Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Αλληλεγγύη στον κόκκινο δήμαρχο Πελετίδη! – Κόκκινο Χαϊδάρι: Ο δήμαρχος Πάτρας έπραξε αυτό που όφειλε – Κόκκινη Πετρούπολη: Συμπαρατασσόμαστε με την άρνηση του Κ. Πελετίδη – Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια στις 13/2


Σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καλούν τους εργαζόμενους και τους άνεργους Σωματεία του νομού Αχαΐας στις 13 Φλεβάρη.
Στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από τα δικαστήρια Πάτρας, τη μέρα που δικάζεται ο δήμαρχος, στις 8 το πρωί, καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η ενότητα», το Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Ν. Αχαΐας, το Συνδικάτο Εργ/λων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας, το Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Ερ/λων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους «να σταθούν στο πλευρό του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας. Να καταδικάσουμε με αυτόν τον τρόπο την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη».
Οπως υπογραμμίζεται, «ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα βρεθεί στο ειδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενος για "παράβαση καθήκοντος" επειδή - κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.
Επιπλέον, ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γι' αυτήν την εξέλιξη είναι τεράστιες, δεδομένου μάλιστα ότι η συγκεκριμένη δίωξη είχε - κατά κάποιον τρόπο - προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το καλοκαίρι του 2015».
Με ανακοίνωσή του, στο Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων σε στάση εργασίας τη μέρα της δίκης, από τις οχτώ το πρωί έως το τέλος της βάρδιας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Ο δήμαρχος Πάτρας έπραξε αυτό που όφειλε
«Ο Κ. Πελετίδης έπραξε αυτό που κάθε αγωνιστική Δημοτική Αρχή οφείλει να πράξει: Να μην παραχωρεί κανένα χώρο, κανένα περιθώριο να σπέρνουν το δηλητήριο του φασισμού οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», τονίζει σε ψήφισμα καταδίκης της συνεχιζόμενης δίωξης του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου.
Στο ψήφισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι για το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης «θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο ως απόγονων των ναζί, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος».
Το Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύει επίσης τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση αλλά και τον διορισμένο από αυτήν γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που επιτρέπει τη συνέχιση αυτής της δίωξης.
Εκφράζει, επίσης, την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει σε κανέναν να κατηγορεί δημάρχους επειδή δεν βάζουν πλάτη στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας απορρέει από την ίδια τη ναζιστική θεωρία στην οποία πιστεύει. Απορρέει από τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, μελών του εργατικού κινήματος.
«Ο λαός του Χαϊδαρίου, όλος ο λαός της Ελλάδας έχει μνήμη. Οι θηριωδίες των ναζί μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα ολοκαυτώματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μας θυμίζουν την αντίσταση του λαού μας απέναντι στο τέρας του φασισμού, μας εμπνέουν για τους αγώνες του σήμερα», σημειώνει το ψήφισμα και προσθέτει:
«Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και όσοι τη στηρίζουν και την ανέχονται μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός με τη δράση και τους αγώνες του, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής».

Ριζοσπάστης 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Συμπαρατασσόμαστε με την άρνηση του Κ. Πελετίδη
Τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που βρίσκεται κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, εκφράζει ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, σημειώνοντας:
«Ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, δεν δέχτηκε δηλαδή να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις. Συμπαρατασσόμαστε με την άρνηση του κ. Πελετίδη. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλλιεργούν το ρατσισμό και υμνούν τον Χίτλερ. Είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Στοχοποιούν κάθε Ελληνα και ξένο εργάτη που σηκώνει το ανάστημά του απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση. Είναι πέρα για πέρα κόμμα συστημικό, που βρίσκεται στην υπηρεσία των αφεντικών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης, σε ψήφισμα που έχουμε καταθέσει, ως δημοτική αρχή, έχει πάρει αντίστοιχη απόφαση να μη βοηθήσει με κανέναν τρόπο την ενημέρωση και τη δράση του ναζιστικού μορφώματος.
Σήμερα ιδιαίτερα, που η φασιστική Χρυσή Αυγή δείχνει για μία ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στους πρόσφυγες και στα προσφυγόπουλα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, χρειάζεται ο λαός να τους απομονώσει.
Καλούμε το λαό να καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον πόλεμο και στο σύστημα που τον γεννάει».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: