Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

"Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" - Ομαδική έκθεση με θέμα την ποίηση του Καβάφη


Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάστηκε την Τρίτη 24 του Γενάρη, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).

«Η έκθεσή μας δεν φιλοδοξεί να γίνει (ακόμα μία) έκθεση με θέμα την ποίηση του Καβάφη, αλλά μια έκθεση μέσα από την οποία δέκα δημιουργικοί, ευαίσθητοι και, κυρίως, αυθεντικοί, ως προς τις προθέσεις τους, καλλιτέχνες εικονογραφούν τον έρωτα, την ανάμνηση και την απώλεια, με τρόπο αμείλικτα ειλικρινή, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο μεγάλος Αλεξανδρινός. Στα έργα της έκθεσης, ηδονη και οδύνη, δύο έννοιες που ακροβολίζονται, όσο και συναντώνται, μέσα από την αποστροφή, την απώλεια, την ήττα, την ενοχή, τους ενδοιασμούς, την αναστολή, την έξη, την άπωση και την εγκατάλειψη, επανέρχονται ξανά και ξανά, για να διεγείρουν, σχεδόν τυραννικά, τη μνήμη ενός απολεσθέντος σώματος», γράφουν οι επιμελήτριες της έκθεσης, ιστορικοί Τέχνης, Ευαγγελία Καϊράκη και Μαρία - Μόσχα Καρατζόγλου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Κύρα Αλυγιζάκη, Φανή Βλαντωπούλου, Αγγέλα Καράλη, Μαρίνα Μαλτέζου, Βασιλική Μπλούκου, Σοφία Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπαδημητρίου , Ελένη Τσαλδίρη, Αμαλία Φερεντίνου, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Εικαστικές Αναζητήσεις
(Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα)

Διάρκεια: 24 Γενάρη - 23 Φλεβάρη 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 18.00 - 21.00
Τετάρτη 11.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Σάββατο 11.00 - 15.00

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7221556

Δεν υπάρχουν σχόλια: