Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Χρήση ηχητικών κανονιών (!) προτίθεται να κάνει η πολωνική αστυνομία κατά τη διάρκεια των αγώνων του Euro 2012 σε περίπτωση επεισοδίων!



Χρήση ηχητικών κανονιών (!) προτίθεται να κάνει η πολωνική αστυνομία κατά τη διάρκεια των αγώνων του Euro 2012, σε περίπτωση επεισοδίων. Πρόκειται για όπλο το οποίο έχει σχεδιαστεί αρχικά για επικοινωνία κάτω από τη θάλασσα. Ο ήχος που παράγει είναι μεγαλύτερος αυτού ενός τζετ που απογειώνεται (φτάνει τα 140 έως 180 ντεσιμπέλ). Το ηχητικό κανόνι λοιπόν παράγει ήχο 220 ντεσιμπέλ.

Για να κατανοήσει κάποιος το ακριβές μέγεθος, ολοκληρωτική απώλεια ακοής μπορεί να προέλθει από ήχους 110 έως 120 ντεσιμπέλ... Και ας ισχυρίζεται ο (επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας, «American Technology»), Ρόμπερτ Κούτναμ, ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις την ακοή σου εκτός αν σταθείς μπροστά του για αρκετά λεπτά. Αν σταθείς σε απόσταση είναι σαν να είσαι σε μια τρίωρη συναυλία, η οποία με αυτά τα κανόνια γίνεται σε μισή ώρα».

Σημαντική και ενδεικτική παράμετρος του σοβαρότατου αυτού θέματος, είναι το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στο Πίτσμπουργκ στη διάρκεια της συνάντησης των G20... Η εμβέλεια του... όπλου είναι 500 μέτρα και τοποθετείται σε φορτηγά της αστυνομίας. Πάντως το γεγονός ότι ο χώρος των γηπέδων και σημαντικά γεγονότα του ποδοσφαίρου αρκετές φορές με το πρόσχημα της καταπολέμησης της βίας έχουν αποτελέσει πεδίο πειραματισμών κατασταλτικών μέτρων με σκοπό την εφαρμογή τους και εκτός γηπέδων (βλ. λαϊκές κινητοποιήσεις) ερωτηματικά προκαλούνται πλέον και για τη μετέπειτα χρήση του συγκεκριμένου όπλου. (Ριζοσπάστης)

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Όλα τα τερατουργήματα για τον... εχθρό λαό!