Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Με πλούσια ύλη και μια μοναδική μαρτυρία για το πώς ξεκίνησε το αντάρτικο του ΕΛΑΣ με τον Άρη Βελουχιώτη, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"


Με μια μοναδική μαρτυρία - ιστορική κατάθεση που αναφέρεται στο «πώς ξεκίνησε το αντάρτικο του ΕΛΑΣ με τον Αρη Βελουχιώτη», κυκλοφορεί το περιοδικό «Εθνική Αντίσταση» (τεύχος 172, του τριμήνου Οκτώβρη - Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2016) της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ).
Πρόκειται για μαρτυρία του Γιώργου Φράγκου, στελέχους του ΚΚΕ όσο ζούσε, που υπάρχει στα Αρχεία του Κόμματος και περιέχει λεπτομέρειες από την προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων στην περιοχή νομού Φθιώτιδας και τους αντάρτες που συγκρότησαν τα πρώτα αντάρτικα τμήματα υπό τον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη (δημοσιεύεται το πρώτο μέρος).

Επίσης, στο περιοδικό υπάρχει πλούσια ύλη από εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ που έγιναν στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυσή του. Ακόμα, αναλυτικό ρεπορτάζ από τις ενέργειες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε συνεργασία με το ΚΚΕ - τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στη FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών/Αντιφασιστών) για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Στη στήλη των Διεθνών υπάρχει ρεπορτάζ από τις εργασίες του 17ου Συνεδρίου της FIR και τις παρεμβάσεις των αντιπροσώπων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στα επετειακά, περιλαμβάνεται ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις στην Καισαριανή για τα 75χρονα του ΕΑΜ, για την απελευθέρωση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Πλούσιο ρεπορτάζ υπάρχει, επίσης, για δεκάδες άλλες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα από τα κατά τόπους Παραρτήματα και ΚΟ του ΚΚΕ προς τιμή των 70 χρόνων του ΔΣΕ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093) και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: