Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Αυτή τη δημοσκόπηση δεν θα τη δείξει ο ΣΚΑЇ: Στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ αναπολούν τη ζωή πριν την ανατροπή του σοσιαλισμού


Άλλη μία δημοσκόπηση που εμφανίζει μεγάλα τμήματα των λαών που μένουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να αναπολούν τη ζωή πριν την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού είδε το φως της δημοσιότητας. Δεν πρόκειται βέβαια για δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, από αυτές που παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑЇ ο έγκριτος κ. Μαραντζίδης, ούτε θα ακούσετε για αυτή σε κάποιο άλλο από τα κανάλια μας που κόπτονται για τον πλουραλισμό και την ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών. Γιατί; Θα καταλάβετε παρακάτω.
Αναπαράγουμε από το πόρταλ  902.γρ:

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έγιναν γνωστά από τις 17 Αυγούστου, όμως η πλειοψηφία των διεθνών ΜΜΕ προσπέρασαν την έρευνα, αναδεικνύοντας την ανησυχία των αστών για τις μνήμες που μένουν ζωντανές σε όσους βίωσαν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού.

Την έρευνα διεξήγαν το Ρωσικό Ερευνητικό Κέντρο Κοινής Γνώμης VCIOM, αλλά και τα κέντρα M-Vector, GFK, Moreinfo και Qafqaz, με ένα δείγμα συνολικά 12.645 ατόμων.
Σύμφωνα με αυτήν, στη Ρωσία το 64% όσων έχουν ηλικία 35-64 χρόνων θεωρούν ότι επί ΕΣΣΔ η ζωή ήταν καλύτερη.

Την ίδια απάντηση έδωσε στις ίδιες ηλικίες το 60% στην Ουκρανία, το 71% στην Αρμενία, το 69% στο Αζερμπαϊτζάν, το 60% στη Μολδαβία, το 61% σε Καζακστάν, το 60% σε Κιργιστάν, το 53% σε Λευκορωσία, το 51% σε Γεωργία, το 39% σε Τατζικιστάν και το 4% σε Ουζμπεκιστάν.

Στις ηλικίες 18-24 ετών, όπου λείπει η προσωπική εμπειρία και είναι κρίσιμη η επίδραση του αντικομμουνισμού, την ίδια απάντηση δίνει: το 25% στη Ρωσία, το 18% στην Ουκρανία, το 47% στην Αρμενία, το 14% στο Αζερμπαϊτζάν, το 69% στη Μολδαβία, το 35% στο Καζακστάν, το 37% στο Κιργιστάν, το 34% στη Λευκορωσία, το 20% στη Γεωργία, το 13% στο Τατζικιστάν και το 5% στο Ουζμπεκιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: