Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αύξηση 50% του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε ο Μαδούρο


Την κατά 50% αύξηση του κατώτατου μισθού στη Βενεζουέλα αποφάσισε νωρίς σήμερα το πρωί η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει τα λαϊκά εισοδήματα που «ροκανίζονται» από τον υψηλό πληθωρισμό, που κατά τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να ανέλθει φέτος στο 1.600%.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε σε δηλώσεις του πως με την απόφαση αυτή ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί περίπου στα 40.000 μπόλιβαρ (περίπου 60 δολάρια), τονίζοντας ότι «σε καιρούς οικονομικού πολέμου και μαφιόζικων επιθέσεων...πρέπει να προστατεύσουμε το λαϊκό εισόδημα και την εργασία».

Είναι η πέμπτη αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοινώνεται μέσα στον τελευταίο χρόνο. Από το μέτρο αυτό αναμένεται να επωφεληθούν κυρίως οι δημόσιοι και κρατικοί υπάλληλοι, οι ένοπλες δυνάμεις και οι συνταξιούχοι.

Παρόλα αυτά η αύξηση του κατώτατου μισθού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις μέρους των αστών και της μεγαλύτερης ένωσης επιχειρηματιών Βενεζουέλας που εκτίμησαν ότι η νέα μισθολογική αύξηση θα πλήξει «ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες» και «θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια: