Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οικοδόμος μετανάστης δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από μπράβους εργολάβου, όταν δικεδίκησε να πληρωθεί τα μεροκάματά του - Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος μετανάστης από μπράβους εργολάβου. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους είναι βαθιά νυχτωμένοι. Να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνάδελφος εργαζόταν σε κτήριο επί της Λεωφόρου Πάρνηθος 249 στο Μενίδι, όπου εκτελούνται εργασίες μετασκευής με σκοπό τη στέγαση προσφύγων, κάτω από την ευθύνη κάποιας ΜΚΟ. Όταν διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του, ο εργολάβος έβαλε δύο μπράβους του να του επιτεθούν και να τον στείλουν στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, γιατί με δική του ευθύνη αφήνει διάφορα κοράκια, μέσω διάφορων ΜΚΟ, να βγάζουν χιλιάδες ευρώ από τον πόνο των προσφύγων. Επίσης, καταγγέλλουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και πιο συγκεκριμένα το ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, όπου παρά την επώνυμη καταγγελία που έκανε ο συνάδελφος και την παρέμβαση του Παραρτήματος Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων για ανασφάλιστη εργασία και για οικοδομικές εργασίες χωρίς πολεοδομική άδεια, δεν έχει κάνει ακόμα επιτόπιο έλεγχο.

Εδώ είναι ολοκάθαρες οι ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει τις ΜΚΟ να δρουν ανεξέλεγκτες στη διαχείριση του προσφυγικού, στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να δουλεύουν σε τέτοιους χώρους κάτω από άθλιες συνθήκες και εργοδότες να αλωνίζουν. Ακόμα, στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε τελείως ακατάλληλους χώρους μόνο και μόνο για να εισπράξουν χρήμα οι ΜΚΟ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία (Εργασίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής) και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αντί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα να προβούν ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή και την ασφάλιση όλων των εργαζομένων στο έργο. Επίσης, να προχωρήσουν άμεσα στη στέγαση των προσφύγων με κρατική μέριμνα κι όχι να τους δίνουν βορά στα διάφορα κοράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: