Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Στα εργοτάξια με το Συνδικάτο τους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα οι οικοδόμοι του Νομού Ηρακλείου


Σε εργοτάξια έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η κίνηση αυτή του Συνδικάτου ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τους οικοδόμους που αντάλλαξαν  ευχές για καλή χρονιά με υγεία και δουλειά.

Παράλληλα, τα μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων ενημέρωσαν για τις εξελίξεις με τα προαπαιτούμενα που προωθεί η κυβέρνηση και πλήττει τα εναπομείναντα Ασφαλιστικά - Εργασιακά.

Όπως αναφέρουν, «η πολιτική αυτή και τα μέτρα που προωθούν ξεκληρίζουν τους οικοδόμους. Είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί στρατιές ανέργων, μεροκάματα πείνας, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την τραγική κατάσταση σε Δημόσια Υγεία - Παιδεία».


Σημειώνουν επίσης ότι «εκφράστηκε από τους συναδέλφους ότι δεν υπάρχει καμία αναμονή και οι οικοδόμοι θα παλέψουν, γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά πως ό,τι κατέκτησαν, το κατέκτησαν μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες».

Το Συνδικάτο τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν μεγάλη πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να ξεπεραστούν και να αντιμετωπιστούν αυταπάτες και ψεύτικες υποσχέσεις. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις οι εργάτες να βγουν από τη γωνία, να σηκώσουν το κεφάλι και να βγούνε μπροστά οργανώνοντας την ενεργητική άμυνα, περνώντας στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όχι απλά κάποια ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι, αλλά όλο τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε και θα νικήσουμε».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: