Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Στους φασίστες δεν σηκώσαμε ποτέ λευκή σημαία!


Το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) καταγγέλλει τη στάση της παράταξης «Αλήθεια - αλληλεγγύη» στο ΔΣ, αναφορικά με το θέμα της επίθεσης της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος. Στην ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΗ σημειώνει:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας, συζητήθηκε εκτάκτως ως πρώτο θέμα η καταδίκη της νέας επίθεσης της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα. Με βάση αυτό προτείναμε να προχωρήσουμε σε ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας την παρουσία της στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, τους μπράβους που μπήκαν μέσα ξυλοκοπώντας και προπηλακίζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς. Την ανάγκη και οι δάσκαλοι ηθοποιοί να σηκώσουν το ανάστημά τους, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα σε όλα τα σχολεία.

Η παράταξη "Αλήθεια - αλληλεγγύη" με επικεφαλής τον Σπύρο Μπιμπίλα ψήφισε λευκό. Αυτή η ψηφοφορία είναι ψηφοφορία ντροπής για το Σωματείο μας. Οποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρφωτα, πεινασμένα και φοβισμένα. Η στάση των χρυσαυγιτών είναι απάνθρωπη, είναι αισχρή.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι φασιστική. Στους φασίστες το Σωματείο μας δεν σήκωσε ποτέ λευκή σημαία. Εκατοντάδες είναι οι συνάδελφοί μας ηθοποιοί που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία.

Καταδικάζουμε, απομονώνουμε την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο, την προσφυγιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: