Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

«Όλα αρχίζουν ξανά» Μαρία Φαραντούρη


Τα ωραία τραγούδια δεν τελειώνουν ποτέ, και πάντα... «Ολα αρχίζουν ξανά»! Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Μαρία Φαραντούρη στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, μετρό στάση «Πανεπιστήμιο»), τα Σάββατα 18 και 25 Φλεβάρη, το Σάββατο 4 και την Παρασκευή 10 Μάρτη, στις 9 μ.μ.

Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό της, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου κ.ά. βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη.

Μαζί της δύο νέοι τραγουδοποιοί, ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, οι οποίοι θα τραγουδήσουν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο «Προσωπικό», σε ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών (Φερνάντο Πεσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί, Πάμπλο Νερούντα, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Μιχάλη Γκανά, Μηνά Δημάκη, κ.ά.) και μαζί με την Μαρία Φαραντούρη τραγούδια δικά τους και μπαλάντες του Bob Dylan και του Leonard Cohen. Αν και μόλις 24 χρόνων, οι αδελφοί Καλογεράκη αποδεικνύουν ότι ο ποιητικός λόγος μπορεί να πυροδοτήσει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με φρέσκια ματιά, γόνιμες επιρροές και σεβασμό στη γραφή των σπουδαίων.

Μουσική επιμέλεια και πιάνο: Τάκης Φαραζής. Πνευστά: David Lynch, κόντρα μπάσο: Κώστας Κωσταρέλλος. Τιμές εισιτηρίων από 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: