Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ομοσπονδία ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ελλάδας: Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης του ΟΕΚ



Να σταματήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας κάθε διαδικασία εκποίησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) απαιτεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τον Οργανισμό και δε θα επιτρέψει το ξεπούλημά του. Το υπουργείο Εργασίας, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα, εγκαθιστά στα γραφεία του ΟΕΚ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. «Αρχισε το πλιάτσικο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Η συγκυβέρνηση φαίνεται ότι θεωρεί δεδομένη την κατάργηση του ΟΕΚ και άρχισε να μεθοδεύει την εγκατάσταση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο κτίριο του ΟΕΚ, στην οδό Σολωμού 60», επισημαίνεται στη συνέχεια. Και τονίζει:

«Εχει ανοίξει η όρεξη κυβέρνησης και αρπακτικών και ακονίζουν τα μαχαίρια για να πετσοκόψουν τα περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο, που εδώ και έναν περίπου χρόνο, έχουν φτιάξει ολόκληρη διεύθυνση καταγραφής της περιουσίας του Οργανισμού, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους πλιατσικολόγους. Οι ημέτεροι, τα εκλογικά επιτελεία, κατασκευαστικές εταιρείες και άλλα αρπακτικά ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τον ιδρώτα των εργαζομένων. Εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, οικόπεδα "φιλέτα", κτίρια, μαγαζιά, ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης της περιουσίας του Οργανισμού. Να σταματήσει τη μετεγκατάσταση του ΣΕΠΕ στα γραφεία του ΟΕΚ. Να λειτουργήσει ο Οργανισμός, εξυπηρετώντας τους σκοπούς ίδρυσής του. Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα εκτός των επιδοτούμενων μέσω Τραπεζών. Να ενισχυθεί το κατασκευαστικό του πρόγραμμα. Να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες αποπεράτωσης των 21 οικισμών του ΟΕΚ, να δοθούν τα παραχωρητήρια στους δικαιούχους. Να εξασφαλιστεί δουλειά με δικαιώματα στους υπαλλήλους του ΟΕΚ.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας, ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τον Οργανισμό και δε θα επιτρέψουμε το ξεπούλημά του». (Ριζοσπάστης).

1 σχόλιο:

Scorpion49 είπε...

Θα τακτοποιηθεί το θέμα. Ο συμπαθής κατά τα άλλα, Φώτης Κουβέλης ως εταίρος της τρικομματικής κυβερνήσεως εγγυάται ότι στα θέματα που αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί του.
Θα εκποιούν τη δημόσια περιουσία πίνοντας το κρασάκι τους ανέρωτο, εις υγείαν των κορόιδων. Μακάρι τα γεγονότα να μας διαψεύσουν, αλλά για καλό και για κακό ας τους έχουμε από κοντά!