Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Με το ΚΚΕ! Καλλιτέχνες κόντρα στο ρεύμα


Κάποιοι καλλιτέχνες αντιστέκονται στο lifestyle, το «κοιτάω την πάρτη μου», το συμβιβασμό. Μέσα στο λαό, μαζί με το λαό, παίρνουν θέση στα προβλήματά του, στα δικά τους προβλήματα. Οραματίζονται μια άλλη κοινωνία και παλεύουν γι’ αυτή. Συμπαρατάσσονται με το κόμμα της εργατικής τάξης. Δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο. Ψηφίζουν ΚΚΕ!

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Ηθοποιός
«Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί... Η κοινωνία, το σώμα της κοινωνίας, μου φαίνεται σαν να είναι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι! Προφανώς: Πρόκειται να γίνουν μεγάλες επεμβάσεις! Και όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής είναι υπό την επήρεια νάρκωσης! Εχουν φροντίσει, λοιπόν, από χρόνια να ναρκώσουν τους πολίτες, ενόψει αυτών των επεμβάσεων. Οι άνθρωποι είναι - είμαστε ζαλισμένοι, ναρκωμένοι... Ετσι κατανοώ εγώ αυτό το ακατανόητο της παθητικότητας που εκφράζεται από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σήμερα μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα.
Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί... Ο καπιταλισμός παίζει μια τελευταία παρτίδα σκακιού. Με αντίπαλο όλη την υφήλιο, όλους εμάς, που μας κάθισε απέναντί του έχοντάς μας δέσει τα μάτια, το στόμα, τα χέρια, τα πόδια! Και τώρα μας απειλεί: Ρουά ματ σε δύο κινήσεις! Τι μας απομένει; `Η συνεχίζουμε το παιχνίδι και οδηγούμαστε στην... "ανθρωποφαγία" όπως τόσο προφητικά μας ειδοποιεί ο Ντοστογιέφσκι ή αντιδράμε. Ε, ας αντιδράσουμε!... Τι έχουμε να χάσουμε περισσότερο - έχοντας χάσει ήδη το δικαίωμα μιας ζωής με αξιοπρέπεια. Στο τέλος τέλος, ας του χαλάσουμε την παρτίδα, το παιχνίδι. Είναι ακόμα (ακόμα και δεμένο) στο χέρι μας!
Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί... Για να επέλθει, επιτέλους... "μια δικαιοσύνη, μια ισορροπία αυθύπαρκτη που μας περιλαμβάνει στην τάξη των σπόρων και των άστρων" που λέει και ο Γ. Ρίτσος.
Ολα εξαρτώνται από τι πραγματικά θέλουμε! Αν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μπορούμε να τον αλλάξουμε! Ναι, το πιστεύω... Ας συσπειρωθούμε όλοι μας γύρω από το ΚΚΕ. Το κομμάτι αυτό του "σώματος της κοινωνίας" που η "αναισθησία" του καπιταλισμού δεν το έχει επηρεάσει και γι' αυτό είναι ακόμα "ξυπνό" και δραστήριο!
Γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ! Ας επαναστατήσουμε, λοιπόν! Ας βγούμε στους δρόμους κι ας διεκδικήσουμε το ύστατό μας δικαίωμα: Την αξιοπρέπεια, τουλάχιστον, του θανάτου μας! Και η δημοκρατία του Θανάτου, ας μας διδάξει την δημοκρατία της Ζωής!» 

Παύλος Ορκόπουλος
Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας
«Ο καπιταλισμός είναι σε μεγάλη κρίση. Επειδή δεν μπορούν να "χρυσώσουν το χάπι" καταστροφολογούν και ζητάνε απ' το λαό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του, να εγκρίνει με την ψήφο του τις "νέες θυσίες" που για το "καλό του" έχουν προετοιμάσει. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Επιστρατεύοντας ψεύτικα διλήμματα και αντιπαλότητες, κηρύσσοντας λιτότητες, ο δικομματισμός τριάντα και πλέον χρόνια επιμένει ότι ο δρόμος της ΕΟΚ, της ΟΝΕ και της ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος μιας ευρωπαϊκής πορείας που εγγυάται ανάπτυξη προς όφελος του λαού και "μπλα - μπλα - μπλα" και "θα - θα - θα".
Τα αποτελέσματα γνωστά: "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ". Στις 6 Μάη κατέρρευσε και ο δικομματισμός, μα στήνεται καινούριος! "Θα καταστραφούμε αν φύγουμε από την ΕΕ" ορύεται ο ένας πόλος του, η κεντροδεξιά! "Μα δεν πρόκειται να φύγουμε" διαβεβαιώνει ο καινούριος ευρωλάγνος πόλος του, η κεντροαριστερά. "Μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε γιατί "φυσάει άλλος αέρας" στην Ευρώπη πια!". Δυστυχώς, ο μόνος αέρας που φυσάει μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας είναι αυτός που εξανεμίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που με αίμα και θυσίες κατέκτησε το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα με μπροστάρη το ΚΚΕ. "Ευρωλαγνεία" και "αναδιαπραγμάτευση" σημαίνει αποδοχή του χρέους, νέα μνημόνια, νέες θυσίες για το λαό. Δεν μπορεί να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των μονοπωλίων προς όφελος των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων. Είναι ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Οι δρόμοι τους δε συναντιούνται, είναι παράλληλοι! Η πλουτοκρατία δεν ευαισθητοποιείται με παρακάλια, δε μετατρέπεται σε φιλολαϊκή! ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί το χρέος που δε δημιούργησε. Μόνο όταν έρθει σε ρήξη και έχει στόχο να ορίζει ο ίδιος τον πλούτο που παράγει θα έχει όφελος! Αυτό θα επιτευχθεί όταν το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα με συμπαραστάτη ένα δυνατό ΚΚΕ θα ΑΠΑΙΤΕΙ! Και θα ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙ! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος! Ο λαός, παρ' όλες τις διαφορές και τις διαφωνίες που μπορεί να διατυπώνει, οφέλη μόνο θα έχει από το ασυμβίβαστο και μαχητικό ΚΚΕ!
Ψηφίζουμε ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ στους δρόμους και στη Βουλή!».

Διονύσης Γρηγοράτος
Σκηνοθέτης
«Οταν βρισκόμαστε μπροστά σε συνθήκες "ασυνέχειας" - ας μου επιτραπεί ο όρος" - της ζωής μας, της πατρίδας, αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης, τι απομένει ως ενεργητική αντιπαράθεση; Ριζική ανατροπή. Ανατροπή στις συνήθειες της αδράνειας, στις κοινωνικές συμπράξεις, στις πολιτικές μας δράσεις. Μια αφετηρία, εδώ που φθάσαμε είναι οι εκλογές. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από αυτές. Να παραμερίσουμε οριστικά λοιπόν, φοβίες και διλήμματα για ακυβερνησία κ.τ.λ., αντιλήψεις και αυταπάτες περί ενότητας της αριστεράς για την ενότητα, αλλά και αναστολές μας για ριζική αντιμετώπιση, λόγω του υφιστάμενου σχηματισμού δυνάμεων. Μπορεί ο συσχετισμός δυνάμεων να μη μας οδηγεί σε άμεση λύση διακυβέρνησης, αλλά μπορεί να μας οδηγήσει σε άμεση ανάσχεση της επιδείνωσης της κρίσης και να προλειάνει το έδαφος για εργατική και λαϊκή αντεπίθεση που είναι η μόνη που μπορεί να αντιπαρατεθεί στην επιθετικότητα του κεφαλαίου. Για να μη γίνει ο μισθός φιλοδώρημα κατά επιλογήν και περιοριστεί η δραστηριότητα των μικρομεσαίων, ως πωλητών στα stands των πολυκαταστημάτων ή ως παρατηρητών στους διαδρόμους που δεν μπορούν να αγγίξουν το "γλυκό"! Μια καλή ιδέα για τον καθένα μας είναι να πείσει έναν, έστω και έναν, για την υπερψήφιση του ΚΚΕ!».

Βασίλης Λέκκας
Τραγουδιστής
«ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΚΕ! Λαέ ψήφισε τώρα ΚΚΕ.
Ψήφισε τη δύναμή σου. Δεν υπάρχουν άλλα χρόνια για χάσιμο. Δεν υπάρχουν άλλες γενιές για θυσία. Δώσε τώρα με την ψήφο σου, όπως και στους αγώνες σου, την απάντηση. Ενάντια στην απαξίωση και τη λεηλασία της ζωής και των κατακτήσεών σου. Αναμετρήσου συνεχίζοντας τους αγώνες σου. Γράψε πάλι, δίδαξε με τη στάση σου, ποιος κινεί την Ιστορία την Ιστορία του Λαού, των ανθρώπων...». 

Λάκης Παπαδόπουλος
Τραγουδοποιός
«Κάποτε τα λόγια του ΚΚΕ μου φαινόταν εκτός πραγματικότητας. Στην πορεία είχαμε το Αφγανιστάν, το Κουβέιτ, τη Γιουγκοσλαβία και κατάλαβα πόσο δίκιο είχε. Οσα έχει πει το ΚΚΕ και για την Ευρωπαϊκή Ενωση επιβεβαιώθηκαν. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά το ψηφίζω, γιατί έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην καθαρότητα και την αγνότητα της σκέψης της Αλέκας Παπαρήγα. Είμαι "καψούρης" με την Αλέκα. Εκτιμώ ότι αυτό το κόμμα δεν κλυδωνίζεται και έχει σταθερές θέσεις».

Λάκης Χαλκιάς
Τραγουδιστής
«Σήμερα οι στιγμές που ζούμε όλοι μας είναι από τις πιο κρίσιμες και πιο σκληρές που έχει περάσει ο τόπος μας ποτέ άλλοτε. Γι' αυτό θεωρώ χρέος μου να πω γιατί θα ψηφίσω το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ΚΚΕ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις και εγγυήσεις, εδώ που μας έφτασαν οι εκάστοτε κυβερνώντες, πολιτικοί ταγοί του κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει από διάφορα στάδια στη ζωή του και δοκιμάσθηκε σκληρά, άντεξε και θα συνεχίσει γιατί ο λαϊκός πολιτισμός του, η κουλτούρα του, η ιστορική του πορεία, οι παραδόσεις του, δεν θα τον εγκαταλείψουν, ούτε και θα τον προδώσουν και σήμερα. Τώρα μάλιστα που το απάνθρωπο "ευρωπαϊκό όραμα" της ΕΕ για την "Ευρώπη των λαών" που μας πούλαγαν ξεμασκαρεύτηκε!!! Μας τελείωσε !!! Την Ευρώπη του εργασιακού Μεσαίωνα θέλουν να φτιάξουν, του πολυεθνικών κεφαλαίων, και της χειρότερης έκφρασής τους, του φασισμού και του ναζισμού. Η αντεπίθεση τώρα της εργατικής τάξης για έναν κόσμο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ είναι πια μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή είναι ακόμα πιο μεγάλη, όπως όμως και η ευθύνη του κόσμου, του λαού, να του δώσουν την ανάλογη δύναμη με την ψήφο τους. Τελευταία μας δυνατότητα, για να έχουμε ψηλά το κεφάλι, είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ με την ψήφο μας και με την παρουσία μας, στις τάξεις του εργατικού κινήματος, γιατί όπως αποδείχτηκε, χωρίς διεκδικήσεις, αγώνες και θυσίες ποτέ, πουθενά, τίποτε δεν χαρίζεται». 

Ντενίζ Μπαλτσαβιά
Ηθοποιός
«Ψηφίζω ΚΚΕ. Το κόμμα της εργατικής τάξης και του λαού. Ψηφίζω ΚΚΕ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για την εξασφάλιση Υγείας και Πρόνοιας για όλο το λαό. Για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των νέων. Για μία αξιοπρεπή ζωή των συνταξιούχων. Για την υπεράσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για μία κοινωνία σοσιαλιστική με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα με ξεκάθαρη ιδεολογία». 


Χρύσα Ρώπα
Ηθοποιός
«Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί είναι η μόνη φωνή που με πείθει. Εχω τις ενστάσεις μου, αλλά είναι και το μόνο κόμμα με το οποίο συμφωνώ στα περισσότερα απ' αυτά που πιστεύει και υπερασπίζεται. Διαφωνώ κάθετα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Από τις προηγούμενες ακόμη εκλογές είχα αυτή την αίσθηση και επιβεβαιώθηκα. Βαρέθηκα τα μυστικά και τα ψέματα αυτών των κομμάτων, που καλλιεργούν το έδαφος της απάτης. Κανείς δε μιλάει καθαρά, εκτός από το ΚΚΕ». 

Βαγγέλης Κορακάκης
τραγουδοποιός
«Το ΚΚΕ, η ιστορία του και οι αγώνες του είναι η μόνη εγγύηση ότι η ψήφος σου δεν πάει χαμένη». 




Ειρήνη Σακκαλή
τραγουδίστρια
«Οσο περισσότερο συνειδητοποιώ - όπως όλοι μας - ότι αυτό το στημένο εκλογικό σκηνικό στις μέρες μας, είναι στημένο για να συγκαλύψει και να σώσει το αστικό - ιμπεριαλιστικό, ανάλγητο μόρφωμα που μας περιβάλει σε όλες του τις εκφάνσεις, από τις "αριστερές" ως και του εκφασισμού, άλλο τόσο κατανοώ και την ευθύνη των σύγχρονων καλλιτεχνών με τη στάση ζωής και το έργο τους στη μεταβατική εποχή μας... Την ευθύνη τους να συμπαραταχθούν με τους τίμιους αγώνες του λαού μας και του ιστορικού κόμματός του, του ΚΚΕ, αντί να ζητιανεύουν άσκοπες πια καριέρες, πλατσουρίζοντας ιδιοτελώς "για ένα κοστούμι" και θολώνοντας τα νερά... Ενας από τους λόγους που πιστεύω στο Κόμμα, την ιδεολογία του, στους αγώνες του, είναι επειδή πολιτικά στέκεται με επιστημονική νηφαλιότητα δίπλα στο λαό, λέγοντάς του μόνο την αλήθεια, αποκαλύπτοντάς του το πραγματικό περιεχόμενο της ζωής, δίνοντας μορφή στους αγώνες του, με την επίγνωση ότι παρά τις όποιες άμεσες δυσκολίες, οι λαοί έλκονται αργά ή γρήγορα από τα ποιο ζωντανά, τα ποιο γόνιμα, τα ποιο ωραία στοιχεία της ζωής... Γιατί τελικά, μόνο με τη γνησιότητα της μάχιμης, ιστορικά χρήσιμης αλήθειας, μπορεί να ενεργοποιήσει ο λαός όλες τις δυνάμεις του... Ας πάρει λοιπόν ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί, ανάλογα με τις δυνατότητές του στο κάθε μετερίζι, σε όλα τα μέτωπα... Και προς το παρόν, καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη...». 

Παντελής Θαλασσινός
Τραγουδοποιός
«Το μόνο κόμμα που θα συνεχίσει αγόγγυστα την πάλη για την αποτροπή της νέας λαίλαπας θα είναι το ΚΚΕ. Το χει αποδείξει η ζωή. Γιατί η επομένη των εκλογών είναι εξίσου μια σκληρή μέρα. Τι θα γίνει με τους ήδη άνεργους; Τι θα γίνει με τις συντάξεις και τους μισθούς πείνας, με τις παροχές, με τα Δημόσια ταμεία; Με το να λένε όχι άλλα μέτρα σημαίνει ότι αυτά που υπάρχουν, έχουν καλώς; Ποιος θα αντισταθεί; Αν αποδυναμωθεί το ΚΚΕ, είναι σαν να αποδυναμώνεσαι ο ίδιος, γιατί ποιος θα τρέξει, ποιος θα φωνάξει, ποιος θα αντισταθεί για σένα; Οταν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα, θα είναι απασχολημένα, με την εξουσία; Ηδη από το "όχι στα μέτρα", συζητούν για επαναδιαπραγμάτευση. Γι' αυτό μην ακούτε τις φάλτσες φωνές τους. Μη ρίχνετε άλλο νερό στο κρασί σας, έχει γίνει ήδη νερό! Ισχυρό ΚΚΕ. Αυτό είναι το κέρδος μας». 

Γιώργος Σαρρής
Τραγουδοποιός
«Οι μεγάλες κρίσεις εκτός από μαυρίλα, γεννάνε ξανά και μεγάλα όνειρα και προσδοκίες. Για μένα, σε μια τέτοια στιγμή που ο χρόνος επιταχύνεται και τα άλλοτε μακρινά μοιάζουν πιο κοντινά από ποτέ, το να παραιτείται ειδικά ένας καλλιτέχνης από τα σπουδαία οράματα και το στόχο της αλλαγής του κόσμου δεν πονάει απλά, αλλά μου φαίνεται κάτι εντελώς ακατανόητο και τρελό. Προσωπικά δεν ψηφίζω ΚΚΕ επειδή απλά είναι το κόμμα των αγώνων και των θυσιών, αλλά γιατί είναι το κόμμα που τόλμησε να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για τη μεγάλη ελπίδα της πραγματικής ανατροπής και της νίκης του λαού με τη λαϊκή εργατική εξουσία. Ψηφίζω ΚΚΕ και στέκομαι στο πλάι των μελών του στους καθημερινούς αγώνες γιατί με έκαναν να πιστέψω πως μπορούμε. Και μάλιστα, πως μπορούμε όχι στη δευτέρα παρουσία όπως χυδαία λένε όλοι οι άλλοι σε ένα περίεργο πυρ ομαδόν εναντίον του ΚΚΕ, αλλά σύντομα αν το πιστέψουμε και αποφασίσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα που δεν είναι άλλα από την έντονη και μαζική ενεργοποίηση στα συνδικάτα και τις συλλογικότητες. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί βαρέθηκα να βουλιάζω στο βάλτο του εφικτού και πιο πολύ βαρέθηκα να δέχομαι, παριστάνοντας μάλιστα τον Αριστερό ή τον τρελό, ότι η μόνη λύση είναι η διαχείριση και η σωτηρία ενός συστήματος που πρέπει να είναι κανείς θεόστραβος για να μη βλέπει πως καταρρέει σκορπώντας εξαθλίωση ή και θάνατο γύρω. Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί με έκανε ξανά να δω στο χάρτη του αύριο του δικού μας και των παιδιών μας αυτές τις υπέροχες "χώρες" που οι άλλοι έχουν καταλήξει στο "λογικό" συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν». 

Ελένη Γερασιμίδου
Ηθοποιός
Να ψηφίσουμε στις 17 Ιούνη ΚΚΕ, για στήριξη της μόνης δύναμης για λαϊκή αντεπίθεση στα δεινά που επιπροσθέτως μας ετοιμάζουν. Να μη δώσουμε καμιά σημασία στα νέα διλήμματα που μας εξαπατούν με ψεύτικες υποσχέσεις, που τάζουν λαγούς με πετραχήλια και «αναπτύξεις» σε βάρος του λαού μας και προς όφελος των αφεντικών, της ΕΕ και του καπιταλισμού γενικότερα. Σε πείσμα των στατιστικών, της κοροϊδίας των παραπλανητικών ειδήσεων και εντέλει του μοναδικού στόχου, που είναι ο άκρατος αντικομμουνισμός και εκφράζεται με μεγαλύτερη μανία από τα αυτοαποκαλούμενα «αριστερά» κόμματα. 

Μπέτυ Βαλάση
Ηθοποιός
Περισσότερο από ποτέ πρέπει το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο από αυτές τις εκλογές. Γιατί μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί ο λαός μας να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της ΕΕ που ετοιμάζει πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού. 

Κώστας Ρόθος
Γλύπτης Καθηγητής ΤΕΙ
«Με την ψήφο μου στο ΚΚΕ ελαχιστοποιώ τη δυνατότητα των διαφόρων πολιτικών να εφαρμόσουν τη «σοσιαλδημοκρατία» τους, τη «φιλελευθεροποίηση», την «αριστερή» τους πολιτική. Πολιτική που αναπαράγει και συντηρεί το καπιταλιστικό σύστημα. Θέλω να σταθώ απέναντι σε αυτούς που υπηρετούν την κοινωνία την ταξική. Θέλω να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων της εργατικής τάξης, προβλημάτων που θα λυθούν οριστικά με τη λαϊκή κυριαρχία».

Δημήτρης Κατσιμάνης
Ηθοποιός
«Ας ακυρώσουμε τα σχέδια του κατεστημένου. Μόνο το ΚΚΕ είναι ειλικρινές, λέει την αλήθεια. Είναι η φωνή της ευαισθησίας. Γι' αυτό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δε θα πέσουμε θύματα της υποκρισίας και των υποσχέσεων. Μόνο το ΚΚΕ είναι εκφραστής του ελληνικού λαού. Μόνο το ΚΚΕ στηρίζει την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Είναι το κόμμα των αγώνων. Εχει ευαισθησία, αγωνιστικότητα και προοπτική. Γι' αυτό εμείς οι καλλιτέχνες ψηφίζουμε το ΚΚΕ το οποίο είναι η μόνη ελπίδα. Είναι το φως που δε σβήνει μέσα στο σκοτάδι των μνημονίων που μας κυκλώνει. Αυτές τις δύσκολες στιγμές ας αποφασίσουμε ΚΚΕ. Αυτά που προτείνει είναι τα μόνα εφικτά και υπεύθυνα. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ εγγυάται και διασφαλίζει το μέλλον μας. Το ΚΚΕ δίνει τη λύση στην αγωνία του ανέργου, του εργάτη, του συνταξιούχου και κάθε εργαζόμενου».

Ερωφίλη
Τραγουδίστρια
«Ανεξάρτητα με την ιδεολογική τοποθέτηση του καθένα, τα προβλήματα οξύνονται, η κατάσταση χειροτερεύει, η ανεργία αυξάνεται και η επομένη των εκλογών είναι πολύ κοντά... Η σκληρή πραγματικότητα δε θα αλλάξει, γι' αυτό τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να έχουμε ένα ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ, για να παλέψει, να υπερασπιστεί, να ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Με αυτοσυνείδηση και υπευθυνότητα δυναμώνουμε το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται το δίκιο των εργαζομένων. Το μόνο κόμμα που δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια».

Λίλα Καφαντάρη
Ηθοποιός, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην περιφέρεια των Κυκλάδων

«Την επομένη των εκλογών θα αρχίσει νέος κύκλος δεινών για το λαό.
Το καπιταλιστικό σύστημα σαπισμένο και ανθρωποφάγο όσο ποτέ, θα επιδιώξει να ολοκληρώσει με τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα την πορεία προς την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Δεν έχει άλλο τρόπο να βγει απ' τη βαθιά του κρίση, αλλά και να ετοιμαστεί για την επόμενη φάση της ανάκαμψης, έχοντας δημιουργήσει ήδη έναν στρατό φτηνής εργασίας, για να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Ομίλων στην παγκόσμια αρένα της καπιταλιστικής οικονομίας.
Ζούμε έναν οικονομικό πόλεμο χωρίς έλεος, έχοντας ήδη από καιρό στρωθεί το χαλί και για στρατιωτικό.
Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ επιτίθεται στην ΕΡΓΑΣΙΑ με λύσσα.
Τα μνημόνια επιταχύνουν, λόγω κρίσης, τα μέτρα που είχαν αποφασίσει πριν 20 χρόνια στη συνθήκη του Μάαστριχτ, ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.
Οι αντιμνημονιακές κορόνες των κομμάτων που για μια φορά ακόμα προσπαθούν να παγιδέψουν την ψήφο του λαού, κάνουν συνεχώς ελιγμούς για να κρύψουν ποιας τάξης τα συμφέροντα υπερασπίζονται.
Οι καπιταλιστές είναι πάνοπλοι και οργανωμένοι όσο ποτέ.
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι η πολιτική τους και στρατιωτική τους οργάνωση και οι κυβερνήσεις τους το μέσον για να υλοποιούν τις αποφάσεις τους.
Αρα αυτονόητα όσα κόμματα ορκίζονται στην ΕΕ, ορκίζονται πίστη και στα συμφέροντα των Επιχειρηματικών Ομίλων. Επομένως, είναι εχθροί της Εργατικής Τάξης.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι ο μοναδικός πολιτικός σύμμαχος του λαού, έχοντας αποδείξει στην πολύχρονη πορεία του με τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων κομμουνιστών πόσο αποφασισμένο είναι να μην κάνει πίσω.
Δεν είναι τυχαίος ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ όπως και η συσκότιση της δράσης του ΠΑΜΕ. Δεν είναι τυχαία η κατασυκοφάντηση της κοσμοθεωρίας που όταν εφαρμόστηκε έδωσε για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα ώθηση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή η κοινωνία που ονειρευόμαστε, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Το ΚΚΕ βασίζεται στον Μαρξισμό - Λενινισμό, και επιστημονικά μελετάει το πριν, το τώρα και το αύριο, όχι μόνο για να εξηγήσουμε την πραγματικότητα, αλλά για να την αλλάξουμε.
Το ΠΑΜΕ είναι η οργάνωση του λαού, απέναντι στην οργάνωση της εξουσίας των Μονοπωλίων.
Η δύναμή μας είναι το Κόμμα μας και η ταξική μας οργάνωση το ΠΑΜΕ.
Στις 17 Ιουνίου ενισχύουμε το ΚΚΕ στην κάλπη και στις 18 Ιουνίου κάνουμε πιο μαζικό τον αγώνα μας μέσα απ' τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία μας, τις γειτονιές μας ώστε με την εμπειρία αυτών των αγώνων να πιστέψουμε στο μέγεθος της δύναμής μας και να διεκδικήσουμε αυτό που για μας είναι μονόδρομος. Την δική μας εξουσία». 

1 σχόλιο:

Scorpion49 είπε...

Ένα σύντομο σχόλιο για όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους της τέχνης που συμπαρίστανται στον αγώνα του ΚΚΕ, που παλεύουν μαζί του για ένα καλύτερο αύριο.
Θέλει τόλμη να εκφράζεις ανοιχτά στην κοινωνία ότι συμφωνείς με τις θέσεις του ΚΚΕ, ακόμη και αν έχεις κάποιες ενστάσεις, πόσο μάλλον ότι ψηφίζεις το εν λόγω κόμμα. Είναι άνθρωποι με ήθος, και εκτός των άλλων, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις φίλε Οικοδόμε στην ανάρτηση σου είναι «καλλιτέχνες που αντιστέκονται στο lifestyle».

Τους ευχαριστούμε για τη στάση τους, μας οδηγεί σε σωστό δρόμο.