Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μια (ακόμα) τρανή απόδειξη ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ ο πολύμορφος αποκλεισμός ("εμπάργκο") της Κούβας


Την επιβολή προστίμων σε καναδική οργάνωση και τράπεζα, από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατ' εφαρμογή του πολύμορφου αποκλεισμού της Κούβας κατήγγειλε η κουβανική κυβέρνηση.
Γίνεται λόγος για την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Συμμαχία για μια υπεύθυνη πολιτική απέναντι στην Κούβα», που διώκεται με βάση τους λεγόμενους εξωεδαφικούς νόμους του αποκλεισμού, γιατί διοργάνωσε δύο ταξίδια στο διάστημα 2010 -11 με πολίτες των ΗΠΑ προς την Κούβα και της επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10.000 δολαρίων. Οσον αφορά την τράπεζα «Τορόντο Ντομίνιον» κατηγορείται ότι εξυπηρέτησε συναλλαγές μιας καναδικής εταιρείας που ανήκε σε μια κουβανική εταιρεία και της επιβάλλεται πρόστιμο 955.750 δολαρίων.

Και οι δύο περιπτώσεις αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ ο πολύμορφος αποκλεισμός παρότι το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση Μπ. Ομπάμα υπήρξε μια προσέγγιση, που βεβαίως και αυτή στοχεύει με άλλη τακτική στον ίδιο στόχο, στο να χτυπήσει ό,τι κατακτήσεις έφερε ο σοσιαλισμός στο λαό του Νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: