Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Αριστερά» ασπόνδυλα


Πολλαπλασιάστηκαν τελευταία τα «αριστερά» σούργελα, μεταξύ των οποίων και κάποιοι «μορφωμένοι» της μπλογκο-γειτονιάς μας,  «αγράμματα» στην ουσία ανθρωπάκια, που δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται. Το σύστημα τους ξερνάει στην μπάντα, τους ποδοπατά, τους προσπερνά, και αυτοί οι ηλίθιοι κατηγορούν, βρίζουν, χτυπούν με λύσσα… το ΚΚΕ!

Τους συναντώ –χωρίς να τους γνωρίζω προσωπικά- σχεδόν καθημερινά, στο μετρό, ή στο λεωφορείο, στη διαδρομή για τη δουλειά. Ανάμεσα σε τόσο κόσμο, κανείς άλλος δεν κλαίγεται όπως αυτοί. Σου λένε «δεν πάει άλλο», παραπονιούνται ότι δεν μπορούν πια να ζήσουν στην Ελλάδα, τους φταίνε οι πολιτικοί και  το κράτος.

Στο ταμείο της πολυεθνικής αλυσίδας τσακώνονται με την υπάλληλο για την ακρίβεια, βρίζουν τις εταιρείες και τους πολιτικούς που τις «έφεραν» στην χώρα. Υποστηρίζουν τα  ελληνικά προϊόντα αλλά… δεν τα αγοράζουν γιατί είναι πιο ακριβά.

Στην ΔΕΗ στριμώχτηκαν απ’ τους πρώτους στις ουρές για να πληρώσουν τα χαράτσια. Έβριζαν πάλι το κράτος γιατί δεν έχει οργάνωση, τους έφταιγαν οι υπάλληλοι που καθυστερούσαν να τους εξυπηρετήσουν, ειρωνεύονταν αυτούς από την επιτροπή  που τους έλεγαν να μην πληρώσουν.

Στη δουλειά, κοιτούν τους συναδέλφους  με μισό μάτι. Αποφεύγουν πάντα τις «φασαρίες» και τις «κακοτοπιές». Οι ίδιοι δεν απεργούν ποτέ, δεν στενοχωρούν τον προϊστάμενο που με τη σειρά του θα πει μια καλή κουβέντα όταν χρειαστεί στο αφεντικό. Περιμένουν να βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά. Τρέχουν      πρώτοι όμως να επωφεληθούν από τον  αγώνα των «άλλων» συναδέλφων τους.

Κατηγορούν χωρίς δισταγμό τους εργάτες άλλων κλάδων όταν απεργούν, γιατί κλείνουν τους δρόμους, στενάζει η αγορά, κλείνουν οι επιχειρήσεις  και  αργούν  οι ίδιοι να επιστρέψουν στο σπίτι. Με την ίδια ευκολία, βρίζουν τους ναυτεργάτες γιατί κλείνουν τα λιμάνια και διώχνουν τους τουρίστες. Και γιατί δεν μπορούν οι ίδιοι να πεταχτούν μέχρι το νησί για το τριήμερο.

Είναι αυτοί που δεν ξέρουν κατά που πέφτει ο Ασπρόπυργος. Που δεν έγραψαν ποτέ στο μπλογκ τους, ούτε λέξη, για τον ηρωικό αγώνα κάποιων εργατών εκεί, σ’ ένα εργοστάσιο που λέγεται –αν έχουν ακουστά- «Ελληνική Χαλυβουργία». Ξύπνησαν  όμως, στην πρώτη προβοκάτσια εναντίον των εργατών, κι έσταξαν το δηλητήριό τους για τους κομμουνιστές που «ενώ άλλα μας λένε, υποδέχτηκαν τους Χρυσαυγίτες και τους έμπασαν στο εργοστάσιο».

Άνθρωποι μίζεροι, βυθισμένοι στις  ανασφάλειές τους, νέοι σε ηλικία αλλά γεμάτοι από «γεροντίστικες» κακίες. Δεν ξέρω αν ποτέ χάρηκαν πραγματικά για κάτι στη ζωή τους. Αμφιβάλω αν είπαν ποτέ καλή κουβέντα σε κάποιον, χωρίς να σκέφτονται το δικό τους συμφέρον, χωρίς να προσδοκούν να τον εκμεταλλευτούν, να προσπαθήσουν μέσα απ’ αυτόν να καλύψουν  το δικό τους τεράστιο κενό.

Πάντα ένιωθαν μειονεκτικά απέναντι στους κομμουνιστές. Γιατί αυτοί, είχαν ξεκαθαρίσει από νωρίς τι ζητούν απ’ τη ζωή. Ζηλεύουν αυτούς που μπορούν να σκέφτονται, να αναλύουν, να σχεδιάζουν. Αυτούς που ακολουθούν μια σταθερή πορεία στα πιστεύω τους. Γιατί αν και πολύ θα το ήθελαν, ποτέ δεν θα τους φτάσουν. Μισούν στην ουσία αυτούς που αντιστέκονται με συνέπεια και δεν σκύβουν μοιρολατρικά το κεφάλι.

Συνηθισμένοι οι ίδιοι μια ζωή να βρίσκονται πολιτικά όπου μπορούν να «τη βολέψουν». Μαθημένοι να ακολουθούν γλείφοντας  τους πολιτικούς που τους έταζαν ρουσφετάκια ή ψεύτικες υποσχέσεις. Και όταν αυτοί τους εξαπατούσαν, απογοητευμένοι  έβρισκαν άλλους για να εμπιστευτούν τις ελπίδες τους. Σωτήρες για να τους σώσουν.

Όταν άρχισαν να νιώθουν για τα καλά στο πετσί τους αυτά που -αυτοί που βρίζουν- τους προειδοποιούσαν από παλιότερα πως θα συμβούν. Όταν μειώθηκε ο μισθός τους και τα χαράτσια έφταναν στο σπίτι το ένα πίσω από το άλλο. Όταν έφτασαν σε σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε για τις βασικές  ανάγκες τους, τότε ξαφνικά ανακάλυψαν πως οι πολιτικοί τους εξαπάτησαν. Πως γέμισε η Βουλή από «προδότες», «λαμόγια» και «ðοσίλογους». Και τότε βγήκαν στους δρόμους, στις πλατείες, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλο κόσμο, και τους βομβάρδιζαν με μούντζες και μπινελίκια αγανάχτησης.

Αν έπιανες κουβέντα μαζί τους, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα, ταράζονταν, σε κοίταζαν με κακία, στο ξέκοβαν πως αυτοί είναι «ανεξάρτητοι» και μακριά από «όλα» τα κόμματα. Κουβεντιάζοντας όμως μαζί τους έβλεπες πως δεν μπορούσαν να κρυφτούν για πολύ. Ο πόνος τους ήταν το ΚΚΕ! Όταν τα επιχειρήματα τους στρίμωχναν, τότε μας έλεγαν… «τι να μας πείτε κι εσείς οι κομμουνιστές, που στηρίζετε το σάπιο σύστημα»!

Κάποιοι από αυτούς επικαλούνται συνεχώς ένα  «ένδοξο», προγονικό,  αγωνιστικό, «κομμουνιστικό» παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως το διαχωρίζουν πονηρά από το κακό ΚΚΕ. Θα προτιμούσαν να μην υπήρχε. Τώρα πρόσθεσαν και την δική τους… αντίσταση, σ’ αυτήν των παππούδων τους. Κατέβηκαν μια δυο φορές στο Σύνταγμα και δάκρυσαν λίγο τα μάτια τους απ’ τα χημικά. Αν κιόλας έφαγαν και καμιά ροπαλιά στην πλάτη μπορούν με περηφάνια να το διηγούνται στα παιδιά τους στο μέλλον. Όπως θα διηγούνται και την χωρίς επιτυχία… έφοδό τους στη Βουλή,  τότε που ο γνωστός «νταβατζής» του συστήματος,  το ΠΑΜΕ, τους απέτρεψε από το να την… καταλάβουν.

Τον τελευταίο καιρό αυτά τα περιπλανώμενα ανθρωπάκια βρήκαν στέγη στον «νέο αριστερό πόλο». Ανακάλυψαν τους νέους  σωτήρες τους, που κι αυτοί με τη σειρά τους δεν τσιγγουνεύτηκαν τις υποσχέσεις. Όταν τους έλεγες πως κάτω από την ίδια στέγη βρέθηκαν τόσοι διεφθαρμένοι πολιτικοί του «κατεστημένου» που μόλις πριν κατηγορούσαν.  Όταν τους έδειχνες τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες που τώρα που μυρίστηκαν νέες καρέκλες, εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και  έσπευσαν κάτω από την νέα στέγη για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, αυτοί σου έλεγαν «έλα μωρέ και τι έγινε, εμείς τους θέλουμε όλους μαζί μας»!

Επειδή όμως τα καταλάβαιναν πολύ καλά όλα αυτά, αναζητούσαν εναγωνίως ένα άλλοθι, ακόμα πιο «αριστερό», για κα καλύψουν τα πολιτικά ανομήματά τους. Και τους το πρόσφερε η νέα ηγεσία τους. Έτσι, με διάφορα «επιχειρήματα» ζητούσαν «συνεργασία» και με το ΚΚΕ που μέχρι να αρνηθεί ήταν «καλό» κόμμα. Και αφού δεν τους βγήκαν τα σχέδια, ξεκίνησαν έναν βρώμικο, χυδαίο, έναν λυσσαλέο πόλεμο εναντίον των κομμουνιστών, που κορυφώνεται στις μέρες μας. Αυτά τα ανθρωπάκια που  παρακαλούσαν για «συνεργασία» σήμερα καταλογίζουν στο ΚΚΕ πως παρέδωσε την εξουσία  στη Δεξιά! Δεν χόρτασαν οι βουλιμικοί  από τη μείωση του ποσοστού του σχεδόν στο μισό. Το ήθελαν όλο!

Οι ίδιοι, κρυφογελώντας χειροκροτούσαν το φίδι που δάγκωσε την Κανέλλη, χαζολογούσαν πως «καλά της έκανε αλλά… έπρεπε να τις ρίξει κι άλλες». Αυτοϊκανοποιούνταν με μανία βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο στο γιουτιουμπ, πασχίζοντας να υποτάξουν την  ακόρεστη ηδονή τους.

Σε λίγο, αν δεν αντιδράσουν και οι ίδιοι,  δεν θα έχουμε να φάμε αλλά  κάποιοι,  ακόμα πιο κρετίνοι από αυτούς, προσεύχονται (δεν είναι σχήμα λόγου!) να καταργηθεί  το ΚΚΕ ως εμπόδιο στο δρόμο για μια «αριστερή» διακυβέρνηση...  Να καταργηθεί το μόνο κόμμα που ποτέ δεν τους έταξε, που ποτέ δεν τους κορόιδεψε, που δεν τους πρόδωσε ποτέ! Γι' αυτό το χτυπούν, τα «αριστερά» ασπόνδυλα.

Γιατί το ΚΚΕ δεν ζήτησε ποτέ και δεν έχει ανάγκη από  ψηφοφόρους-πελάτες. Το ΚΚΕ θέλει δίπλα του ανθρώπους που να μπορούν πάνω απ’ όλα να σκέφτονται και να κρίνουν. Αποφασισμένους να αναλάβουν ευθύνες, να τραβάνε μπροστά, να παλεύουν με το βλέμμα  κόντρα στον ήλιο.  Σε ποιους να τα πεις όμως αυτά; Σ’ αυτούς που τζόγαραν τις ελπίδες της ζωής τους σε μια εκλογική αναμέτρηση και νιώθουν πως δεν θα ρεφάρουν ποτέ; Άρχισαν κιόλας τη γκρίνια για την επιλογή τους. Άρχισαν να μυρίζονται τι τους επιφυλάσσει για το μέλλον ο νέος σωτήρας τους. Όμως αυτοί δεν ξεκολλούν από τον… εχθρό τους.

Ακόμα κι αν μπορούσαν να εξαφανίσουν το ΚΚΕ, οι ολίγιστοι, θα εφεύρισκαν κάτι άλλο στη θέση του, για να ξεσπούν τη βλακεία τους. Για να κρύβουν το έλλειμμα φαιάς ουσίας που τους κάνει ξεχωριστούς. Για να κρύβουν την ανεπάρκειά τους που είναι ευάλωτη  στο φασισμό!

Ο χαμένος, όταν βλέπει ότι τα χάνει όλα τυλίγεται εύκολα απ’ την απελπισία, νιώθει να πνίγεται και αντιδρά σπασμωδικά. Όταν η απελπισία γίνεται χαρμάνι με την βλακεία, τότε το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο. Θολώνει το μυαλό (έστω, αυτό το λίγο που υπάρχει), προσβάλλονται οι αισθήσεις, αλλοιώνονται τα συναισθήματα, αναβλύζει μόνο μίσος. Οδηγεί κάποιους κατευθείαν στην αγκαλιά του φασισμού, ακόμα κι αν στην κάλπη  έριξαν «αριστερό» ψηφοδέλτιο.

Προτιμώ όμως να έχω απέναντί μου τους γνήσιους φασίστες. Που φορούν διακριτικά. Αυτούς που  κρατάνε μαχαίρια και ρόπαλα. Ακόμα κι αν θα μοιάζουν ανίκητοι, τουλάχιστον θα βλέπω τα όπλα τους. Θα ξέρω με ποιον τρόπο να τους αντιμετωπίσω, και θα έχω πολλές  πιθανότητες για να τους νικήσω. Τα «αριστερά» ασπόνδυλα είναι εκτός συναγωνισμού...

Εξοργισμένος πολλές φορές, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι βλαμμένοι θα καταλάβουν κάποια στιγμή τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή τους. Αν θα μπορέσουν να δουν  την πραγματικότητα, γυμνή, χωρίς φτιασιδώματα από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Ή θα πρέπει να γευτούμε την απόλυτη καταστροφή για να  καταλάβουν  ποιος ήταν ο πραγματικός εχθρός τους. 

Εξοργίζομαι περισσότερο όταν αυτοί οι καμένοι εγκέφαλοι με κατηγορούν πως ακολουθώ ένα κόμμα-κάτι σαν αίρεση, με την προσήλωση των παλαιών χριστιανών μαρτύρων, προσβλέποντας σε μια επανάσταση που θα πραγματοποιηθεί στη… Δευτέρα παρουσία! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που έχουν διαρκώς το κεφάλι σκυμμένο, προσκυνώντας τον κάθε «αριστερό προφήτη», ακολουθώντας μοιρολατρικά μια πορεία ζωής μέσα στο σύστημα που βλέπουν, νιώθουν, γεύονται τη σαπίλα του, που σε λίγο θα προσβάλει και τις σάρκες τους.

Οι  «προοδευτικοί», οι «αριστεροί», αυτοί που βλέπουν «μπροστά», που δεν είναι «κολλημένοι» όπως οι κομμουνιστές. Αυτοί που μια ζωή φορτώνουν στο σβέρκο όλων μας τον κάθε καραμανλοπαπανδρεσημιτοσαμαροβενιζέλο. Και όταν πια, μ’ αυτούς, δεν μπορούν να κορέσουν το αλκολίκι τους, τότε προσκολλούνται  στο κάθε «αριστερό» υποκατάστατο. Δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς  «θα», χωρίς την πολιτική πρέζα τους.

Άει σιχτίρ πια… με τους σιχαμένους, στάζουν δηλητήριο όπου βρεθούν κι όπου σταθούν…

Είναι γελασμένοι όμως οι ηλίθιοι αν πιστεύουν πως θα ξεμπερδέψουν εύκολα με μας. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Εδώ θα είμαστε. Δυνατοί σήμερα, νικητές αύριο. Απ’ τον αγώνα των ανυπόταχτων στη μοίρα, απ’ τις μικρές νίκες στη διαδρομή, μέχρι την οριστική νίκη της εργατικής τάξης, θα ωφεληθούν κι αυτοί. Όπως γινόταν χρόνια τώρα, ακόμα κι αν ποτέ δεν το κατάλαβαν, ακόμα κι αν το κατάλαβαν και το βούλωσαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Μέχρι   και οι αναλφάβητοι, εξαθλιωμένοι μουζίκοι της Ρωσικής στέπας, κάποτε, κατάλαβαν το συμφέρον τους…

Αυτή είναι η «μοίρα» των κομμουνιστών. Ελάχιστοι αριθμητικά, με την αποκοτιά και τη «στενομυαλιά» τους τράβηξαν μπροστά και έστρεψαν τους δείκτες του ρολογιού της ιστορίας προς το μέλλον. Και τότε, οι πολλοί άργησαν να τους πιστέψουν. Και μέχρι να γίνει αυτό τους αμφισβήτησαν, τους ειρωνεύτηκαν, τους έβρισαν και τους πολέμησαν. Στο τέλος όμως νίκησαν.

ΥΓ. Κατέβαλα  μεγάλη προσπάθεια για να μην αποτυπωθούν με ακρίβεια στο κείμενο, τα συναισθήματα –κυρίως οργή και αηδία- που μου προκαλούν αυτοί στους οποίους αναφέρθηκα. 

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ευχαριστώ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΦΕ ΕΥΣΤΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΗΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ 277.176 -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χωρίς να θέλω να κρίνω εσένα, αναγνωρίζω ότι ίσως έχεις δίκιο (δεν έχω ανάλογες παραστάσεις), αλλά μονοδιάστατα μένεις γύρω από το ΚΚΕ.
Δεν κάνεις μία προσπάθεια να δεις την ψυχολογία των ατόμων/της μάζας που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ ή ΔΗΜΑΡ, να δεις αν μπορούν ή πόσο μπορούν να ξεφύγουν από την προπαγάνδα. Δεν αναρωτιέσαι γιατί τελικά πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί οι απογοητευμένοι κι όχι στη ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (καλά άσ΄την αυτή).
Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς εμφανίζονταν πιο αντισυστημικός (όλες εκείνες οι κατηγορίες ότι ευθύνεται για βία ή τα κοινωνικά κινήματα που αγκάλιασε); Μήπως επειδή σε κάθε γειτονιά -λαϊκίστικα- ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε δράσεις αλληλεγγύης; Μήπως επειδή ο λαός (δεδομένης της αντικομμουνιστικής επίθεσης) δεν πείστηκε για τις μαρξιστικές θέσεις κι είδε πέρα από τις προβοκάτσιες τη σοσιαλδημοκρατική αριστερή οπτική του ΣΥΡΙΖΑ;

Αντωνης είπε...

Επειδή και οι κομμουνιστές είναι άνθρωποι, κι έχουν συκώτια και στομάχια, κι επειδή τα πρώτα έχουν μαυρίσει και τα δεύτερα τρυπήσει, αυτό το κείμενο ήταν ψυχικά αναγκαίο για όλους μας. Γιατί δεν προλαβαίνουμε πια να καταπιούμε την αηδία που νιώθουμε και θα πνιγούμε αν δεν την εκφράσουμε.

Και φυσικά αναδημοσιεύτηκε.

Dina Vitzileou είπε...

Κάθε τόσο έψαχνα την υπογραφή να δω αν το έχεις γράψει εσύ αυτό το κείμενο..
Δεν λέω, πιθανόν να είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου, αλλά τόσο "τσουβάλιασμα", τόση εμπάθεια, τόσο μένος.. αδυνατώ να σε καταλάβω..
Καλό βράδυ!

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος:
Καλησπέρα φίλε.
Παρακαλώ.

Οικοδόμος είπε...

@ΚΑΤΕΡΙΝΑ:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ. Άκουσα και διάβασα πολλά "απίστευτα" αυτές τις μέρες. Δεν μπορούσα να μην πάρω θέση.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ο δείμος του πολίτη:
Καλησπέρα και καλώς όρισες.
Να σου διευκρινίσω αρχικά πως από τη στιγμή που εκτίθεμαι δημόσια, έχεις κάθε δικαίωμα να με κρίνεις.

Έχεις δίκιο πάντως, στο κείμενο επικεντρώνω σε συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων και όχι σε όλους όσους ψήφισαν αριστερά. Ο λόγος είναι νομίζω προφανής. Οι ψυχαναλυτές κοστίζουν...

Στα ουσιαστικά ερωτήματά σου, μπορώ να απαντήσω σε μεγάλο βαθμό, παραπέμποντάς σε στις ετικέτες του μπλογκ "ΚΚΕ" και "ΑΡΙΣΤΕΡΑ". Έχω αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις μου γι' αυτά τα ζητήματα. Δεν υπεκφεύγω, απλά δεν είμαι σε "θέση" αυτές τις ώρες να να τα ξαναγράφω.

Διαφωνώ μαζί σου στο παρακάτω:

"Μήπως επειδή σε κάθε γειτονιά -λαϊκίστικα- ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε δράσεις αλληλεγγύης;"
Το ΚΚΕ ανέπτυξε πολύ μεγάλη δραστηριότητα -έστω με προβλήματα- σ' αυτόν τον τομέα. Δεν θεωρώ όμως τη δράση των "λαϊκών επιτροπών" λαϊκίστικη, αλλά ουσιαστική σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Συμφωνώ όμως σ' αυτό:

"Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς εμφανίζονταν πιο αντισυστημικός (όλες εκείνες οι κατηγορίες ότι ευθύνεται για βία ή τα κοινωνικά κινήματα που αγκάλιασε);"
Σαφέστατα συνέβη αυτό. Ειδικά τα ΜΜΕ, διεθνή και εγχώρια...έδωσαν τα ρέστα τους για να το πετύχουν.

Είναι προφανέστατο πως οι θέσεις του ΚΚΕ δεν έπεισαν. Εγώ θα έλεγα πως αποδοκιμάστηκαν κιόλας. Δεν ευθύνεται όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό το κόμμα γι' αυτό. Οι συνθήκες που έδωσε τη μάχη του ήταν πρωτόγνωρες, ακόμα και για ένα τόσο έμπειρο κόμμα όπως το ΚΚΕ. Αντιμετωπίστηκε περίπου σαν κόμμα εξωγήινων.

Ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Καλή δύναμη!

A.F.Marx είπε...

Εκφράζεις με μεγάλη ακρίβεια τις σκέψεις όλων όσων μείναμε πιστοί στο ΚΚΕ. Δεν κακίζω όμως αυτούς που το εγκατέλειψαν προσωρινά, είτε επειδή πίστεψαν το εμπόριο ελπίδας της "κυβερνώσας αριστεράς", είτε επειδή δείλιασαν μπροστά στους εμπόρους του φόβου. Θα ξαναβρεθούμε σύντομα σε κοινούς αγώνες.

Οικοδόμος είπε...

@Αντώνης:
Καλησπέρα.
Με καταλαβαίνεις απόλυτα. Προφανώς έχεις νιώσει ανάλογα...
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Dina Vitzileou:
Καλησπέρα.
Γιατί βρε Ντίνα; Πιο αναλυτικός δεν μπορούσα να γίνω. Περιγράφω συγκεκριμένες συμπεριφορές και απόψεις, συγκεκριμένων ατόμων, όπως πολύ συγκεκριμένα εκφράστηκαν δημόσια. Δεν τα άκουσα ή διάβασα κάπου, τα έζησα ο ίδιος. Γιατί σου κάνει εντύπωση;

Είναι ένα κείμενο, εκτός των άλλων, λίγο παραπάνω προσωπικού χαρακτήρα (εσύ τουλάχιστον έχεις διαβάσει κι άλλα τέτοια δικά μου).

Δεν τσουβαλιάζω όλους όσους ψήφισαν αριστερά, είναι απόλυτα σαφές νομίζω. Ποτέ δεν το έκανα, και νομίζω το ξέρεις, ούτε τώρα που οι στιγμές θα το "δικαιολογούσαν" το κάνω.

Όχι, δεν νιώθω εμπάθεια και μένος, δεν με "διάβασες" σωστά. Μεγάλη οργή και ανείπωτη αηδία νιώθω για αυτούς που προανέφερα.

Να είσαι καλά.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@A.F.Marx:
Καλησπέρα.
Έτσι! Συμφωνούμε απόλυτα. Το έγραψα και στην Ντίνα: Δεν "τσουβαλιάζω" τους αριστερούς ψηφοφόρους. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και μάλιστα τόσο αναλυτικά... που περισσότερο δεν μπορούσα.

Κατά τη γνώμη μου, ακόμα και οι ψηφοφόροι που έφυγαν από το ΚΚΕ όχι και τόσο "προσωρινά", θα συναντηθούν μαζί μας στους δρόμους του αγώνα, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί οι συνθήκες της ζωής θα το επιτάσσουν.

"Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε" με πολύ κόσμο από αύριο.
Καλή δύναμη!

sosat είπε...

Θα σταθώ στο υστερόγραφο, μόνο εκεί έχω κάποια μικρή ένσταση, η ταπεινη μου γνώμη είναι ότι κακός έκανες αυτή την προσπάθεια, κάποτε πρέπει επιτέλους να τα λέμε όλα ωμά και χωρίς τυπικότητες.
Αυτή η παρατήρηση δεν αναιρεί επ' ουδενί το νόημα της ανάρτησης σου που εξ άλλου με εκφράζει απόλυτα.
Εύχομαι σε όλους μας δύναμη και πείσμα.
Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

Οικοδόμος είπε...

@tasos:
Καλησπέρα.
Η "ακρίβεια" που αναφέρω στο ΥΓ έχει να κάνει με τους χαρακτηρισμούς. Προσπάθησα να μην είναι τέτοιοι που θα με έκαναν στη συνέχεια να το μετανιώσω, αφού δεν με εκφράζουν στην καθημερινότητά μου.
Εξάλλου δεν χρωστάει τίποτα κι ο αναγνώστης να διαβάζει τα... "γαλλικά" τα δικά μου.

Ο δρόμος έγινε μακρύτερος, ο αγώνας είναι πιο δύσκολος και οι αντίπαλοι περισσότεροι πια.
Κι όμως:
Με πείσμα και αισιοδοξία συνεχίζουμε!
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Να αγωνιζεσαι και να σε βριζουν. Να βλεπεις σε όλα τα Αυστραλιανά μέσα τους Κασιδιάρηδες να δέρνουν τη μάνα τους δημοσίως και να μας κάνουν ρεζίλι των σκυλιών. Δεν τολμάμε να πούμε ότι είμαστε Ελληνες. Να βλέπεις όλους αυτούς τους "αριστερο-τρικολόρε -παντιερε" να επιβραβεύονταιαπό τόσο μεγάλο ποσοστό. Και λίγα γράφεις σύντροφε. Να γίνονται παγοκολώνες από το κρύο στη φλώρινα λόγο ακρίβειας πετρελαίου και να έχουν αποχή 61%. Τι άλλο να πεί κανείς. Σε λίγο θα χρειάζομαι γερμανική βίζα για να επισκευτώ το πατρικό μου στη Χώσεψη. Δεν τα είπες όλα σύντροφε. Πές κιάλλα.

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος (20 Ιουνίου 2012 4:44 π.μ.):
Καλημέρα.
Τι άλλο να πω; Έτσι νιώθω κι εγώ όταν διαβάζω πως μας αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό. Ο λόγος όμως φίλε που ντρέπομαι δεν είναι αυτός. Είναι ο τρόπος που με "αντιμετωπίζει" το δικό μου κράτος και οι συμπολίτες μου.
Ας μπορούσαμε να λύσουμε αυτό και θα έβλεπες μετά που θα έβαζαν τις πένες τους οι ξένοι κοντυλοφόροι και τ' αφεντικά τους.

Βάζε και μια υπογραφή στα σχόλιά σου, για να μην απευθύνομαι σε "ανώνυμο".

Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Μια κοινωνία που σάπισε στον ξεπεσμό
και που βρωμά το λεπρό της κορμί σαν ψοφίμι
θα μεϊδεί εχθρό, μα στο στήθος μου εγώ θα κοσμώ
με τις βρισιές της: επαίνους, τη μούντζα της: φήμη
Γιάννης Ρίτσος, Τρακτέρ
Με τιμή
Ο Τζουμερκιώτης

Οικοδόμος είπε...

@Ο Τζουμερκιώτης:
Καλημέρα.
Το σχόλιό σου πνοή, σε μια ατμόσφαιρα με λιγότερο οξυγόνο.
Να είσαι καλά.
Καλή δύναμη!

makis είπε...

Όταν δεν αλλάζουμε τα άσχημα πράγματα, ας μη μας αλλάξουν κατά την εικόνα τους...(κλεμμένο)

Scorpion49 είπε...

Πιστεύω αγαπητέ φίλε και σύντροφε Οικοδόμε ότι τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση σου εκφράζουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, και σε λίγο χρονικό διάστημα από σήμερα θα εκφράζουν, μετά τα έμπρακτα αποτελέσματα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει, ακόμη μεγαλύτερο αριθμό κυρίως πρώην ψηφοφόρων του κόμματος και όχι μόνο.

277.179 κομμουνιστές σ’ όλη την επικράτεια; Πιστεύω ότι είναι μια καλή μαγιά για μια νέα αρχή, γιατί αυτές οι τρεις περίπου εκατοντάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δε φοβήθηκαν ούτε τα σπονδυλωτά της άρχουσας τάξης που στάθηκαν απέναντι στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, αλλά ούτε και τα όποια ασπόνδυλα της.

Το έχω ξαναγράψει και σε προηγούμενα σχόλια μου, ότι η αλαζονεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, είναι πρωτοφανής, έχουν στην κυριολεξία καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας –συγνώμη οσονούπω της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί αυτός ήταν ο δευτερεύων στόχος τους, πρωταρχικός τους στόχος ήταν η περεταίρω μείωση του ποσοστού του ΚΚΕ, δημιουργώντας στο λαό ψεύτικες ελπίδες, ότι δηλαδή μέσα στην Ε.Ε. όπου κυριαρχούν οι ψευτοσοσιαλιστές, οι ψευτοαριστεροί, αλλά και οι καθαρόαιμοι κεφαλαιοκράτες, αυτοί θα κατόρθωναν με μια πιο σκληρή επαναδιαπραγμάτευση, γιατί στην ουσία αυτό θα έκαναν, να βελτιώσουν τους όρους του μνημονίου. Τώρα θα ασκήσουν σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, εντός και εκτός βουλής. Σιγά τα ωά (αυτό για εντός), «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» (αυτό για εκτός).

Αλλά πολύ ασχοληθήκαμε μαζί τους, καιρός να ασχοληθούμε και με τα δικά μας. Εμείς έχουμε υποχρέωση να δούμε με κάθε λεπτομέρεια όλες μας τις κινήσεις όλο αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, και το κυριότερο να μην αρκεστούμε μόνο στην ανάλυση των δεδομένων. Τα στελέχη μας είναι άξια, σοβαρά και υπεύθυνα, πέραν δε των όποιων συμπερασμάτων θα πρέπει να παρθούν και οι κατάλληλες αποφάσεις.

Η εκλογική απώλεια του ΚΚΕ είναι και απώλεια για το λαό, αλλά…. αγαπητοί μου συμπολίτες, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα!

Ανώνυμος είπε...

Να πώ και γώ τη γνώμη μου ...

Δεν συμφωνώ πλήρως με το πνεύμα του άρθρου αν και καταλαβαίνω τα αισθήματα του συντάκτη .
Νομίζω ότι στο άρθρο κατά κάποιον τρόπο συμβαίνουν δύο πράγματα .
1.Εμείς σας τα λέγαμε ας προσέχατε που δεν διορθώσατε την ψήφο.
2.Γίνεται μία επίθεση στα μικροαστικά στρώματα που είναι συνειδητά προσηλωμένα σε μία μεταρρύθμιση του καπιταλισμού μέσω της ψήφου τους .
3.Εκτονώνεις την οργή σου (καλά κάνεις)

Ομως

Επειδή τυχαίνει ,αν και νέος, να παλέβω απο κομμουνιστική σκοπιά απο όταν κατάλαβα τι συμβαίνει έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις .

Γιατί άραγε θεωρείς ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα έλλειμα ,και δεν εννοώ ,δευτερεύοντα ζητήματα ?
Η κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ και απο μάς αλλά και απο άλλους για αναχώρηση απο το πλατύ λαϊκό κίνημα είναι κακοπροαίρετη?
Η κριτική που γίνεται ,για το όφελος του λαού και των νικηφόρων κινητοποιήσεων του , σε σχέση με την στάση του ΚΚΕ στο άρθρο 16 , στον δεκέμβρη του 08 , στις φοιτητικές κινητοποιήσες του σεπτέμβρη που έλεγε όχι να καταργήσουμε τον νόμο αλλά να μην εφαρμοστεί και επίσης να μη γίνουν καταλήψεις καθώς το ΜΑΣ κατηγορούσε τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών σαν εκφυλισμένες ,δηλαδή σαν να καταγγέλει τη συνέλευση σωματείου εκφυλισμένη και να απέχει , και έκανε ξεχωριστά σχήματα ΜΑΣ .
Λές ότι το ΚΚΕ δεν πρόδωσε ποτέ τον λαό ...Μάλλον θα αναφέρεσαι στο ΚΚΕ μετά το 1991 ...

Κοίτα εγώ σε θεωρώ σύντροφο αλλά δεν καταλαβαίνω πώς ένα κόμμα να κατεβάζει θέσεις όπως αυτές του 18ου συνέδριου και κάνω μία κριτική εδώ

http://olaeinedromos.blogspot.gr/2012/05/blog-post_14.html

και να μην υπάρχει πρόβλημα .
Αυτά που λέω είναι , αν θές το πιστεύεις ,μία καλοπροαίρετη κριτική απο τα αριστερά (και όχι αριστερίστικη ...) . Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένα κομμουνιστικό κόμμα έχει αυτή την μαχητικότητα και συγκρότηση , αν το θεωρούσα θα ήμουν οργανωμένος στο ΚΚΕ .

Θέλω να αλλάξει το ΚΚΕ και μακάρι να επαναστατικοποιηθει . Αυτό που είναι πιο σημαντικό όμως είναι το πως όλες οι κομμουνιστικές δυνάμεις που συμφωνούμε σε 1. αντι ΕΕ ευρώ ΝΑΤΟ
2.αντι ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
3.υπεράσπιση δικαιωμάτων ,δουλειά ,υγεία , ασφάλιση
4.κάτω τα μνημόνια και οι νόμοι τους

Να συμπράξουμε στον δρόμο όπου μπορούμε ώστε να μπορεσουμε να συγκλίνουμε και σε ένα μέτωπο αντίστασης που θα βάλει φρένο στην πολιτική του συστήματος .

Όπως όλοι μαζί είμαστε στην Χαλυβουργία έτσι να βρεθούμε μαζί και αλλού .
Εμείς ποτέ δεν θα γυρίσουμε την πλάτη σε κανέναν μαχόμενο εργάτη ή και λαικό άνθρωπο.

Δεν θέλω να διαλυθεί το ΚΚΕ θέλω να γίνει επαναστατικό .Θέλω όλοι μαζί να οργανώσουμε την επόμενη εξέγερση του λαού που θα τραντάξει συθέμελα το αστικό σκηνικό στην Ελλάδα .
Οι κομμουνιστές δεν ειναι για πορείες-κηδείες αλλά για μάχη .
ΌΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ !

Συντροφικά .

Ανώνυμος είπε...

ρε διεθνα ποτε ειμασταν μαζι στη χαλιβουργια .....ποτε ειμαστε μαζι οταν τι πεφτανε ολοι μαζι στο συνταγμα....ποτε ειμασταν μαζι οταν ολοι την επεσαν να μας εξαφανισουν...μιπος ειναι μαζι και τα καθικια του σιριζα που θιμιθικαν τους χαλιβ 235 μερες μετα για να κανουν φιλεργατικο προφιλ

Ανώνυμος είπε...

μπα ο Συριζα δεν τους θυμήθηκε και δεν νομίζω να έρθει στην συγκέντρωση μαζικά , άντε να στείλει κανέναν αντιπρόσωπο .
Στην χαλυβουργία όμως η οργάνωση μου μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν απο το μηδέν . Και θα είμαστε μέχρι το τέλος . Γιατί δεν υπολογίζουμε κόμματα μπρος στην ενότητα των εργαζομένων .
Καταλαβαίνω τον αρνητισμό σου αλλά είναι ανάγκη να αντισταθούμε σήμερα .Ώστε να μπεί ένας φραγμός επιτέλους .

Οικοδόμος είπε...

@makis:
Καλημέρα.
Όχι βέβαια. Αντιστεκόμαστε.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλημέρα.
Ελπίζω η υγεία σου να αποκαταστάθηκε πλήρως.
Συμφωνώ με όσα γράφεις.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@Διεθνιστής:
Καλημέρα και καλώς όρισες σύντροφε.
Βάζεις πολλά ζητήματα αλλά με βρίσκεις σε μια φάση, αυτές τις μέρες, που δεν έχω διάθεση για μεγάλες αναλύσεις (για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω πως αυτό δεν έχει να κάνει απλά με τη μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ, αλλά με τη γενικότερη κοινωνική παρακμή και φυσικά μην το πάρεις προσωπικά, πως αποφεύγω να σου απαντήσω).

Αρχικά, όπως διευκρίνισα και σε παραπάνω σχόλιά μου, το κείμενο αυτό απευθύνεται απλά σε αυτούς που περιγράφει. Δεν αποτελεί συνεπώς μια συνολική "ανάλυση" για το εκλογικό αποτέλεσμα. Κάποια πράγματα που συσσωρεύτηκαν όλη την προεκλογική περίοδο (και τις δυο και όχι μόνο), "έσπρωχναν" και ζητούσαν να καταγραφούν. Άρα το 1 (κυρίως αυτό) και το 2 δεν ισχύουν.

Πιθανολογώ πως είσαι σχετικά καινούργιος "μουσαφίρης" στο μπλογκ. Άρα δεν γνωρίζεις τις θέσεις και τη στάση μου γενικότερα απέναντι στα πράγματα. Να σου πω λοιπόν πως δεν είμαι μέλος του κόμματος, αλλά στέκομαι δίπλα του.
Έχω εκφράσει από εδώ πολλές φορές ανησυχία, αγωνία, σκέψεις, κριτική (μερικές φορές έντονη), προτάσεις. Με αφορμή τα χαράτσια, τις απεργίες, τη χαλυβουργία, αλλά και για τη στάση του ΚΚΕ στο κίνημα συνολικότερα, έχουν γραφεί εδώ ουκ ολίγα. Αν έχεις χρόνο και όρεξη μπες στις ετικέτες και ρίξε μια ματιά.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν θέλουμε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα, από τη δουλειά μέσα στο εργατικό κίνημα. Αν πρόκειται να αλλάξει κάτι, από κει θα ξεκινήσει. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων που μπορούν να συναντηθούν σε βασικά κοινά σημεία, όπως αυτά που αναφέρεις, πιθανώς και σε άλλα. Δεν είναι εύκολο κατά την άποψή μου και οι λόγοι έρχονται από το παρελθόν, όμως δεν υπάρχει νομίζω άλλη διέξοδος. Πρέπει κάποια στιγμή να συνεννοηθούμε. Αυτά που μας ενώνουν εγώ τα βλέπω περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

Διάλογος ειλικρινής, χωρίς αποκλεισμούς, σύνδρομα και προκαταλήψεις από όλες τις πλευρές. Αυτό χρειάζεται για να επιτευχθεί κοινή δράση.

Οι χαλυβουργοί είναι ακόμα εκεί και μας "περιμένουν".

Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

μπάς και είσαι και ηπειρώτης σύντροφε?(εγω είμαι) Μου αρέσει πολύ το μλόγκ σου το πρόσθεσα και στις επαφές στο μπλογκ που γράφω . το http://olaeinedromos.blogspot.gr/ . Ναι είμαι νέος μουσαφίρης και απο ότι φαίνεται θα μείνω χεχε...

Θα ψάξω το μπλόγκ σου ναι. Θα τα λέμε.

Οικοδόμος είπε...

@Διεθνιστής:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ναι, Ηπειρώτης, απ' τα Τζουμέρκα.
Το ξέρω το μπλογκ σου, έχω γραφτεί στα μέλη του εδώ και καιρό.
Είναι και στη λίστα των ιστολογίων μου.

Καλά να είμαστε και θα τα λέμε.
Καλή δύναμη!

sosat είπε...

Θάθελα να δώσω μία απλή συμβουλή στον "Διεθνιστή"
Απλή καλοπροαίρετη και αποτελεσματική:
Να οργανωθείς στην ΚΝΕ (αν κατάλαβα καλά είσαι φοιτητής) και απο τις γραμμές της να παλέψεις για όλα αυτά που αναφέρεις, αυτός είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσεις και να συμβάλλεις στην επαναστατικότητα του ΚΚΕ.
Να αγωνιστείς σε αγώνες λαικούς και όχι διαδικτυακούς...

Ανώνυμος είπε...

Οικοδόμε, αν θέλεις την γνώμη μου αρκετοί απο αυτούς που ψήφιζαν ΚΚΕ και πηγαν αλλού το έκαναν απο αντίδραση. Ας κάνετε εκεί λιγο αυτοκριτική στο ΚΚΕ. Δηλαδή, ακουγονται απιστευτα πράγματα, όμως το ΚΚΕ ήταν σωστό και ηλίθιοι αυτοί που δεν το ψήφισαν. Να σου πω εγώ κάτι: Οταν σου σφάζουν την μάνα, την αδελφή κτλ και το ΚΚΕ παίζει το ρόλο του Ποντιου Πιλάτου όσο αναφορά την λαθρομετανάστευση τοτε ψάξε λιγάκι γιατί φεύγουν μερικοί απο το ΚΚΕ. Οταν ο φασιστας ο Κασιδιάρης κοπανά την Κανελλη των βόριων προαστείων ειναι φασίστας αλλά οταν η Κανέλλη λέει δημόσια στον Ντινοπουλο "Τους Μενσεβικους τους έσφαξα και όταν έρθει η ώρα θα σφάξω και εσένα", τότε σκέψου γιατί κάποιοι δεν θέλουν να ψηφίσουν ΚΚΕ. Αυτά τα λίγα. Επίσης ταξική συνείδηση προυποθέτει εθνική συνείδηση και εσείς μιλάτε πως ολοι οι εργάτες ειναι το ίδιο. Συγνωμη αλλά είμαστε έλληνες και οχι πακιστανοί. Επισης, στην Θράκη, το ΚΚΕ υποστήριξε τον Χασάν Εφέντι, τουρκο οικοδόμο που τον υποστηρίζει το τουρκικο προξενειο. Το ίδιο έχουν κάνει και η ΝΔ, Πασοκ, ΔΗμάρ, Σύριζα. Χάθηκαν οι έλληνες πομάκοι μουσουλμάνοι;
Διάβασε τα παραπάνω και πες μου αν αν κάποιος δεν θα είχε ενδιασμούς να μην ψηφίσει το ΚΚΕ μονο και μόνο απο αντίδραση.