μου προκαλούν μόνο ...ΜΠλιααάχχ!

Ανώνυμος είπε...

Κατά βάθος ψηφίστε για Νέα Δημοκρατία ήθελε να πει ο κύριος Μπεν αλλά είπε να της βάλει ένα πιο "αριστερό" περιτύλιγμα και είπε Συριζα και "Δημοκρατία"...
Ξέρουμε πολύ καλά ποια δημοκρατία έχουν κατα νου....

Ανώνυμος είπε...

Αφορμή του κειμένου είναι το σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε χθες στην ΑΥΓΗ.
Το αν ο Άγγλος υποστηρίζει τη ΔΗΜΑΡ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ας τα βρουν μεταξύ τους.Μακριά από εμάς τέτοια σπάκια.
Ο Τζουμερκιώτης