Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Θανάσης Παφίλης: Μόνο με οργάνωση της πάλης του ο λαός μπορεί να κερδίσει κάποιες ανάσες (VIDEO)


Την υποκρισία των αστικών πολιτικών κομμάτων για την έκπληξη που δείχνουν σχετικά με τις σχέσεις κυβερνήσεων και μέσων ενημέρωσης -που πάντα υπήρχε και υπάρχει- με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 19 Γενάρη.

Σχετικά με την ασκούμενη πολιτική, υπογράμμισε ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από άποψη στρατηγικής είναι παρόμοια, κινείται στην ίδια γραμμή που στηρίζεται σε δύο στοιχεία: Υπηρετούν με συνέπεια το καπιταλιστικό σύστημα και στηρίζουν την ΕΕ των πολυεθνικών, θέλουν να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου με μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε, ψήφισε τρίτο μνημόνιο, εφαρμόζει όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων για τις δήθεν επενδύσεις. 

 
Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε πως ο λαός δεν μπορεί να περιμένει λύση από τους διάφορους διαχειριστές, είτε κεντροδεξιούς, είτε κεντροαριστερούς, όλοι ακολουθούν την ίδια πολιτική γιατί το σύστημα πλέον είναι σάπιο, δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο.
 
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να αγωνιστεί, να συσπειρωθεί στα σωματεία του, με ενιαίο πλαίσιο δράσης, να οργανώσει την πάλη του απέναντι στον αντίπαλο, που είναι ολόκληρη τάξη, η αστική, που έχει αμύθητο πλούτο. 
 
Συμπλήρωσε πως σήμερα υπάρχουν δυνατότητες ο κόσμος να ζήσει καλύτερα, αρκεί να απαλλαγεί από το καπιταλιστικό σύστημα, όπου τον πλούτο τον καρπώνονται λίγοι και όχι αυτοί που τον παράγουν, οι εργαζόμενοι. 
 
Ο κομμουνιστής βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο που συζητείται, είναι ουσιαστικά διχοτόμηση του νησιού με δύο διαφορετικά κράτη, ενώ χρειάζεται εγρήγορση γιατί στην ευρύτερη περιοχή «μυρίζει μπαρούτι». 

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: