Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

"…με οποιοδήποτε τρόπο θα πρέπει οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να τελειώσουν…"


Με την κατάθεση του μάρτυρα Γιώργου Σκλαβόλια, εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τη δολοφονική επίθεση από το τάγμα εφόδου σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι επιτιθέμενοι χρυσαυγίτες ήθελαν να τους σκοτώσουν, να βγάλουν τους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τη Ζώνη: «Ηθελαν να ξεμπερδεύουν με το ΠΑΜΕ από τη Ζώνη. Ολη η Χρυσή Αυγή το ήθελε αυτό. Είμαστε οι μοναδικοί ταξικοί τους αντίπαλοι, που παλεύουμε και στη Ζώνη για τα δικαιώματα των εργατών. Εχω ακούσει από τα κανάλια, είδα πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, αλλά και από συναδέλφους, ότι έχουν υπόγειες συναλλαγές με εργολάβους. Οτι με οποιοδήποτε τρόπο θα πρέπει οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να τελειώσουν, να εξαφανιστούν από το λιμάνι». Μάλιστα, αναφερόμενος σε σχετική Ερώτηση της εισαγγελέως, ο μάρτυρας κατέθεσε για το δουλεμπορικό γραφείο με «μανδύα» σωματείου που έχουν ιδρύσει οι χρυσαυγίτες στη Ζώνη, ότι «προωθεί στους εργολάβους, στο όνομα της κρίσης, εργαζόμενους με τιποτένια μεροκάματα...».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο ότι κανένας δεν βγήκε από τη Χρυσή Αυγή, μετά τη δολοφονική επίθεση, να πει ότι δεν έχουν σχέση. Μάλιστα, όπως είπε, «άκουσα στην τηλεόραση ότι ο Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της, μας αποκάλεσε "οι νεκροθάφτες της Ζώνης"»!

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη συνομιλία μεταξύ Λαγού και άλλων χρυσαυγιτών την ίδια νύχτα, στην οποία γινόταν λόγος για... «τα κομμούνια», «ότι βγήκε ο Τάσος για να τους αναλάβει», «τους μακελέψαμε» κ.ά.

Ο μάρτυρας Γ. Σκλαβόλιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα όπλα που είχε το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, που τους συστήθηκε «είμαστε της Χρυσής Αυγής». Χαρακτηριστική αναφορά έκανε σε ένα ξύλινο κοντάρι με μεταλλική λάμα στην άκρη που έμοιαζε με δρεπάνι: «Σκέφτηκα, με αυτό το πράγμα που κρατάνε αποκλείεται να ήρθαν να χτυπήσουν, ήρθαν να σκοτώσουν» και πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι κάποιος που κρατάει τέτοιο όργανο αποδέχεται στην ουσία ότι μπορεί να σκοτώσει. Χαρακτηριστική ήταν και η περιγραφή για το τέλος της επίθεσης του τάγματος εφόδου: «Μερικοί από αυτούς μας πετάγανε τα ξύλα, όπως πετάνε ένα στιλέτο (...) με ιδιαίτερη μανία επάνω μας (...) οι περισσότεροι από μας ήταν τραυματισμένοι»...

Ο μάρτυρας κατέθεσε για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ότι ήταν πλημμυρισμένος στα αίματα στο πεζοδρόμιο και βαριανάσαινε. Μάλιστα, έδειξε στο δικαστήριο και την μπλούζα που φορούσε εκείνη τη νύχτα, η οποία είχε πάνω της αίματα από τα τραύματα του Σ. Πουλικόγιαννη, στον οποίο πήγε να συμπαρασταθεί.

Αναφέρθηκε, τέλος, στα κοινά χαρακτηριστικά των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, στα κοινά χαρακτηριστικά της δολοφονικής επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στον Παύλο Φύσσα και στους Αιγύπτιους αλιεργάτες: Χτυπάνε και φεύγουν, συντεταγμένα και οργανωμένα, με στρατιωτική πειθαρχία και γρήγορες κινήσεις, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: