Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Το ΚΚΕ είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν». Δείτε την απάντηση της γιαγιάς!



«Οι ψευδο-ριζοσπαστικοί επικριτές σας σας λένε ότι η κατάσταση δεν είναι ακόμη ώριμη για μια πραγματική κοινωνική αλλαγή. Ότι αν αναλάβετε τώρα την εξουσία, απλώς θα βοηθήσετε το σύστημα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό. Νομίζω ότι αυτό σας λένε οι άνθρωποι από το ΚΚΕ, που είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν

Σλαβόι Ζίζεκ
(...χαχανητά και χειροκροτήματα στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ!!!)

Δείτε τι  απάντησε η γιαγιά... στο "Χάρο":

17 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Δώστε σημασία σε όλα όσα λέει η γιαγιά. Μην κολλήσετε απλώς στα... "γαλλικά".

Μαρία Νικολάου είπε...

Τέτοια διαβάζω φίλε μου και τα υπαρξιακά μου αδιέξοδα γίνονται πολύ μεγαλύτερα.
Και μένουν και λίγες μέρες για τις εκλογές και ακόμα δεν τα έχω λύσει.
Τι θα γίνει με την πάρτη μου αναρωτιέμαι;
Αντέ καλό βραδύ και καλή δύναμη που λες και συ, που σίγουρα την χρειάζομαι.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία Ν. αν ο προβληματισμός σου έχει να κάνει με τη ψήφο στο ΚΚΕ κάνε αυτό που ορίζει η συνείδηση και το ένστικτό σου και είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι ψήφος στο ΚΚΕ. Μαρία από περιπτώσεις σαν και εσένα θα κριθεί αν θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα (όπως το ορίζει ο καθένας) και θα ανοίξει μια νηφάλια συζήτηση για αδυναμίες και λάθη τακτικής ή θα ενισχυθούν πιο ακραίες λογικές που οπωσδήποτε θα βλάψουν.Δεν είμαι μέλος εκτιμήσεις είναι όσα γράφω. Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

φιλοσοφος της πλακας ακομα ενας λογος για να ψηφισω ΚΚΕ γιατι δεν ξεχασα να πεθανω

Ανώνυμος είπε...

..Μαρία, με το όρο υπαρξιακό αναφέρεσαι σε ερωτήματα σε σχέση με τον θάνατο,το νόημα της υπαρξης κτλ? Καμιά φοράόταν τα σκέπτομαι και γω και αναρωτιέμαι αν τοθέμα είναι να βρούμςε απαντήσεις ή το να βρούμε τα σωστά ερωτήματα?

Μαρία Νικολάου είπε...

@Βασίλη.
Ναι ο προβληματισμός έχει να κάνει με την ψήφο μου προς το κκε, αν και δεν το ψήφησα στην προηγούμενες, χωρίς προβληματισμό.
Τώρα έχω αρχίσει να αμφιβάλω με την γραφική πλέον θέση ότι πρέπει το κκε να βάλει νερό στο κρασί του. Και τι θα πίνουμε δηλαδή νερουλιασμένο κρασί;
Από την άλλη όμως νιώθω ότι δεν θα ανοίξει ποτέ αυτή νηφάλια συζήτηση που λες και αυτό είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου.
Το να στρογγυλέψεις τις θέσεις σου είναι κάτι τελείως διαφορετικό από βελτίωση της συμπεριφοράς και της εικόνας και το κκε αρνείται πεισματικά να καταλάβει, όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή δεν θέλει.
Από την άλλη ο Σύριζα πράττει το ακριβώς αντίθετο. Βελτιώνει την εικόνα του στρογγυλεύοντας τις θέσεις του.
Και υπάρχει και αυτό ο ηλίθιο παιχνίδι της αντιπαράθεσης μεταξύ τους το οποίο το έχω σκυλοβαρέθει μέχρι αηδίας.
Τώρα για πες μου εσύ. απ΄την Κική και την Κοκο ποια να διαλέξω.
Έχω θέμα φίλε μου μεγάλο.

Α εντωμεταξύ βλέπω και τον Αντωνάκι να ξεσκονίζει την καρέκλα του πρωθυπουργού και εκεί είναι που τρελαίνομαι.
Λυπάμαι για το κριτήριο της επιλογής, αλλά ένας μεγάλος λόγος που σκέφτομαι να το ρίξω στον Τσίπρα είναι αυτός.
Καλησπέρα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία σκέψου του όμως και διαφορετικά. Αντέχεις να δεις ένα ΚΚΕ εκτός βουλής διαλυμένο με ανθρώπους σαν το Ζίζεκ να χλευάζουν και άλλους σαν τον Κασιδιάρη να λένε δικαιώθηκα. Επιπλέον αν ισχύουν όσα λεέι το ΚΚΕ για το βάθεμα της κρίσης τότε δε θα έρθει ο Σαμαράς θριαμβευτηκα σε δύο μήνες και θα έχουμε και ένα κίνημα με σκημένο το κεφάλι. Σκέψου τα Μαρία μέχρι τη τελευταία στιγμή.Όσο για τη συζήτηση που λέγαμε είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, αυτό τουλάχιστον μου λένε όσα μέλη και στελέχη έχω συζητήσει μαζί τους Βασίλης

Scorpion49 είπε...

Αυτά τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ προχώ. Ας μας επιτρέψουν την ερώτηση: Τους ενοχλεί τελικά που «το ΚΚΕ είναι το κόμμα των ανθρώπων που εξακολουθούν να είναι ζωντανοί, επειδή ξέχασαν να πεθάνουν», ή εξακολουθούν να επιθυμούν διακαώς τη μετεκλογική συνεργασία με τα ζόμπι; Μήπως πρέπει να το εξετάσουν πιο επιστημονικά το ζήτημα, γιατί κάπως αρρωστημένο ακούγεται το όλο θέμα.

Ο Σλαβόι Ζίζεκ και η παρέα του, ας δουν το βιντέακι για να γελάσουν με κάτι πραγματικά χιουμοριστικό. Μάλλον έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.

Να γίνουν οι εκλογές να τελειώνουμε γιατί έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η ιστορία, κάθε μέρα τα ίδια, και τα ίδια στα κανάλια το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και όλοι οι γνωστοί εκπρόσωποιτων κομμάτων που αρνούνται ότι τα κόμματα τους θα γίνουν τσόντες, αλλά από την άλλοι όλοι τους διαλαλούν ότι οπωσδήποτε στις 18/06/12 θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με το ΚΚΕ, γι’ αυτό και προσπαθούν με κάθε τρόπο, στη λογική Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο, να επιρρίψουν ευθύνες στο ΚΚΕ για την όποια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλει προσοχή και σωστό χειρισμό όλων των προτάσεων που θα πέσουν μετεκλογικά στο τραπέζι, γιατί οι παγίδες θα είναι πολλές, οι θέσεις του ΚΚΕ θα πρέπει να είναι καθαρές και ξάστερες, και κάθε ερώτηση των δημοσιογράφων να απαντιέται άμεσα χωρίς καμία υπεκφυγή.

Ανώνυμος είπε...

το διλημμα ειναι ξεκαθαρο για ολους! δεν ειναι ουτε ο καθε κασιδιαρης ουτε ο καθε τσιπρας η σαμαρας. Το διλημμα ειναι, το λαϊκο κινημα ενα βημα ΜΠΡΟΣΤΑ η ενα βημα ΠΙΣΩ! Αρα πρεπει να πουμε σε ολο τον Ελληνικο Λαο πριν παει στην καλπη αυτο να εχει στο νου του. Το πιο πιθανο ειναι να μας ρωτησουν τι ειναι το κινημα και εκει πρεπει να εξηγησουμε τι ειναι και τι επιδιωκει το Λαϊκο Κινημα. Γιατι αν κατανοησει ο Λαος τα ονειρα μας κανενας εργατης θα ριξει Σφυρι και Δρεπανι αλλα θα ριξει τρεις σημαιες με ο,τι αυτο συνεπαγεται!

Οικοδόμος είπε...

@Μαρία Νι:
Καλησπέρα.
Ήμουν θεατής στο διάλογό σου με το Βασίλη και συμφωνώ με αυτά που σου είπε και μου άρεσε και ο τρόπος που τα είπε.

Ο λόγος που "επεμβαίνω" είναι για να προσθέσω κάτι σε όσα σου είπε.
Ένας επιπλέον λόγος Μαρία είναι η περηφάνια. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορώ να έχω τη συνείδησή μου καθαρή, πως δεν με κορόιδεψαν, να περπατάω με το κεφάλι ψηλά.

Αν άκουσες σήμερα τον Παπαδημούλη (τι να πρωτοακούσεις δηλαδή, είναι τόσα πολλά πια...) είπε πως είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εγώ βρε Μαρία δεν είμαι. Δεν ήμουν κι όταν όλοι γύρω μου φώναζαν "στις 18 σοσιαλισμό" για το Πασοκ του ΑΠ. Εκεί να δεις "νερό στο κρασί", στο τέλος έμεινε μόνο το νερό κι αυτό θολό...

Μπορώ σήμερα, τόσα χρόνια μετά να κοιμάμαι με τη συνείδησή μου καθαρή πως δεν με κορόιδεψαν, δεν με εξαπάτησαν, δεν με εκμεταλλεύτηκαν, πως δεν ήμουν μια κουκίδα στον πράσινο χάρτη της τιβι. Και το μόνο που βασανίζει τη σκέψη μου είναι πως θα καταφέρω να επιβιώσω, έχοντας το κεφάλι ψηλά, κόντρα στον ήλιο, "σαν την πετούνια σου".

Αυτός ο δρόμος ξέρεις δεν ήταν ποτέ στη μόδα. Ακόμα κι αυτοί που κάποτε το έπαιζαν αριστεροί, στα δύσκολα λάκισαν, κατάλαβαν πως το να πηγαίνεις κόντρα στον καιρό και το ρεύμα δεν είναι υπόθεση μόδας αλλά συνειδητής επιλογής.

Όπως εκείνων κάποτε, που ενώ είχαν να επιλέξουν μεταξύ της ησυχίας τους και της αξιοπρέπειάς τους, διάλεγαν χωρίς σκέψη το δεύτερο.

Σχετικά με την καρέκλα που "γιαλίζει ο Αντωνάκης". Δεν ξέρω και φυσικά δεν ρωτώ την ηλικία σου. Επειδή όμως κουβαλάω κάμποσα χρονάκια στις πλάτες μου, δεν ξέχασα και δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνα τα πρόστυχα διλλήμματα του ΠΑΣΟΚ, για να το ψηφίσουμε μήπως και ξεμυτίσει η...δεξιά! Ποιος τα έλεγε αυτά; Το κόμμα που κάποια στιγμή μας έκανε να "νοσταλγήσουμε" την μπέσα της παραδοσιακής δεξιάς, που δεν σου έκρυβε το πραγματικό πρόσωπό της. Και ο λαός τσιμπούσε συνεχώς και η δεξιά δεν ερχόταν, γιατί στη θέση της υπήρχε κάτι χειρότερο (όπως αποδείχτηκε τελικά και στον πιο άσχετο με την πολιτική).

Σήμερα πάλι διλλήμματα, μόνο που τώρα τον λένε Αλέξη.
Πάλι θα τσιμπήσουν οι πολλοί. Πάλι θα απογοητευτούν πάλι από την αρχή.

Ο διάλογος Μαρία ήδη ξεκίνησε. Μην περιμένεις προεκλογικά να το δεις εκφρασμένο επίσημα. Γίνεται όμως γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος ούτε τρόπος, εκτός του διαλόγου. Γιατί μέσα από αυτόν θα βγει και το κόμμα πιο δυνατό και το κυριότερο, εμείς ο λαός, που έχουμε ανάγκη ένα ακόμα πιο δυνατό, πρωτοπόρο ΚΚΕ.

Μην πάρεις σε καμιά περίπτωση όσα σου είπα σαν "συμβουλές". Μια εξομολόγησή μου είναι που οφείλεται σε σένα.

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Βασίλης:
Καλησπέρα σύντροφε.
Συγχαρητήρια για τον τρόπο που προσέγγισες τα ερωτήματα της Μαρίας. Αν όλοι μπορούσαμε να το κάνουμε με τόσο όμορφο τρόπο, είναι σίγουρο πως σήμερα θα βρισκόμασταν σαν λαός κάμποσα βήματα πιο μπροστά, σε όλα τα επίπεδα.
Να ΄σαι καλά.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@scorpion49:
Καλησπέρα φίλε.
Έχουν καταντήσει αηδία, έχεις δίκιο και όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές ο λαός θα διαπιστώνει πως μεγαλώνουν τα αδιέξοδά του εξαιτίας της αποκάλυψης των αντιφάσεων των όσων υποστηρίζουν. Γιατί βρε φίλε, πως να το κάνουμε, ομελέτα αν δεν σπάσεις τα αυγά δεν γίνεται.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@csk876:
Καλησπέρα.
Συμφωνώ πως αυτό είναι το ζητούμενο, να μην πισωγυρίσει το Λαϊκό Κίνημα. Δύσκολο όμως σήμερα. Και θα πολεμήσουμε τις δυσκολίες με όλες μας τις δυνάμεις!

Το ζητούμενο δεν είναι απλά να κατανοήσει τα όνειρά μας ο λαός, αλλά να τα κάνει κτήμα του, δικά του όνειρα. Να καταλάβει επιτέλους πως αξίζει καλύτερη ζωή και πως μπορεί αν προσπαθήσει να την κατακτήσει.
Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας...
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι και όλα κρίνονται στο χθες, στο τώρα, στο αύριο.
Πάντα έτσι συμβαίνει στο διηνεκές του χρόνου.
Η ζωή κυλάει με βήματα αλλά αλλάζει συνήθως με κύματα.
Κύματα μεγάλα και κι αναπάντεχα ερχόμενα από τα βάθη της ιστορίας.
Στις ιστορικές - για το λαό και την αριστερά - στιγμές που ζούμε κάποιοι αντί να στήσουν πλάτη επιδίδονται στο ρόλο του πόντιου Πιλάτου κι ακόμα χειρότερα προμηνύουν καταστροφές και ήττες.
Στήνουν κατηγορητήρια και δίκες προθέσεων.
Η μιζέρια και ο φαρισαϊσμός τους σε αγαστή σύμπραξη με τις αδιέξοδες μοναχικές τους πορείες.
Η βαρβαρότητα επελαύνει και κάποιοι στον κόσμο τους βαφτίζουν την ελπίδα αυταπάτη σίγουροι για την εδραιωμένη αλήθεια τους.
Όσο η πραγματικότητα τους διαψεύδει τόσο περισσότερο επιτίθενται στην πραγματικότητα.
Ονειρεύονται εξεγέρσεις, λαϊκές εξουσίες κι αδυνατούν να δουν απλά πράγματα γύρω μας, ορθώνοντας τείχη και γκρεμίζοντας γέφυρες.
Άραγε όταν τα νοσοκομεία δεν θα έχουν πια ούτε γάζα για τους ασθενείς, όταν οι μισθοί φτάσουν στα 300 ευρώ θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για "κοινωνική" εξέγερση;
Όταν η ανεργία, η υπο-απασχόληση, η κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες χτυπήσουν συναγερμό θα φιλοτιμηθούμε να προσπαθήσουμε κοινό ενωτικό βηματισμό;
Μα ο συναγερμός έχει σημάνει σύντροφοι. Δεν τον ακούτε;
Σε κάθε περίπτωση, αν η αριστερά με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πιθανότητα να κυβερνήσει, σε τι άραγε βοηθάει η εκ των προτέρων και με φαιδρά επιχειρήματα καταδίκη της;
Βοηθάει την ανάπτυξη του γενικότερου λαϊκού κινήματος η άποψη ότι "όλα είναι χαμένα";
Τη στιγμή μάλιστα που ο λαός βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή εξ’ αιτίας των ανάλγητων πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός από τον καπιταλισμό υπάρχει και η μοναξιά σύντροφοι.
Ας παραμερίσουμε αυτά που δήθεν μας χωρίζουν.
Ας κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν.
Τα κόμματα δεν είναι σκοπός, δεν είναι αυτοσκοπός.
Μέσον είναι για το καλό της πατρίδας μας, της κοινωνίας, των συμπολιτών μας.
Ότι είναι καλό για το λαό είναι καλό και για το κόμμα (για τα κόμματα) όπως έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης.
Ούτε βήμα πίσω.
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Θα νικήσουμε..

Τάκης Τ.

Οικοδόμος είπε...

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο υβριστικό σχόλιο ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ που το έστειλες:

Μου έκανες σεφτέ! Κατάφερες να με κάνεις να "κόψω" σχόλιο για πρώτη φορά. Συγχαρητήρια!

Αν νομίζεις ότι θα ανεχτώ
τέτοιες συμπεριφορές, να βρίζεις χυδαία και να προσπαθείς να μειώσεις τους άλλους σχολιαστές εδώ, είσαι γελασμένος.

Αν νομίζεις (;) πως με αυτόν τρόπο προσφέρεις υπηρεσίες στο όποιο κόμμα υποστηρίζεις, το ίδιο, αλλά αυτό είναι πρόβλημά δικό σου.

Πάντως μην έχεις την εντύπωση πως εδώ, επειδή ξέρουμε να συνομιλούμε μεταξύ μας, ακόμα και αν διαφωνούμε, χωρίς να υποτιμούμε την άποψη κανενός, είμαστε ταυτόχρονα και ηλίθιοι για να μην καταλαβαίνουμε το ρόλο που παίζουν «φωνές» σαν τη δική σου.

Άντε λοιπόν παλικάρι μου, να προσφέρεις τις... υπηρεσίες σου στους εικονιζόμενους, σε άλλα μπλογκς που σίγουρα θα σου ταιριάζουν περισσότερο.

Μην περιμένεις να βρεις εδώ βήμα για να προβοκάρεις το ΚΚΕ!

Οικοδόμος είπε...

@Τάκης Τ:
Καλημέρα.
«Τι είναι η πατρίδα μας;
Μην είναι οι κάμποι;
Μην είναι τ’ άπαρτα ψηλά βουνά;»

Αυτοί οι στίχοι του ποιητή μου ήρθαν στη σκέψη όταν διάβασα το σχόλιό σου.

Αγαπητέ φίλε, χωρίς παρεξήγηση, η σημερινή κατάσταση δεν γιατρεύεται με εκθέσεις ιδεών, όσο κι αν οι προθέσεις σου (να το δεχτώ) είναι αγαθές.
Για το καλό ποιας πατρίδας, ποιας κοινωνίας και ποιων συμπολιτών μας, ζητάς να παραμερίσουμε τις διαφορές μας; «Για το καλό της πατρίδας» μας έλεγε ο ΓΑΠ, μας λέει τώρα ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, οι βιομήχανοι, ο Παπαδήμος, η Χρυσή Αυγή κλπ.

Συμπολίτης μας είναι και ο Δασκαλόπουλος, ο Μίχαλος, ο Βγενόπουλος, ο Μάνεσης και τόσοι ακόμα. Στην ίδια κοινωνία ανήκουμε όλοι, ναι, όμως κάποιοι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι, και σε μας ρίχνουν κάτι απομεινάρια από τις φλούδες που έχουν για πέταμα. Αυτό φίλε μου δεν άλλαξε, όσο κι αν υποστηρίζεις πως οι καιροί αλλάζουν.

Δεν στήνουν πλάτη οι κομμουνιστές; Έχει δίκιο. Δεν στήνουν πλάτη για να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση, με την όποιας απόχρωσης συστημικής κυβέρνησης που θα έχουμε αύριο! Γιατί παλεύουν «μοναχικά» όπως λες κι εσύ, να την ανατρέψουν, δεν δικαιούνται κάποιοι να μην ακολουθούν τη μόδα; Δεν έχουν δικαίωμα να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα; Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί είναι «καλό» για το λαό μια κυβέρνηση Αλέξη και όχι μια ανατροπή της σαπίλας, που δεν μερεμετίζεται πια;

Οι κομμουνιστές προμηνύουν τις καταστροφές; Εσύ δεν τις βλέπεις; δεν τις ακούς; Δεν τις μυρίζεις; Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, δεν βλέπεις τι γίνεται; Δηλαδή πιστεύεις πως η εκλογή Ολάντ είναι στ’ αλήθεια ελπιδοφόρο μήνυμα;!! Κι ο Βενιζέλος το υποστηρίζει αυτό, κι ο Αλέξης, ακόμα κι ο Σαμαράς, που λέει πως η Ευρώπη…αλλάζει!!! Οι λύκοι δηλαδή θα αλλάξουν και θα γίνουν αρνιά; Έλα τώρα…

Μιλάς για «κοινό, ενωτικό βηματισμό», δεν λες όμως πως τα που θα βαδίσουμε; Ο Αλέξης το λέει ξεκάθαρα: μέσα στην ΕΕ, μαζί με την ΕΕ, με τη βοήθεια της ΕΕ. Εσύ φίλε Τάκη δεν κατάλαβες ακόμα το ρόλο της ΕΕ; Τι άλλο περιμένεις να δεις, για να πειστείς πως αυτή η συμμορία τραπεζιτών και βιομηχάνων, δεν δίνει δεκάρα για τους λαούς; Αυταπάτες έχουν οι κομμουνιστές που ζητούν αποδέσμευση τώρα, ή εσύ που πιστεύεις πως η ΕΕ θα σε δει ποτέ με… συμπόνια;;;

Η διαφορά μας φίλε είναι πως εγώ πολεμάω το σύστημα προσπαθώντας να το ανατρέψω γιατί βλέπω σ’ αυτό τις αιτίες των κακών που με εξοντώνουν. Αντίθετα εσύ μου γράφεις: «ο λαός βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή εξ’ αιτίας των ανάλγητων πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.» !!! Είναι δηλαδή ζήτημα διαχειριστή, αυτό λες.

Ε, λοιπόν αυτή είναι η βασική διαφωνία μας, ότι εμείς είμαστε ενάντια στη διαχείριση που ευαγγελίζεται ο Αλέξης κι εσύ, είμαστε υπέρ μιας άλλης κοινωνίας, να μη σου αναλύσω, ξέρεις ποιας. Άσε λοιπόν τα ενωτικά κηρύγματα αγάπης και δες γύρω σου, άκου, σκέψου. Ο Παπαδημούλης είπε χτες προχτές πως «είμαστε διατεθειμένοι αν βάλουμε πολύ νερό στο κρασί μας, για να υπάρξει κυβέρνηση». Ο Αλέξης προχτές διαβεβαίωνε τους υπουργούς της ΕΕ για τις…προθέσεις του. Μην έχεις λοιπόν φίλε άγχος, το πιο πιθανό είναι να κάνετε κυβέρνηση. Αλλά, όχι, το ΚΚΕ συνένοχο δεν θα το έχετε. Άλλοθι από τους κομμουνιστές μην ζητάτε!

Παλιό το σύνθημα για τη μοναξιά. Μην κατηγορείτε όμως το ΚΚΕ και γι’ αυτήν. Κανείς δεν ένιωσε μοναξιά στους δρόμους του αγώνα. Μοναξιά είναι η κατάσταση που βιώνει κανείς αμέσως μετά την απογοήτευση, όταν διαπιστώσει πως αυτά που του υποσχέθηκαν ήταν τελικά αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και όχι η αληθινή ελπίδα την οποία πίστεψε!

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

Μια απάντηση στον Σλαβόι Ζίζεκ και στους συνταυτισμένους ΣΥΡΙΖΑ μαζί του.

Αγαπητέ οικοδόμε, καλησπέρα.

«Το έχεις καταλάβει πως κυκλοφορείς μέσα σε μια γλώσσα
στρωμένη, ετοιμασμένη, δοκιμασμένη από τα πριν;
Που ελέγχεται από ανθρώπους άλλους, τροποποιείται,
συντάσσεται, κατευθύνεται από άλλους; Που τα όριά της,
η λογική της , η εκφραστικότητά της κ.λπ. καθοριστήκανε,
αιώνες τώρα, χωρίς να σε ρωτήσουνε, προτού εσύ υπάρξεις;
Δε μιλάω για δημοτική ή καθαρεύουσα αυτό είναι μια άλλη
(βρώμικη) ιστορία. Μιλάω γενικά για τη γλώσσα, γι’ αυτό το
παράλληλο και φοβερότερο Σύστημα. Που οργανώθηκε σιγά
σιγά με τόσες επιμέρους αντιμαχόμενες (κι υποταγμένες)
γλώσσες. Και όλοι (απελπιστικά όλοι) σου λένε: Αν θες
να υπάρξεις, να σε ακούσουμε, να σε (ενδεχομένως)
αναγνωρίσουμε, μέσα εδώ θα κινηθείς σ’ αυτόν τον κύκλο,
αλλιώς καταδικάζεσαι, καταδικάστηκες».
΄
Τ.Σινόπουλος
Νυχτολόγιο, Κάλβος 1978.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι ολιγαρκείς

Καλοί νοικοκύρηδες∙ συγύριζαν τα λίγα πράγματά τους,
το τραπέζι, το κρεβάτι, την ντουλάπα του τοίχου,
έψηναν τον καφέ τους, μαγείρευαν, τίναζαν τα σεντόνια,
σκούπιζαν, πλέναν τα ρούχα τους, διάβαζαν όλη τη νύχτα,
είχαν μάθει τα ονόματα των πουλιών, των ανθών και των
άστρων,
φρόντιζαν και τον κήπο τους – δυο μέτρα όλο κι όλο∙ σεμνοί
μετρημένοι,
ωστόσο δεν τους έλειψε το θάρρος να πουν ως την άκρη τα
όνειρά τους,
επιθυμίες, έρωτες και πράξεις που δεν είχαν τολμήσει. Τότε
άνθρωποι φθονεροί και μοχθηροί τους γύμνωσαν στη μέση
του δρόμου,
τους έφτυσαν, τους προπηλάκισαν, τους λιθοβόλησαν. Αυτοί
δεν είχαν τίποτα πια παρά μονάχα
το ματωμένο τους χαμόγελο. Και το ‘δωσαν,
κρύβοντας με τ’ αριστερό τους χέρι τα γεννητικά όργανά
τους,
πρώτη φορά τόσον ωραίοι και τόσο νέοι.

Γιάννης Ρίτσος

Μετά τιμής
Ο Τζουμερκιώτης