Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Οι χαλυβουργοί που αντιστέκονται



«Συνάδελφοι Χαλυβουργοί, εργαζόμενοι
Σας ενημερώνουμε ότι ο κος Μάνεσης αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συναντηθεί και να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου μας. Επικαλείται ότι «δεν έχει τίποτα να συζητήσει με το ΔΣ του σωματείου, γιατί δεν έχει κάποια πρόταση συγκεκριμένη και ότι η απεργία είναι παράνομη.» Εξακολουθεί δηλαδή να λέει ψέματα, να συκοφαντεί τον αγώνα μας. Το ΔΣ έχει πρόταση που την γνωρίζει. Την έχει συζητήσει μαζί του σε διμερείς συναντήσεις και δεν απαντά σε αυτή συγκεκριμένα. Η απεργία μας έχει αποφασιστεί και με μυστική ψηφοφορία αφαιρώντας έτσι και το τελευταίο άλλοθι περί δήθεν παρανομίας, και αυτό το γνωρίζει. Σε αυτή τη μυστική ψηφοφορία συμμετείχαν και πολλοί από αυτούς που σήμερα μιλάνε για «παράνομη απεργία». Τόσο καιρό όλοι αυτοί ζητούσαν κάλπη, τώρα που αυτό έγινε δεν τους αρέσει γιατί αποκαλύφτηκαν τα ψέματα τους. Ενάντια στην απεργία είναι ο μηχανισμός του Μάνεση και μερικοί παρασυρμένοι Χαλυβουργοί.


Ενώ η εργοδοσία αρνείται να συναντηθεί με το σωματείο, να παρευρεθεί στο υπουργείο στην τριμερή συνάντηση, να τοποθετηθεί πάνω στο αίτημα μας να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με βάση όσα προβλέπει η σύμβαση μας, διαδίδει ψέματα μέσα από τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Κατηγορεί το σωματείο ότι είναι αδιάλλακτο και χωρίς προτάσεις. Κατηγορεί τους απεργούς ως υποκινούμενους, κρύβοντας ότι στον αγώνα βρίσκονται εδώ και 8 μήνες γιατί έχει απολύσει 119 εργαζόμενους και έχει στόχο να τους φτάσει στους 180. Ότι θέλει να δουλεύουμε με 40% μείωση των μισθών μας.

Στήνει καθημερινά τηλεοπτικά σόου έξω από την πύλη της Χαλυβουργίας με πρωταγωνίστρια την κυρία Ελένη. Απειλεί ότι όποιος συνάδελφος δεν πάει για δουλειά, διακόπτεται αυτόματα η σύμβαση του χωρίς αποζημίωση, κάτι που είναι μεγάλο ψέμα, δεν ισχύει. Αυτό το ξέρει, το κάνει όμως για να τρομοκρατήσει, για να σπάσει την απεργία. Προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές από συναδέλφους ενάντια στην απεργία, να τους εξαγοράσει, πατώντας πάνω στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, για την οποία αυτός ευθύνεται. Αυτός τους έχει οδηγήσει εκεί με την απάνθρωπη στάση του, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα κέρδη του. Προσπαθεί να εξαγοράσει και ορισμένους απολυμένους. Αφού τους πέταξε σα στημένη λεμονόκουπα στο δρόμο, τώρα τους λέει ότι, αν πάνε ενάντια στην απεργία, όταν ανοίξει το εργοστάσιο θα τους ξαναπροσλάβει. Πρόκειται για κοροϊδία, τυρί για να τους βάλει στη φάκα, να τους εξευτελίσει και να σπάσει τον ηρωικό αγώνα μας.

Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια τον βοηθάνε ορισμένοι συνάδελφοι με τη στάση τους. Δεν μιλάμε για τους διευθυντές και τον υπόλοιπο εργοδοτικό μηχανισμό. Αυτών η θέση, το συμφέρον, ταυτίζεται με το συμφέρον της εργοδοσίας. Μιλάμε για αυτούς τους συνάδελφους Χαλυβουργούς που αύριο θα είμαστε ξανά μαζί μέσα στη φωτιά του χαλυβουργείου, στις παγίδες του ελασματουργείου, αντιμέτωποι καθημερινά με τον κίνδυνο, με το θάνατο. Η θέση τους και το συμφέρον τους είναι μαζί μας, με τους απεργούς, μαζί με όλους τους άλλους που εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα μας.

Σας καλούμε για άλλη μια φορά να έρθετε με την πλευρά των εργατών, εδώ που ανήκετε. Είναι κρίμα να καθοδηγείστε από τη γνωστή Ελένη Καταβάτη, το φερέφωνο του Σαμαρά και των τηλεοράσεων, που όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας και λήξει η απεργία θα ξανακαθίσει στ ωραίο της τηλέφωνο, ενώ εσείς θα έρθετε μαζί μας στη φωτιά και το σίδερο. Είναι προσβολή να επιτρέπετε σε αυτή την κυρία να δηλώνει στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες ότι είναι εκπρόσωπος σας, ότι εκπροσωπεί 100 εργαζόμενους. Να της επιτρέπετε να κάνει μαθήματα διαπαιδαγώγησης στα παιδιά των εργατών που έρχονται να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των γονιών τους. Είναι κρίμα να επιτρέπετε να συκοφαντείται ο αγώνας μας από την κυρία Ιωάννα κατσούλα, που όταν εμείς θα ξαναγυρίσουμε στο καμίνι αυτή θα είναι έξω, να φτιάχνει καφέ για τους διευθυντάδες του Μάνεση.

Σας λέμε ότι αυτές οι κυρίες συνάδελφοι και ορισμένοι άλλοι, ότι κάνουν σήμερα ενάντια στην απεργία μας δεν το κάνουν αφιλοκερδώς. Υποκρίνονται όταν μιλάνε για το δικαίωμα στην εργασία, γιατί αν ενδιαφέρονταν θα πάλευαν για να έχουν διακιωμα στην εργασία και οι 119 απολυμένοι συνάδελφοι μας. Χωρίς εσάς τους λίγους Χαλυβουργούς, η εργοδοσία με τους προϊστάμενους, το τηλέφωνο και το καφενείο θα είχε κάνει πίσω. Δεν θα είχε άλλοθι για να μας σέρνει στα δικαστήρια και να συκοφαντεί τον αγώνα μας.

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στον Μάνεση και τους ανθρώπους του και όλοι μαζί να παλέψουμε για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας. Κανένας Χαλυβουργός να μη δεχτεί τα «τριάντα αργύρια»της εργοδοσίας για να προδώσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα, να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να κάνει πράξη ο Μάνεσης αυτό που προσπαθεί από την πρώτη μέρα της απεργίας, να χτυπήσει τους απεργούς με τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Το ΔΣ του σωματείου θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να ικανοποιηθούν αυτά που αποφάσισε η συνέλευση μας. Χωρίς να κάνει πίσω από τα αιτήματα μας, συνεχίζει να επεξεργάζεται και να διαμορφώνει συγκεκριμένες προτάσεις και ζητάει επίμονα συνάντηση με την εργοδοσία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο ενεργά στον αγώνα, στην περιφρούρηση του. Να μην παρασύρονται από την προπαγάνδα και τα ψέματα της εργοδοσίας, ότι η απεργία μας είναι παράνομη, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορά την απεργία που κάνουμε τώρα. Παράνομες είναι οι απειλές του Μάνεση, ότι όποιος δεν πάει για δουλειά θα θεωρείται απολυμένος, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Δίνουμε έναν ηρωικό και άνισο αγώνα. Στη συνείδηση εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο είμαστε ήδη νικητές. Έχουμε πετύχει αυτό που κανένας πριν οκτώ μήνες δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να γίνει, και όμως έγινε. Το πετύχαμε γιατί όλοι οι Χαλυβουργοί είμαστε ενωμένοι, γιατί μας στηρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και το ταξικό εργατικό κίνημα. Καλούμε όλους τους Χαλυβουργούς να συνεχίσουμε ενωμένοι. Κανένας Χαλυβουργός δεν πρέπει να προδώσει αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας. Καλούμε την εργοδοσία να συζητήσει και να δώσει λύσεις στα αιτήματα της απεργίας, δεν έχει άλλη επιλογή, αυτός είναι μονόδρομος.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Οι αγωνιζόμενοι χαλυβουργοί κόντρα στη σαπίλα του προεκλογικού σκηνικού.

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε η πρώτη παράγραφος έχει κενά...(2η και 6η πρόταση)

Εύχομαι να δούμε νική στον αγώνα των χαλυβουργών... το έχουμε ανάγκη όλοι μας για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας... βέβαια το ξέρουν κι οι αστοί αυτό, γι'αυτό και τους πολεμούν με κάθε μέσο...
Καλό κουράγιο να τους ευχηθούμε, είμαστε στο πλευρό τους οτι κι αν γίνει!

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα.
Τα κενά προέρχονταν από την πηγή που αναδημοσίευσα. Διορθώθηκαν, ευχαριστώ.
Καλή δύναμη!