Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Δεν είναι φάρσα: ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει… ισότιμη μεταχείριση από τα ΜΜΕ!



Το είδαμε κι αυτό! Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Ι. Λασκαρίδη και του ζητάει να παρέμβει το ΕΣΡ  προκειμένου να διασφαλιστεί η «ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα»!


«Κύριε πρόεδρε,

Αφορμή για τη σημερινή μας επικοινωνία αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης της δραστηριότητας των κομμάτων στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς και η οργάνωση των τηλεοπτικών συζητήσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων.

Η μέχρι σήμερα εικόνα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους κοινοβουλευτικούς και πολιτικούς συσχετισμούς όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζεται η σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων ούτε να καταστρατηγείται ο χρόνος παρουσίασης τους σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη .

Θα παρακαλούσαμε – σύμφωνα με τη δικαιοδοσία που έχετε – να επισημάνετε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα την υποχρέωση τους για την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων.

Με την πεποίθηση ότι θα λάβετε υπόψη σας τις παρατηρήσεις μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Δεν είδαμε λοιπόν, μας λένε,  και δεν ακούσαμε όσο έπρεπε τους ροζ εκπροσώπους του νέου διπολισμού. Δεν απολαύσαμε, όσο θα ήθελαν, τις μονομαχίες κρότου-λάμψης με τους γαλάζιους συναδέλφους τους. Νιώθουν… αδικημένοι!

Όσο περνάει ο καιρός, οι σύντροφοι της αριστερής αντιπολίτευσης, μου φέρνουν στο μυαλό όλο και πιο συχνά, εποχές αλήστου μνήμης. Τότε που, υπό την μπαγκέτα του «θείου βρέφους», το άσπρο γινόταν μαύρο και αντίστροφα,  κι όλα μαζί στο τέλος… πράσινα. Τα χρώματα άλλαξαν.

Τίποτα πια δεν προξενεί εντύπωση σ’ αυτή τη χώρα και μόνο οι κάτοικοί της μπορούν να το αμφισβητήσουν αυτό.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ειναι γνωστο στους παντες οτι πλεον θα ριξουν στον ηλιο του πασοκ λιγακι κοκκινο για "να μην κατεβασουν το κοσμο στους δρομους"...
Για να γινουν ολα αυτα θελουν συμμαχο το καθε ΕΣΡ και σαφως αυτους που ελεγχει η συγκεκριμενη "ανεξαρτιτη" αρχη, τα ΜΜΕ

Οικοδόμος είπε...

@csk876:
Καλησπέρα.
Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κάποιοι πραγματικοί αγωνιστές που -δεν εξετάζω τους λόγος πως βρέθηκαν εκεί- νιώθουν, τουλάχιστον, άβολα με αυτά που βλέπουν τις τελευταίες μέρες.
(Και) μ' αυτούς θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα αύριο, ακόμα κι αν κάποιοι θα επιμένουν στην "υπεύθυνη" αντιπολίτευση...
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε για τους αγωνιστές που λες οτι βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ (για οποιονδήποτε λόγο), δυστυχώς αν συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο, οι περισσότεροι ούτε που θα καταλάβουν για πότε θα ενσωματωθούν στο σύστημα...

Ανώνυμος είπε...

Φιλε oidokome καλησπερα

Σαφως και υπαρχουν αγωνιστες στο συριζα απλα παραπλανιθηκαν απο τα καλα αποκρυμενα ψεματα που ακουσαν και φυσικα δεν αναφερομαι σ΄αυτους, αλλα στους αλλους.

Δεν πρεπει να γινουν ομως πραγματικοτητα αυτα που δεσμευτηκε η πολιτικη ηγεσια του συριζα, να μην κατεβενει ο Λαος στο δρομο.

Κατι το οποιο ειναι προσβλητικο για τον ιδιο το Λαο και που με αλαζονεια εξαγγελθηκε απο τον Αλεξη, δεν λεγονται αυτα απο αριστερους.

Δηλαδη αν ο Λαος αποφασει να κατεβει στο δρομο ο συριζα θα ειναι τροχοπεδη, αυτο ειπε στην ουσια!

Ελπιζω ο Λαος να δει απο τα ΜΜΕ, τωρα που θα εχουν και ιση μεταχειριση, και να καταλαβει τι εργο παιζεται πισω απο την πλατη του.
(πολυ αμφιβαλω)

Εμεις θα ειμαστε στους δρομους
ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Καλη δυναμη!

Οικοδόμος είπε...

@xrwmatakaiskies:
Καλησπέρα.
Σωστό κι αυτό. Θέλω να πιστεύω πως κάποιοι θα ξεφύγουν από την αντιπολιτευτική νιρβάνα που τους σπρώχνουν. Να βοηθήσουμε κι εμείς.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@csk876:
Ναι βρε, το κατάλαβα, δεν χρειαζόταν η διευκρίνηση.
Καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Φίλε Οικοδόμε καλησπέρα,
Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου όσον αφορά την υγεία μου. Είμαι καλύτερα τώρα.

Οι παρ’ ολίγον αριστεροί μας συνεργάτες είναι παραπονιάρηδες, τους έλειψαν τα έντονα φώτα της προεκλογικής δημοσιότητας και ανησυχούν μήπως και τους παραμελήσουν τα ΜΜΕ. Λες και δε γνωρίζουν το παιχνίδι, τα φώτα έσβησαν, η τηλεθέαση έπεσαι, τα νούμερα τραβάν την κατηφόρα, και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός τηλεθέασης. Τώρα φίλοι μας προέχει να βελτιωθεί η υγεία των πασχόντων μελών της νέας κυβέρνησης, πρέπει να εκπροσωπηθεί η χώρα στας ευρώπας, να διεκδικήσει τα μέγιστα……. για το μέλλον του ελληνικού λαού……….
Υπομονή αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πίτα θα μοιραστεί ξανά, έχετε λαμβάνειν, από πολλές μεριές, υπομονή…..