Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σιγά, η πατρίδα κοιμάται



Τελειώνοντας αυτός ο επεισοδιακός Ιούνης βρίσκει τη χώρα σε κατατονία, 2 βδομάδες μετά τις εκλογές όπου η Ελλάδα απέκτησε επιτέλους κυβέρνηση υπεύθυνη και καθωσπρέπει.

Υπουργοί και πρωθυπουργοί αρρωσταίνουνε ή παριστάνουνε τους άρρωστους, διορίζονται καινούργιοι στεφανωμένοι από αγιογραφίες αυλικών, τη στιγμή που θα έπρεπε να κάθονται στο σκαμνί για τελεσθέντα εγκλήματα εναντίον της πατρίδας, ο γεροξεκούτης με το ανοιακό βλέμμα εκπροσωπεί τη χώρα στη Σύνοδο των Κορυφαίων (αφεντικών και δούλων) της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός από το κρεβάτι στέλνει επιστολή δουλοπρέπειας στην μαντάμ του Ευρωπαϊκού Οίκου, χειρότερη κι απ’ του Τζήμερου, οι βουλευτές φορώντας τα καλά τους ορκίζονται με όλες τις τιμές και σκυλοφαγώνονται ποιος θα κάτσει μπροστά ή πίσω στα έδρανα, την ίδια στιγμή που άνθρωποι πέφτουν απ’ την Ακρόπολη, απ’ τα μπαλκόνια ή φυτεύουνε σφαίρες στο κεφάλι τους. Την  ίδια στιγμή που ληστές και φονιάδες εκτελούνε εν ψυχρώ ανθρώπους μέσα τα σπίτια τους μέρα μεσημέρι. Την ίδια στιγμή που γέροντες και ετοιμοθάνατοι διανύουν χιλιόμετρα κάθε μέρα μες το λιοπύρι για να προμηθευτούν ένα φάρμακο για τη θεραπεία τους, το οποίο θα πληρώσουν απ’ την τσέπη τους με όλη τους τη σύνταξη.

Ο κόσμος που στην πλειοψηφία του ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στα όρια της κατάθλιψης, απογοητευμένος παραιτημένος, με το ζόρι σηκώνεται απ’ το κρεβάτι όπου κοιτάζει αφηρημένα το ταβάνι, και οι Τούρκοι να εισβάλλουνε ζήτημα είναι αν θα σηκωθεί όρθιος. Με τα Λαντόζ τη βγάζει.
Ιδανική εποχή για να ξεκάνουν τη χώρα μες στο κατακαλόκαιρο.
Χαμπάρι δε θα πάρουμε.

Πολλοί από μας που είχαμε πιστέψει πως η αλλαγή στην πατρίδα και στις ζωές μας θα έρθει με ένα φακελάκι που θα ρίξουμε μια Κυριακή στην κάλπη, τριγυρνούμε σαν τα ζόμπι σε μια χώρα που βράζει (απ’ τη ζέστη και όχι μόνο).
Κάπου μέσα μας ελπίζουμε πως δε χάθηκαν όλα, περιμένουμε τις επόμενες εκλογές για να δούμε λίγο φως.

Στο μεταξύ προφεσόροι, χαρτογιακάδες, τραπεζίτες, κατσαπλιάδες, παριδοκάπηλοι σωτήρες, όμορφα και τακτικά έχουν στρωθεί στο τραπέζι και έχουν αρπάξει τα μαχαιροπήρουνα.
Βιάζονται να χορτάσουν τη βουλιμία τους, είναι ικανοί να φάνε το φαγητό ακόμα και ωμό,
σε τούτο το τελευταίο γεύμα...

7 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρεται πολύ σωστά στην κινηματική νηνεμία (την τελείως αναντίστοιχη του βάθους της επίθεσης του κεφαλαίου).

Σε ένα σημείο όμως θεωρώ ότι χάνεται ο συντάκτης του κειμένου, γεγονός που αποτρέπει την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.

Το σημείο στο οποίο αναφέρομαι είναι εκεί που χρεώνει αυτή την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους του!

Λες και δεν ξέρουμε τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, λες και δεν έχουμε δει την πορεία ανέλιξης του στα αστικά σαλόνια, λες και δεν υπάρχουν ένα σωρό επιχειρήματα για να του γίνει σφοδρή κριτική.

Δεν έχουν τίποτα να κερδίσοουν οι κομμουνιστικές επαναστατικές δυνάμεις αν συνεχίσουν στο ίδιο ρηχό μοτίβο "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ". Το κυρίαρχο είναι να υπάρξει αντιπρόταση στην πράξη από τις ταξικές δυνάμεις.

Αυτά σαν πρόχειρες παρατηρήσεις πάνω στο κείμενο

Scorpion49 είπε...

Βιάζεστε βρε παιδιά να βγάλετε συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα της νέας τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας. Δώστε ένα περιθώριο 100 ημερών ως είθισται, και σύντομα θα φανούν οι αγαθοεργίες της συγκυβέρνησης. Βιάζεστε, πολύ βιάζεστε…..
Θα υπάρξουν σύντομα καλά νέα, π.χ. στην επόμενη σύνοδο των Βρυξελών ο Αντωνάκης θα πατήσει πόδι, και θα απαιτήσει την άμεση αλλαγή των όρων του «κολομπαρίζοντος μνημονίου» (αυτά τα λόγια του τα έγραψε η Ντόρα. Ντροπή σου Αντωνάκη, πιπέρι στο στόμα, δεν το συνηθίζεις).
Άντε βρε Αντωνάκη, καλή ανάρρωση και γρήγορα πίσω στο θεάρεστο έργο σου, ο λαός ανυπομονεί, δηλαδή πώς να το πω, η απουσία σου προκαλεί ανασφάλεια στο λαό, δεν αντέχει άλλο μακριά σου. Γύρνα γρήγορα κοντά του!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα,


Η πατριδα κοιματε εδω και χρονια και για να μην ξυπνησει πετανε στο δωματιο υπνοτικο!

Αυτο νομιζω για την Ελλαδα μας και τον Λαο της...

Ισως πρεπει να βαρεσουμε πορτα την πορτα μεχρι να την "ξηλωσουμε" για να "ξυπνησει" ο Ελληνας...

Καλο αγωνα!

Οικοδόμος είπε...

@Χρήστος Γ.:
Καλημέρα.
Δεν νομίζω πως ο συγγραφέας "χρεώνει αυτή την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους του" μόνο. Χωρίς να μπορώ και να θέλω να επιχειρηματολογήσω εκ μέρους του, η δική μου εντύπωση είναι πως η "χρέωση" αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που δεν αναλαμβάνει ευθύνες ο ίδιος, παρά μόνο εμπιστεύεται τους "σωτήρες".
Γράφει: "Ο κόσμος που στην πλειοψηφία του ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ..."

Κατά τα άλλα συμφωνώ πως πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη και αυτό που λες κι εσύ "αντιπρόταση στην πράξη από τις ταξικές δυνάμεις" για να σπάσει αυτή η αφασία, σε κατεύθυνση επαναστατική και όχι συντηρητική-φασιστική. Το έδαφος έγινε ακόμη πιο άγονο, μα πιστεύω πως κάποιοι σπόροι ελπίδας θα ξεφυτρώσουν.

Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλημέρα.
Από το φθινόπωρο θα φανεί καλύτερα η "αποτελεσματικότητα" της κυβέρνησής μας. Τα μέτρα του Ιούνη αναβλήθηκαν για Σεπτέμβρη...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@csk876:
Καλημέρα.
Δεν έχεις άδικο. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον τρόπο.
Καλή δύναμη!

Ανατολή είπε...

Αγαπητέ Οικοδόμε,
ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.
Χρήστο Γ, είμαι "ο συντάκτης του κειμένου" και φαντάζομαι για να μου απαντήσεις έτσι δεν θα είχες όλον σου τον περίγυρο να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκεται στην ψυχολογική κατάσταση που περιέγραψα παραπάνω.
Φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι που θα ψήφισαν το κόμμα σου θα έχουν πάθει κάποια ανάλογη ψυχολογική κατάσταση φρίκης (από τα ποσοστά, όχι από το χάσιμο της εξουσίας).
Το θέμα είναι ότι εμένα προσωπικώς ουδόλως με ενδιαφέρει η επιβίωση των κομμάτων, των παρατάξεων κλπ.
Με ενδιαφέρει η σωτηρία των ανθρώπων αυτής της χώρας και της πατρίδας.
Αυτά περί ταξικών, κομμουνιστικών, επαναστατικών και συνειδητοποιημένων λύσεων, με αφήνουν παγερά αδιάφορη.
Μην αναρωτιέστε γιατί δεν ψήφισα ούτε τον ένα σας, ούτε τον άλλον σας.
Δε με έπεισε κανείς σας.
Αν είναι δυνατόν, μη μου το χρεώσετε, ξανά.
Ας "βγάλετε μια φορά τα συμπεράσματά" σας κι εσείς.